Кой е отговорен за инцидента с изгореното дете от Перущица?

11-годишният падна в необезопасена купчина с жар в училище
3 дек 2021 08:37, Ния Христова
17
Кой е отговорен за инцидента с изгореното дете от Перущица?
Снимка: БГНЕС
Кой е отговорен за инцидента с 11-годишното дете от училището в Перущица, който падна в необезопасена купчина жар? Това ще разследват полицията и прокуратурата. Днес те започват разпити на всички лица, съобщи Нова тв.
 
Пепелта била изхвърлена от котелното на парното отопление.
 
"Детето е стабилно, а докторите тук са големи специалисти. Състоянието му се подобрява. Засегнати са и двете крачета. Той не е знаел за жарта", разказа бащата на детето.
Още по темата
 
"Когато инцидентът се е случил е нямало нищо, което да сигнализира за наличието на жаравата. Според мен мястото за изхвърляне на пепелта не е там", добавя той.
 
"Мястото за изхвърляне на тази пепел може да бъде на различни места. Важно е да отбележим, че става дума за прах, който не е опасен. В конкретния случай обаче е имало и жар. Допуснато е грубо нарушение на изискванията за безопасни условия на труд", каза директорът на училището Бойко Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Елементарно е да се забият четири кола и между тях да се опъне мрежа.Отговорен е директора,който не е създал необходимата организация.
14
0
 
8
 
! Отговори
Да преди 2 години
Детето си е дете и не зная причините да скочи, падне, или както се е озовало в жарта. Но, когато се проектира едно котелно, в зависимост от използваното гориво, трябва да има обособено място за изхвърляне на отпадъците след изгарянето. Ако е липсва такова депо, трябва човека, който е отговорен за организацията на работата в училището /т.е. директора/ да направи така, че да се обособи такова! То е лесно да се каже "параджията е виновен" и толкова! Нали има инструктажи за техника на безопасност?
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да коментираме повече- един достоен директор моментално би подал оставка, както и простият на гьостерица парнаджия.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директорът , вместо да се прави на ощипана мома и страничен регистратор на събития , да беше питал подчинения си (параджия) защо топли двора на училището , вместо вместо самото училище ? Отделно , че е предпоставка за злополука или пожар.
11
1
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
На гореща пепел може да се изгориш, ако си бос . Ако си с обувки е много по-трудно и трябва да стои повече време върху горещата пепел . Но тогава как няма да усети, че около него е непривично по-топло ?!__Малко неясна история ?!__Най-вероятно е нарочно, или по негова инициатива или са го заставили по-големите келемета, както спомена и д-р Дрегер
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
директорът
9
1
 
9
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
Какъв го дири, какъв го дири - държали са го там лекенцата от по-горен клас.
8
0
 
6
 
! Отговори
много ли е трудно ? преди 2 години
Този, параджията, да беше се научил като изхвърля жар, да лиска по кофа вода върху жарта! Нямаше да занимават населението с подобни мърлящини! Де толова акъл я!
7
3
 
9
 
! Отговори
Какъв го дири там преди 2 години
не вижда ли, че е пепел? Даже и да няма въглени, защо е газило в пепелта?
6
5
 
3
 
! Отговори
бг преди 2 години
Просто е : Виновен е районния пожарен инспектор ,ако не е изискал от директора план за евакуацията на гореща пепел от котелното .Ако няма тъкъв ,значи инспекторът е виновен че не го е изискал при инспекция и не е налоил предписание за изготвянето ме. ,ако има н о не е спанен виновен е този който не го е спазил
5
2
 
9
 
! Отговори
. преди 2 години
Никой не е виновен. Юнак без рана не може! Ние да не би обезопасени под стъкленици да сме расли??
4
0
 
15
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
В България като правило ,при какъвто и инцидент да се случи ,виновен по веригата от длъжности лица е най-незначителният и като правило най-невинният.В доказване на неговата персонална вина, работят в учудващ синхрон всички институции
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 11 години не може да прецени, че жарта изгаря, а ще искаме децата да си определят пола. Учителите са виновни, не родителя, които не го е научил да не стъпва в жар!
2
3
 
1
 
! Отговори
един преди 2 години
Параджията си призна,че е проявил немарливост. Ще бъде наказан.
1
2
 
16
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
и сега ще разследваме - и да включим и Бойко че на него вече скучно му става!!!