Гонката, убила 16-годишна, заради спор между шофьорите?

Фаталният инцидент стана на 23 ноември в село Маджаре
29 ное 2021 08:41, Ния Христова
70
Гонката, убила 16-годишна, заради спор между шофьорите?
Снимка: БГНЕС
16-годишно момиче почина при гонка между две коли по пътя Самоков - Говедарци, припомни bTV.
 
Фаталният инцидент става на 23 ноември в село Маджаре. В единия автомобил е 20-годишно момче, а в другия 16-годишното момиче и приятелят й. 
 
Улична камера в село Мала църква е заснела двете коли да преминават със скорост от около 170 км/ч. Единият шофьор обаче губи контрол над превозното средство и се блъска в дърво. 
 
Момичето изъхва на място, а 20-годишният й приятел е настанен в столична болница с множество травми и наранявания. В момента все още има опасност за живота му. Вторият шофьор е избягал от местопроизшествието без да помогне.
Още по темата
 
Местни жители смятат, че спор между двамата шофьори е и причината за гонката. 
 
"Въпросът е, че няма как да спрем и ограничим подобни гонки, защото не можем да поставим легнали полицаи, законът не позволява да бъдат поставени по тази пътна мрежа", коментира кметът на с. Мала църква Ивайло Петров.
 
Кметският наместник на с. Маджаре Христина Деянова потвърди думите му.
 
"Всекидневно се кара с несъобразена скорст. Моят предшественик подаде молба до АПИ, заедно с подписка от жителите на селото, Общината също искаше нейното съдействие за поставяне на легнали полицаи, но до момента все още няма отговор", каза Деянова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Иван - Нищо не ни изненадва ! Всеки средно интелигентен човек знаеше че това време рано или късно ще дойде , след всичките години на безхаберие , простащина , крадене и разруха на всякакви ценности !! Родителите на тези лигл..вци сега ще трябва да платят сметката на обществото което създадоха или участваха в създаването му ( с действия или бездействие ) ! Да им купят и по 2 бмв-та ако искат ! Който имаше акъл си спаси децата и никога няма да се обърне назад към калта !!
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бла,бла - Не можеш да очакваш възпитание , контрол , внимание или каквото и да било от родители които станаха такива в най-тъмните мутренски времена от историята ни,и свикнали да постигат всичко с простотия, бухалки и безмозъчна агресия ! Мутренско управление на държавата , мутренски манталитет , който издигна чалгата в култ до ниво класика , и превърна бандитизма и корупцията в начин на живот ! Тепърва ще се борим с този тумор , който сами си създадохме за 30г,и само ще броим жертвите !!
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дисциплинарно уволнение за този, към когото е подадена подписката.
64
3
 
5
 
! Отговори
Демокрацията преди 2 години
До Алекс - 3000 лв. са МНОГО пари за едно село , и то специално , когато плачеш че ти е скъп салама и тока !!! Кога прояде банани - Кога BMW -то стана "дарак " за такива като теб ?? Когато не си изкарал и 5лв. сам а мама и тате ти плащат всяка сметка е "дарак" !! Не съм *** на 20г. и аз много добре знам какво е демокрация - ТИ НЕ ЗНАЕШ и затова за такива като теб всяко BMW е дарак до следващата катастрофа и следващият погубен живот ,за които ще пишат утре !!
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно не трябва да се дават шофьорски книжки на младежи под 50 годишна възраст.
62
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До ДемокрациятаТи видя ли какъв дарак е БМВ-то на снимката.Струва 2-3 000.лв.
61
0
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Продуктите на демокрацията - социопати, *** и ***, всеки ден избиват хора по пътищата, кое ви изненадва ;) ???
60
0
 
3
 
! Отговори
Данъчна поезия преди 2 години
Уж сме " най-бедни " сред раите , но Само с обзавеждането и колите - повече от половината горите и ако не броим Кръчмите , дрешките и купоните , пак ревем че поскъпнали макароните !!
59
0
 
5
 
! Отговори
Очевидно преди 2 години
Сега си припява "Обичам лошите момчета и твоя стил" на път към Св. Петър.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са нужни никакви 800 дни за оправия - При желание и правилно управление , за една година ще станете по-меки и от памук !!
57
2
 
8
 
! Отговори
Демокрацията преди 2 години
В такива случаи , веднага трябва данъчните да направят щателна проверка на семействата , откъде са парите за такива коли в "най-бедната " държава в Европа !! Кой е купил колите , откъпде са им книжките , какви доходи имат - всичко до 4 -то коляно !!! Да се търси и отговорност от родителите !!
56
0
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Пари за кола не е давал да я юрка с 200 :)))
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 - Закони ИМА - Държава и РАЗУМ НЯМА !!
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Въпросът е, че няма как да спрем и ограничим подобни гонки, защото не можем да поставим легнали полицаи, законът не позволява да бъдат поставени по тази пътна мрежа", коментира кметът на с. Мала църква Ивайло Петров..."========== Ти да видиш, имало село без каквито и да е аварии, налагащи превантивното напречно разкопаване на някоя друга улици!!! Като не може "легнали полицаи", не може да се появи причина за махане на асфалта придружено с знак "Път в ремонт" и "30 км ограничение на скоростта"?!
53
0
 
4
 
! Отговори
така трябва преди 2 години
До Анонимен 51 - За "остроръби т-п-аци" - остроръби легнали полицаи , докато Ви дойде акъла ,а това означава НИКОГА !!!
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая малолетната е търсила мукаря и ги е намерила
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мир на праха на жертвата.Въпросът ми е към кмета - какво значи - не позволява закона да се сложи легнал полицай?И ако наистина има такава точка - ще сезирам примерно други кметове да премахнат незаконните самоделни легнали полицаи, които ни изпотрошиха колите. Всеки да си слага остроръб легнал полицай законно ли е? Интересно.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много жалко за момичето. Бог да го прости!
49
1
 
10
 
! Отговори
Цеци преди 2 години
Естествен подбор
48
4
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Преди години,дъщеря ни имаше БМВ-645 спорт.Толкава опасна,за българските пътища кола не съм виждал.Обясних и И,какви опасности крият подобни коли,в България като се вземе предвид състоянието на пътищата,възпитанието,интелектуалното и когнитивно ниво на населението.Бяхме доволни,когато тя е продаде.Веднъж тя си кара спокойно и на светофара на "Иван Асен" и "Алея яворов"в посока ТВ кула,някакъв с едно МЛ-че застава до нас,като я видя зад волана пощръкля,особено когато изостана