Вълци нападат ферми във Варненско, убиват животни

Собствениците зоват за съдействие
12 яну 2022 23:30, Красимир Ангелов
47

Вълци нападат ферми във Варненско и удушават животните в стопанствата. За това сигнализираха зрители на Bulgaria ON AIR, които безуспешно се опитват да решат проблема.

Семейството на Златина Георгиева отглежда крави и телета в село Изворско. На 25 декември жената открила няколко мъртви животни.

"По Коледа се случи за първи път. До днес имам удушени 5 телета на възраст около една година", сподели тя.  

Златина разказва, че вълкът прескача електропастирите, подгонва телетата и удушава това, което успее да хване. Семейството е потърсило съдействие от кмета на селото, а той - от ловната дружинка.  

"Разговарях с ловната дружинка. Казаха, че тази седмица ще получат разрешение за отстрел на хищници, и ако се направи една хайка, за 2-3 дни ще се реши проблемът", каза кметът на Изворско Иван Иванов.

В съседните села също има подобни случаи. Фермерите настояват за съдействие и се надяват вълците да не започнат да нападат и хора.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди няколко години в Полша глутница от 4 вълка изядоха една крава. Краварите извикаха един специалист по вълците, който след като проучи случая монтира мощна аудиоуредба, по която пускаше запис на вълчи вой от друга двойно по-голяма глутница. Вълците са териториални животни, които ловуват и защитават определена територия, но когато не могат да защитят местообитанието си го напускат. След като чуха воя на голямата глутница 4-те вълка се уплашиха и напуснаха района на кравефермата.
32
4
 
1
 
! Отговори
До Ловец на вълци преди 2 години
В природата има баланс, т. е. има място и за тревопасни животни и за хищници. Научно доказано е, че вълците са полезни защото се хранят с умрели, болни и слаби животни. Там където има вълци сърните, елените, зайците и глиганите са здрави и силни, а там където няма вълци тревопасните безконтролно се размножават и съсипват растителността и съответно вредят на природата. Всъщност най-вредното животно е човека, но това е друга тема. Има държави, в които вълкът е свещено животно и ловът му е забранен
31
3
 
0
 
! Отговори
Медиите лъжат преди 2 години
Годината на вълка дойде дръж се народе
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладни върколаци, не обикновени вълци!
29
1
 
4
 
! Отговори
Сеир преди 2 години
Никакви вълци, едно изоставено куче от породата Малиноа прави поразиите,но тука гледам има само експерти във всякакви области което е нормално за българина
28
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само вижте условията в който отглеждат кравите. И като е слушам жената не е от най-начетените но поне едно ограда да напряват. Все някой друг им е виновен, това си е балканския манталитет.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
37: когато се върнах в БГ ми направи много голямо впечатление липсата на животни. Разходи се на запад да видиш и катерици, патки, птици, лебеди, мечки, лисици. А тук в гората е пусто, няма нищо и ако случайно видиш *** си късметлия. Замисли се какво допринасят животните и какво липсва у нас. Няма да ти подсказвам да се напънеш малко.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
38: доста си плиткоумен. Не може да си избираш какво да има и какво не, това е природа, По твоето слобоумно мислене дай да махнем и медузите, и акулите, и комарите, и мухите, и змийте, и орлите, и всичко.
25
3
 
6
 
! Отговори
Ловец на вълци преди 2 години
Много по-добре е да има сърнички и елени в гората които не вредят на никого, отколкото тия вълци...
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега като налазят еко-биолозите, които са виждали вълк само по телевизията да обяснят как фермерите са им завзели териториите, нищо че хората гледат там животни от примерно 100-200 год. Да избием хората, да нахраним вълците, лисиците, пираните!
23
5
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Ам и на мен като са ми мрели няколко телета от презибяване и подавам сигнал че ги е нападнал хищник. Реално колегите не са загубили нищо, теле на една година си е за клане. Умрелите животни ги разфасоване и пак заминават за борсата. Дан си мислите че се изхвърля нещо
22
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
До АнонименДобре ве Радул, какви глутници вълци та гонят, това да не ти е Дъга 8бр? ДПС-то изнесе горите и вече останаха само побеснели индийци с брадви по чукарите. Вълците скоро само на книжка ще ги гледаме.
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 Ти срещал ли си глутница вълци и как реагират, когато срещнеш, ако оцелееш, пак ела и пиши колко нужни животни са. Те дебнат и обикалят като банда престъпници, след това убиват, убиват и много дребни и водни животни, които изчезват, чакалите, освен дребните животни, унищожават и растенията. Кое им е полезното?
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАми да намалят популацията на хищниците, за да се възстанови природата и флората и фауната, ловците също да се затворят за известно време, да не вредят и те, като убиват полезни животни, гледам, някакви хищни птици развъждат и ги пускат в планината, стига, не останаха водни и други дребни животни , заради хищниците и щуротиите ви!
19
6
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
Много *** народ на тая територия. Няма ненужни животни, всички животни са се появили в следствие на сложни еволюционни процеси и имат роля в екологичната система, но това *** не го топли, нали не се яде, явно е непотребно. Само простите хора са непотребни, затова ни направете услуга и не се размножавйте.
18
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТи живял ли си в планината, аз израстнах като дете там, животните прокопават дупки, тунели, ако искат да влязат, не само вълците копаят, а и други животни го правят, че даже и цели тунели с различни изходи си изкопават за живеене, особено лисицата, нямам нужда от образование или да чета за нещо, което го наблюдавах. Най-безполезните животни са вълци, чакали, че даже и мечки,донякъде и лисици, не само са ненужни, но и унищожават дребните животни и флората и фауната
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веско Явно не познаваш животните, вълка ще ти изкопае дупка или тунел в земята и пак ще влезе, ограда няма да помогне.
16
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем нормално е, когато отнемеш препитанието на едно животно, то да го потърси другаде. Вълци, лисици, мечки...като избихте дребния дивеч, населихте се в домовете им, какво да правят според вас? Да станат вегани и да хрупат трева?
15
2
 
16
 
! Отговори
Математика Томов преди 2 години
Да пуснат ония двамата математици - Витанов и Томов в една стая с 5 вълка, да видим ще изчислят ли за колко време ще бъдат разфасовани. Тоя дето мирише на столичная ще е първи
14
1
 
11
 
! Отговори
Зори преди 2 години
Айде бе. Апък ние си мислехме, че вълците черпят с кафе животните, които искат да изядат.