Шишков за АМ "Струма": Нито е магистрала, нито скоростен път

На практика държавата не е спазвала законите, коментира той
1 дек 2021 11:45, Петя Славова
44
Шишков за АМ "Струма": Нито е магистрала, нито скоростен път
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на регионалното министерство Иван Шишков заяви, че за този участък на "Струма" никой не е очаквал да бъде в това документално състояние, при положение, че от 2002 година е разрешението за строеж.

Още по темата

На практика държавата е функционирала в паралелен свят и не е спазвала законите, каза  пред БНТ Шишков.

Тази катастрофа стана повод да направим анализ на този път. Истината е, че това не е нито магистрала, нито скоростен път, каза още заместник-министърът.

По думите му причината пътят да няма Акт 16 е, че когато е правен, се е навлязло в имоти частна собственост, с цел допълнително укрепване, с което е започнала дълга сага, която не е завършила и до днес.

Иван Шишков каза, че ще се предложи законодателен вариант, с който да може всичко това, което държавата е строила незаконно на емблематични обекти, да не се налага това строителство да бъде премахвано.

Един от проблемите в годините назад с пътищата е начинът, по който са поддържани, каза Шишов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 41Абе глупи, само ти ли не разбра, че мадридския крадец и украинския гей са правили този измислен път!?
32
1
 
0
 
! Отговори
радикализация преди 2 години
Добре де , ето ви решение - затваряне от Долна Диканя до Даскалово, пускане трафика през Радомир и Перник; за три години правите наново всичко - и броите кръстовете край пътя за отклоняване. Следващия мандат - на нова сметка!!!!!
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е оня "строител на магистрали"? Разликата между магистралата и междуградски път е отивала в Чекмеджето. Бойко "Баш майстора" излъга инвеститорите. Сложи ни шапката, сложи шапката на цяла България, сложи яйцата в магистралите и сега воннят на корупция. Време е като Баш майстора да влезе за поправка в затвора.
30
7
 
13
 
! Отговори
Край преди 2 години
Резултата от промяната ще е да намалят скоростта на 90 км/час. И на отбивката за почивка да стоят едни момчета с палки и да ви питат - знаеш ли, че тук няма акт 16 и сега какво да правим ...
29
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе фигурантите, вие не сте ли министри, че само констатирате? Искам вече да ви видя решенията по проблемите. Затваряйте го тоя път и да караме по калдъръма.
28
10
 
20
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе арх. Шишков на мен много не ми е ясно как с Комитова разбирате от пътища? Може би сте многостранно развити , но затова има толкова специалности! Магистралата е строена и открита 2007 от тия , които искат да изчегъртват , но да не забравят че може и те да бъдат изчегъртвани! А колкото до парите , вие взхте парите за "Хемус" и на поддържащите фирми , които незнайно къде потънаха с новия дълг от близо 4 млд лв! И да говорите за паралелна държава е срамно , това го прави Радев , обсебил цялата в
27
6
 
23
 
! Отговори
Абе тъпаци преди 2 години
Пуснете вие поне един километър магистрала, а пък дори да няма акт 16, а то само коментари, коментари. КОга ще свършите нещо най-накрая, изборите свършиха, гербаджиите са изчегъртани, а вие все едно и също си знаете, егати ***.
26
2
 
18
 
! Отговори
kok преди 2 години
А сега - кой го строи този път ? Тия дето ще чагъртат май ...И само да питам - като му дадат Акт 16, изведнъж ще стане безопасен, така ли ?Един дол дренки сте всичките - веселяци, цял живот на гърба на работещите...
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е важна категорията на пътя от изброените щом терена в хоризонтално и вертикално,геодезическо и геологическо отношение не се вписва относно проектната скорост на движение на ПТС как постоянна на протежение за целия път от т.А до т.В за да му се постави знак за главен път с предимство за движение по него присичайки се с пътища по категории за региона,ако в някои райони терена позволява да се впише икономично за трасе на пътя с правите,кривите за скорост проект е добре,ако не търси се вариант.
24
7
 
6
 
! Отговори
Край преди 2 години
Взимайте фадромите и почвайте да го чегъртате тоя скапан път. Даже Херо Мустафа да прати Ф16 да го бомбардира. Не щем на гербирите пътя. Ще ходим по кози пътеки обаче пътищата на Борисов да бъдат заличени от картата на България.
23
11
 
9
 
! Отговори
БМВ преди 2 години
Оттам с 230 спокойно съм минавал, само некадърници с бавни и смотани коли може да се огърмят там.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми, крадци сър.
21
2
 
11
 
! Отговори
Фастер преди 2 години
Карам постоянно ,минавал съм тази отсечка стотици пъти.Има забележки,занемарена е като повечето пътища откъм знаци,светлоотразители,объркана или цялостно сгрешена маркировка!Специално за поредния трагичен инцидент пътя е най малкия проблем ,ако караш по много и си готов за изненади.Шофьора на автобуса е бил изненадан от техническа неизправност,гума ,окачване ..,следва увличане вдясно през мантинелата ,навива наляво волана да компенсира ,но при проблем в управлението е трудна задача......
20
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Царя и Станишев да кажат защо магистралата няма разрешение за строеж.
19
22
 
17
 
! Отговори
Точно така! преди 2 години
Не е скоростен път и не е магистрала. Нарича се бойкострала. Това е специален път където е минал бойко и го облицовал с евро пари.
18
6
 
18
 
! Отговори
ХАХАХА преди 2 години
До АнонименАми случи се, защото Станишката не ги правеше тези тестове. Ако все още не си разбрал той ряза лентата на този участък. Или си от пропагандаторите на ДС-то и Радев, та все Боко ви е в устата (на клавиатурата).
17
8
 
22
 
! Отговори
Nick преди 2 години
Абе не знам ама вече сте на власт почти година. Нищо, ама нищо не сте свършили, само обяснявате как тези преди вас са виновни за всичко. Не сте там само за това а да свършите работа - да строите нови пътища, да оправите старите и т.н. Всеки един път в момента с малки изключения е с тотално скапана маркировка. Ами оправете маркировките като тогава. Довършете Хемус .... по правилния начин щом можете и знаете. Да ама нищо не вършите ... само дрън, дрън!
16
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На вас българите ви е много нисък хоризонта. на всеки асфалт сте готови да му сложите табела "магистрала". Няма да ви пращам чак в Германия.....споко...отидете в Турция, отидете в Сърбия да видите какво е магистрала
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вземат да препишат немския закон и организация как се поддържат пътища и да правят точно така. Това тук е хаос и куче влачи...
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какаво общо има качеството на пътя със собственоста на имота под него?! Не съм минавал, но на снимка ми иглежда като съвсем нормална магистрала