Цената на хляба продължава да расте

За 2 месеца е поскъпнал с близо 50 стотинки
5 дек 2021 12:34, Петя Славова
69
Цената на хляба продължава да расте
Снимка: БГНЕС

С около 50 стотинки е поскъпнал хляба за последните два месеца. В Благоевград  последното поскъпване е от миналата седмица, където някои видове хляб струват със 70 стотинки повече в магазина, предава БНТ.

Повишението на цената на хляба и хлебните изделия в Благоевград е плавно, но е значително според клиентите. Производителите обясняват високата цена с повишението на суровините, необходими за хлебопроизводството.

Новата реколта пшеница е почти 2 пъти по-скъпа от миналогодишната, а електричеството, което е необходимо за производството на брашното, както и на самия хляб, също много се е повишило. Според хлебопроизводители може да се очаква хлябът да поскъпне още до няколко седмици.

Най-драстично е увеличението в цената на многозърнестия хляб, който е и доста търсен. Той вече струва 2,40 лв. за 600 грама, за сравнение миналата седмица е бил на цена от 1,70 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: хлябценапшеница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Цените на всичко отлитат и ще продължават да отлитат благодарение на напечатаните трилиони евра за измислената "пандемия". В крайна сметка ще излезе, че обикновения човек ще плати целия този цирк, за да може да бъде подлаган със собствените си пари на всевъзможни мерки, рестрикции и обедняеане. Сатанистите си седят отгоре, смеят се, богатеят и ни сочат с пръст колко сме прости. Следящия път пак гласувайте за Румен Сорос, Бойко,ПП, БСП, ДПС или ИТН. Сами си ги избрахте слугите на сатанистите.
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не щете Бойко така ще е.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще плащаме руският газ от нашите си тръби по европейски борсови цени, защото сме много богати. Токът ни ще го купуваме също на европейски борсови цени, защото сме много богати.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 20 години българските капиталисти не успяха да направят хората богати. Тяхната цел не е да ви направят богати или държавата богата, а те да станат богати. Ниски данъци и ниска цена на труда ги правят богати. Българските капиталисти носят бедност, глад и мизерия. Появиха се западни вериги, които ограничиха вредата от българските бизнесмени върху населението.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 20 години цигарите струваха 86 стотинки, а хлябът 30 стотинки. Днес струват 6 лева и 2 лева. Поскъпнали са 7 пъти, колкото се е вдигнала и минималната заплата от 110 лева на 640 лева. Лъжат ви, че забогатявате.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хлябът поскъпна с над един лев за последните 3-4 години. От 50-70 стотинки стана около 2 лева.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иначе Бойко се тупаше в гърдите като подписа за борсови цени, че газта паднала с 40 % . Падна ама за колко време ? А сега колко е? Тройно
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 2018 година Бойко Борисов се хвалеше как предоговорил начина на ценообразуване на цената на газта и сме щели да я купуваме по-евтино. Дотогава беше на основата на цената на нефта, а сега е по цените за ЕС. Резултатът е, че сега плащаме значително по-скъпо за газта, а от това по-скъпо стана всичко останало.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Те не подписват високи цени бе троляк. Подписаха за свободния пазар на тока. От там на татък вече плащаш европейски цени, защото всеки може да купува от токът ти. В момента првкупвачи правят не реални пари. Зет ми затвори магазина си, защото за една година от 26 стотинки на киловат стана над 80.няма смисъл вече.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Алкохолик БИ ЛИ ПИСАЛ КОГА СА ПОДПИСАНИ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ ОТ ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА?
46
3
 
4
 
! Отговори
МРАЗЯ ЧЕРЕПИ преди 2 години
САМО ХЛЯБЪТ ЛИ ПОСКЪПНА, А ЗАХАРТА, А ОЛИОТО- ФЕВРУАРИ 2ЛВ, СЕГА 4.20ЛВ, А СИРЕНЕТО, ДО АПРИЛ НАЙ СКЪПОТО БЕШЕ 11.99ЛВ, СЕГА ТО Е 15.80, А КИСЕЛОТО МЛЯКО, ПРЯСНОТО, КАШКАВАЛА- Я ВИЖТЕ ЦЕНИТЕ НА ДРЕХИ ЗА ДЕЦА, ДОРИ НА ЧЕРНИЯТ ПЕТЪК БЯХА ПО СКЪПИ ОТ МАРТ/АПРИЛ И СЕГА ОТ ЯНУАРИ ЧЕТИРИ ПЪТИ ПО ВИСОК ТОК И КАКВО ПРАВИМ КАТО ПРОМЯНАТА МЕ ОТЧАЙВА И МЕ НАСТРОЙВА НЕГАТИВНО СРЕЩУ ЧЕРЕПИТЕ КОИТО СА КУКЛОВОДИТЕ НА СЛУЧВАЩОТО СЕ.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Цената на продуктите зависи от горивата с които се обработват и транспортират и енергията. Горивата са високи в цял свят, а за енергията на свободният пазар благодарение на Герб и Теменужка Петкова. Те подписаха тези сделки.
44
5
 
3
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Нали мяткахте юмруци на ПРОМЯНАТА. Сега ще ядете хляб от 5 лв да ви дойде акъла и да помните как управляват комунистите. Явно с този акъл бързо забравих те Виденов и Гечев.
43
1
 
4
 
! Отговори
До 43 и подобни преди 2 години
Не е Рейгън, а Илф и Петров са му авторите ! Четете бе деца ,че със слабо образование и ,за хляб ще ви е трудно да печелите!
42
3
 
5
 
! Отговори
Стар до 45 преди 2 години
Цял живот сме били с най ниските заплати в Европа !,,Крушката си има опашка"казва народа .Сега заплатите са 10 пъти по високи от при соца ! Днес е време в което успелите,разчитат на себе си поставят си цели и планове следват ги с цената на всичко и просперират Неуспелите и вайкащите се нямат цели и чакат ,,нещо от някъде"??Как ще си добре и ще успееш като не знаеш към какво се стремиш! и само обвиняваш всеки само не и себеси.Днес има много високи заплати но трябва акъл,знания ,езици и воля !!.
41
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
Само почакайте до догодина. Този този хляб е произведен с торове по 400 лв за тон. В момента същите торове са по 1700 лв за тон. На пролет ще са над 2000 лв. Догодина хляб под 4 лв. за 500-600 гр ще е цяло чудо да се намери.
40
3
 
8
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Аз вече със страх посягам към хляба в супера. Не защото не мога да си позволя хляб от 3 лв, а защото предпочитам за тия пари да си взема нещо друго. Та хляба винаги си е бил лев лев и нещо. Тия новите тарикати ще ни докарат по просешка тояга
39
2
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Преди три години купувах един вид хляб за 85 стотинки. От началото на тази 2021 година същия хляб е вече 1,90 лева. Сега от 2 месеца е 2 лева. Поскъпва и хляба и то не от вчера.
38
3
 
7
 
! Отговори
GG преди 2 години
За 2 месеца 50 стотинки !!! Хахахаха не ми е жал за хората честно. Все пак хората си решиха да си върнат комунистите на власт, а те огладнели та огладнели
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са скъпи цените .. МИЗЕРНО НИСКИ СА ЗАПЛАТИТЕ