Продължават проверките на рибни магазини и борси в Бургаско

Цената на рибата тази година е около 7 лв. за килограм
3 дек 2021 16:08, Ния Христова
8
Продължават проверките на рибни магазини и борси в Бургаско
Снимка: БГНЕС
Само дни преди Никулден в Бургаско продължават да текат проверки в магазини, борси и тържища. Основното, за което се следи са документите за произход на стоката. 
 
"Рибата трябва да отговаря на няколко критерии, за да е прясна. При черноморската риба очите трябва да са изпъкнали с тъмна зеница, хрилете - розови до тъмночервено. Люспите при шарана трябва да са плътно прилепнали и гладки", обясни пред Нова тв д-р Илияна Иванова от БАБХ.
Още по темата
 
Тя обясни, че рибата трябва да се съхранява в температура, близка до тази на топенето на лед. 
 
"Доставяме единствено от утвърден производител. Рибата ни се доставя жива", каза собственикът на магазин Златина Стоянова. 
 
Цената на рибата тази година варира около 7 лв. за килограм. Експертите обясняват, че е възможно някои търговци да продават и на по-ниска цена, но много под тази стойност е повод за допълнителна проверка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
ПРОВЕРКИТЕ ШЕ МИНАТ преди 2 години
..КОГАТО ИНСПЕКТОРИТЕ ОТ БАБХ , НАПЪЛНЯТ ТОРБИТЕ И ДЖОБОВЕТЕ....ТОВА Е "ПРОМЯНАТА"!
5
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
откакто ученията се преместиха в черно море не консумирам риба
4
0
 
0
 
! Отговори
Дедо от село преди 2 години
До АнонименНапълно съм съгласен с ъеб, че рибата както и месото и др. трябва да имат документи,/произход, срок на годност и т.н./Само ,че се спекулира с цената. Значи всеки може да отвори сайта на метро. лидл и др.Чистен шаран в ЛИДЛ е 5, 99.лв/български/ Пушена сьомга слас 100гр. норвежка 4.18лв.Девиза ден година храни го оставям на днешните клели се депутати!
3
0
 
6
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
В Метро, кило Шаран е 4.35 лв
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Цената на рибата тази година варира около 7 лв. за килограм." !?Ама разбира се, то на пазара тази година има само "една риба" и цената и варира около 7 лв. за килограм.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сложно казано при каква температура трябва да се съхранява рибата,а именно при температура близка до тази на топящият се лед. Можеше по-простичко да се каже, например при температура равна на тройната точка на водата и да стои достатъчно дълго време в нея,за да се намира в термодинамична хармония.