Дарители купиха линейка на пернишката болница

Със средствата от други дарения тя ще бъде оборудвана
10
Дарители купиха линейка на пернишката болница
Снимка: БГНЕС

С помощта на четирима дарители е закупена линейка на МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник, съобщиха от здравното заведение.

Дарителите са Пламен Бонев, Давид Бонев, Васил Альошин и Александър Александров. Те са обещали скоро да осигурят и необходимото оборудване на медицинското превозно средство.

Общо 25 дарители - физически и юридически лица, са се отзовали на започналата в началото на ноември кампания за закупуване на линейка за транспортиране на пациенти. По данни на лечебното заведение то разполага с три линейки, две от които обаче са напълно неизползваеми и е необходимо да бъдат бракувани незабавно.

Единствената линейка, която досега е обслужвала пациенти, е в лошо техническо състояние, много амортизирана, физически остаряла, почти ежедневно се използва повече от 20 години. Транспортирането на пациенти с нея е рисково, както за водачите на линейката, така и за самите пациенти, според ръководството на МБАЛ.

Средствата от останалите дарители ще се използват за закупуване на допълнителни екстри към новата линейка, отчитат от местната болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не купуваме линейките от бюджета а колите на НСО с дарения?
7
5
 
1
 
! Отговори
ОТРЕ преди 2 години
Свиквайте. Това е. Утре ,като дарят на някоя болница 10 чифта пижами също ще го съобщват.До там я докархме с Радевите министри и приятелите му от ДС.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да, има логика - то там има най-голяма нужда от линейки на "глава" от населението! Думата "глава" дефинирана по пернишките разбирания: Обект, над който ще бъде упражнен сблъсък с метален предмет - уинкеу казано по пернишки. Така, че нищо учудващо не виждам в тази новина.
5
0
 
7
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 2 години
И що дарители? Държавата къде е, и де са и парите?
4
7
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
радеф е позор!!!
3
7
 
4
 
! Отговори
Потърпевш преди 2 години
В Перник мафиотите казват на лекарите на кой каква инжекция да сложат! Звънят по телефона и дават заповед кой да живее и кой не!
2
2
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Е А ДАНО!!!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такава държава