Буните във Варна - в окаяно състояние, пари от държавата няма

Те защитават брега от агресивното морско вълнение
1 дек 2021 11:53, Петя Славова
25
Буните във Варна - в окаяно състояние, пари от държавата няма
Снимка: БГНЕС

В окаяно състояни се оказват буните по Северното ни Черноморие. Те са основните съоръжения, които защитават брега от агресивното морско вълнение. От Областната управа във Варна през юни са изпратили уведомление до Министерството на регионалното развитие и благоустройството за състоянието на буните и с искане да се намерят средства за ремонта им. Но до момента такива пари няма.

16 от брегоукрепителните съоръжения са в лошо състояние, с различна степен на увреденост. Поради тази причина сме издали разпореждане за забрана за швартоване на плавателните средства, както и качване и слизане на хора от плавателните средства на тези брегозащитни съоръжения, каза пред БНТ Анатоли Георгиев, ръководител на отдел "Екплоатационна годност на пристанищата" към Морска администрация – Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Balchik преди 2 години
,За Варна не знам но в Балчик състоянието на буните е трагедия, безстопанственост.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забравяме,че всички тия буни и други брегоукрепителни съоръжения бяха направени при бедния социализъм.От тогава само разруха,кражби.Нямаме корабостроене,корабоплаване,терминали.Единственно празни мутренски хотели.
19
1
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Все някой друг в виновен. Че Варна от десетилетия е свърталище на мутриикурви.
18
1
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Нали много искахте да махнете Бойко. Сега Киро ви е виновен. Оня ден го избрахте. Толкова степрости
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ! Та то няма държава от 1990 година насам а само една разградена територия в която всички политици грабят като за последно
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е...Държавата си е решила да ДУНДУРКА Бургас, и да му дава час по лъжичка.Гевезето си е гевезе независимо при коя власт.
15
2
 
18
 
! Отговори
ТИМ сити преди 2 години
Мутрягите са свикнали да крадат на едро, явно и те са го закъсали по време на пандемията щом искат още пари, обаче за съжаление мандрата ББР вече затвори. А буните са в окаяно състояние от повече от десет години. По едно време дори Делфинариумът щеше да падне в морето, добре че се намериха няколко стотин милиона, за да се поукрепи малко крайбрежната алея и да се построят хотелчета, вилички, къщички за гости и да се купят последните модели луксозни джипове.
14
0
 
18
 
! Отговори
ууу преди 2 години
А когато ги нямаше (60-те и 70-те) брегът беше красив и девствен. А сега с увеличаването на площта, заведенията с чалга и мутренските коли стана част от бетономорието.
13
2
 
8
 
! Отговори
чети внимателно преди 2 години
До Естета В Турция още преди поколения Ататюрк им направи смели реформи. Тук такива реформатори ги ликвидирват. И в Турция няма демокрация както и в Бг, но имат развит капитализъм.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пари за ремонт на рушащите се от години буни във варна няма, но пък държавата отпусна пари за строеж на нова буна с пристанище съвсем близо до варна.
11
2
 
23
 
! Отговори
Естета преди 2 години
Най-неприятно е когато се прибереш от даже съседна държава като Турция, където имат 100 проблема, срив на лирата и въпреки това повечето бордюри се боядисват, навсякъде има здрави байраци, има прилични пътища и покрай морето постоянно се работи нещо. Виждал съм възрастни хора да метат улица! У нас имам чувството, че сме станали най-калпавите в района, няма бордюри, няма тротоари, буните от 35-40години, плажа с бараки и навсякъде табели ремонт на "Аспуси/ ауспуси/гуми/гумажия..."
10
1
 
10
 
! Отговори
Прост народ=>тежъ преди 2 години
и все по-кратък живот!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, много са зле буните, тъжна гледка .
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да ги дадат на концесия като няма държавата пари.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е само във Варна. Отидете още по на север да видите за какво става въпрос. Всичко е като гробище. Но е важно дянковската пица да е постна и народът ще си ги преизбере още 12 години!
6
3
 
2
 
! Отговори
Идат Коледни чудеса! преди 2 години
Къде ще кацне шейната на Дядо Колида скоро?!
5
4
 
9
 
! Отговори
vlady преди 2 години
За съжаление във Варна вече повече от две години няма компетентен служител по случая - работната виза на свещеник Нъждех Кешишян не беше удължена поради конфликта между Епархийски съвет и духовенството.
4
6
 
6
 
! Отговори
КИРО ЛЪЖЕЦА преди 2 години
Пари нема. Действайте!0
3
3
 
16
 
! Отговори
Варна морето сините преди 2 години
вълни, руши се което, бай Тошо построи. Варна морето сините вълни, след крадлив Преход, нямаме пари!!
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засейте тикви