Не човешка намеса е причинила пожара в с. Рояк

Всички подробности ще бъдат разкрити скоро
26 ное 2021 11:45, Ния Христова
5
Не човешка намеса е причинила пожара в с. Рояк
Снимка: БГНЕС
При пожара в Домза възрастни в с. Рояк загинаха 9 души. Основната версия за пожара в дома за възрастни хора в с. Рояк, по която разследващите работят, е техническа неизправност на електрическата инсталация. Управителят на дома също смята, че проблем с електрическата инсталация е причинил пожара и не става въпрос за човешка намеса.
 
"Всички подробности ще бъдат разкрити, след като Следствието приключи своята работа. Единственият проблем, за който аз знам, е, че преди няколко седмици не е имало електрозахранване. Дойде майстор, който го възстанови. Не са се появявали други проблеми, свързани с това", сподели пред Нова тв Милена Мазурик.
 
Домът е пригоден за трудно подвижни хора. Двата първи етажа на сградата имат директен изход към двора. 
 
"От персонала знам, че пожарът е започнал внезапно. Имали са много малко време за реакция. Освен огъня, е тръгнал и силно задушващ дим, който допълнително е усложнил нещата", обясни още Мазурик.
Още по темата
 
Сградата работи като дом за възрастни хора от около 6 години. По документи електрическата инсталация на учреждението е от 2019 г. 
 
Оцелелите от дома са настанени в спортен комплекс. Според Мазурик вариантът е добър, а хората се чувстват доволни и комфортно.
 
"Само една жена е прибрана от своите близки. Никой друг не е поискал прибиране. Тези хора са били при нас, защото са имали нужда от допълнителна грижа. Всички близки изразяват съгласие и желание техните близки да останат при нас", обясни още Мазурик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не-човешки не-грамотни са писачите в този сайт
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не човешка намеса, а човешка (не)намеса.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извънземните са
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
както винаги няма виновни. човешкия живот не струва нищо без значение дали си на 19г или на 80г и това е поредното доказателство. А нещо за тези че имат погребална агенция и манипулират/задължават да им се използват услугите без право на избор? Нещо? или и там няма нарушения. Сешна бедна глупава държава
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жената-чудо е била