Пожар пламна в апартамент в Русе, остави без ток блока

Причините за инцидента предстои да се изясняват
9 дек 2021 08:00, Елка Василева
6
Пожар пламна в апартамент в Русе, остави без ток блока
Снимка: БНТ

Пожар изпепели апартамент в централната част на Русе. Няма пострадали при инцидента.

Случайни минувачи и съсед се притекоха първи на помощ на собственичката на жилището. Магазини и аптека, които се намират под него останаха без ток заради инцидента, предаде БТГ.

Инцидентът е възникнал малко след 18:00 часа в сряда. Първи за него е съобщил 15-годишният Мартин Цветанов, който дори е тръгнал с приятеля си да гаси пламъците.

"Съблякох си якето и суитчъра и си го вързах на устата, взех самия пожарогасител и се опитах да угася от прага пожара, да не се разпространи", разказа Мартин Цветанов.

На помощ се притекъл и Иво Григоров, който живее точно над пламналия апартамент.

"Опитахме се да влезем в апартамента, ако има някой, да го изкараме. Прекалено горещо беше, димът ни задушаваше", споделя Иво Григоров.

През това време жената, която живее в апартамента, е излязла на терасата, откъдето я измъкват със стълба дошлите на мястото пожарникари. Мъжът и синът ѝ не са били по това време в жилището, а съседите бяха излезли навън, докато приключи гасенето.

"Трябва да влезем в къщата си. Има ли щети, нищо не знаем", казва Реджеб Мехмедов.

Инцидентът остави без ток целия блок и намиращите се в него аптека и магазини.

"В момента, в който се затвори вратата и самите кабели за ток от бушоните бяха паднали от мазилката и целият ток на блока падна", посочи Мартин Цветанов.

От Пожарната в Русе заявиха, че причините за инцидента предстои да се изясняват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: апартаментРусепожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тепърва ще чуваме за десетки пожари из цялата страна, няма как до оня ден бабати да не е светвала 2 лампи едновременно, а сега с клима във всяка стая ....
3
2
 
2
 
! Отговори
Никола преди 2 години
Браво на Мартин! Жив и здрав!
2
2
 
2
 
! Отговори
каква е причината? преди 2 години
Аз не познавам някой да е правил профилактика на инсталацията си, като примерно отваряне на кутиите, притягане връзки, зрителна проверка на изолацията..не говоря за проверки с мегаомметър или подобни усложнения. Масово няма оригинална инсталация, а е кърпено, донаждано, на места добавяно нещо "временно". От друга страна хората не четат, не знаят и ги дерат скъпо и прескъпо и не смеят да викнат техник. Обаждат се когато нещо изгърми и пак кърпежи. Да си пожелаем късмет!
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако пожарната е гасила ток на таратанци ще има чак след като изсъхне и специалисти не проверят за утечки по инсталацията