Сватбите в Монтана двойно повече в сравнение с 2020 година

Броят на новородените в областта също расте
26 ное 2021 17:52, Красимир Ангелов
10
Сватбите в Монтана двойно повече в сравнение с 2020 година
Снимка: БГНЕС

От началото на тази година в община Монтана сватбите са над 150, докато през цялата 2020 година те са били 86, а през 2019 година - 129, съобщи кметът на областния град Златко Живков, цитиран от БТА.

Той уточни, че данните са от дейността на общинската фирма "Обредни дейности".

Освен ръст на сватбените тържества в Монтана има ръст и на сключените бракове, изнесените ритуали, именуванията и всички весели ритуали. Тържествата са много повече и има значителна разлика в сравнение с 2020-a и дори с 2019 година, когато още нямаше пандемия, обяви кметът.

Броят на новородените деца в община Монтана през 2021 година също расте и средствата, заложени в общинския бюджет за подпомагане на раждаемостта не стигат, обяви Живков.

В бюджета на община Монтана за тази година бяха заложени 42 000 лева за подпомагане на семейства с новородени деца, но поради повишената раждаемост тази сума не е достатъчна и с решение на общинския съвет в града са отпуснати още 12 000 лева, уточни Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това се прави от беднотия,правиш една сватба и ти оставят чисти от 5-20бона чисти пари което е идеално за две деца които после ги виждаме ,че бутат в количка други деца,е зсдължително се купува едно БМВ и по два нови gsm апарата..
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаем не ромите ходят в обедния дом,нали няма да получават пачки ако имат брак )
6
2
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Всички си спомняме! Людмила Живкова бе убита от КГБ,защото заедно с баща си Великият Тодор Живков бяха на прага да сключат договор с Индия за етническото единение на ромите в Народна Република България със своите братя и сестри индийци. След смъртта на Людмила властта започна да преминава в множество еврейски ръце,които ни натресоха ромите в жилищните блокове до момента населени само с българи. Луканов направи Възродителният процес. Така турците и евреите получиха бъл имена,за да мимикрийстват д
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са ромски сватби
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че в община Монтана има ромове, иначе сватбите щяха, да са 15.
3
0
 
1
 
! Отговори
Много преди 2 години
млади хора, 120, 150....пренаселеност
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Етническа особеност е да се дават всичките пари и помощи за сватби, които са и без граждански брак. Все пак трябва да се пише и графа "самотна майка".
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В бюджета на община Монтана за тази година бяха заложени 42 000 лева за подпомагане на семейства с новородени деца" - Пари на вятъра. Поне да бяха купували храна и продукти - хеме държавно, демек няма ДДС, хем отиват парите по предназначение.