Времето днес: Остава топло, но със силен вятър

В събота максималните температури падат до 7 градуса
Обновена: 3 дек 2021 07:20 | 3 дек 2021 07:20, Ния Христова
0
Времето днес: Остава топло, но със силен вятър
Снимка: БГНЕС
Облачността днес ще започне да се увеличава и до вечерта ще обхване цялата страна. По-късно през деня от запад се очаква да завали дъжд. Ще продължи да духа умерен, северно от планините и в източните райони силен поривист вятър от юг-югозапад, сочи прогнозата на НИМХ..
 
Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, в Източна България и Предбалкана, където ще духа до умерен южен вятър до 8 градуса. Дневните температури ще са високи. Максималните ще са между 10 и 15 градуса, в източната половина от страната ще достигат 17-18 градуса. 
 
След обяд в северозападната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне рязко понижение на температурите, дъждът ще преминава в сняг. На много места в планинските райони и западната част на Дунавската равнина ще има заледявания.
 
Жълт код за силен вятър е обявен в 18 области на страната. Очаква се вятърът да е с пориви до 25 м/с.
 
За София максималната температура ще бъде 10 градуса, по Черноморието 17-19, в северните райони 16-17 градуса, в Южна България между 15 и 18 градуса.
 
Над планините облачността също ще се увеличи и след обяд ще има валежи от сняг, в по-ниските части от дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър, но ще остане топло. Максималната температура на височина от 1200 метра ще е около 7 градуса, а на 2000 метра - около 0. 
 
В събота ще има валежи от дъжд, по високите части от дъжд и сняг, а температурите рязко ще паднат и ще бъдат между 4 и 7 градуса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари