Масови проверки срещу фалшивите сертификати в Бургас

Екипи на полицията и РЗИ влязоха в големите търговски обекти
13 яну 2022 15:16, Ния Христова
32
Масови проверки срещу фалшивите сертификати в Бургас
Снимка: БГНЕС
Масови проверки срещу фалшивите сертификати започнаха в Бургас. Екипи на полицията и Регионалната здравна инспекция влязоха в големите търговски обекти, съобщи БГНЕС. Инспекцията е факт само ден, след като Бургаска област влезе в лилавата зона по разпространение на COVID-19.
 
Целта на проверките е да се установи отговарят ли данните в сертификатите на тези в личните документи. 
 
Управители на магазини коментираха, че не биха могли да противодействат по никакъв начин на опитите за влизане в търговските обекти с чужд документ за ваксинация. Това е така, защото охранителите на търговските обекти нямат право да искат лични документи за проверка.
 
"Контрол се извършва – питаме и молим всеки един човек да покаже сертификат. Ние нямаме други правомощия. Не можем да проверим документи за самоличност. Това до някаква степен прави проверката нелегитимна. Защото всеки може да покаже какъвто си иска сертификат", коментира Владимир Стоянов, който е управител на един от големите строителни хипермаркети в града. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ау, чи страшну! В знак на протест в нашия областен град в моловете и заведенията никой не ви пита, дали сте сертифицирано го ве до или човек. Който иска - влиза. И така е редно. Нашите полицаи са българи и хора. Не знам в другите градове кой юда проверява братята си! Но е срамота!
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да,бе,те фалшивите сертификати ли са виновни за толкова заболявания???Или бълвоча,дето ваксинират с него и го наричат ваксина???
19
0
 
15
 
! Отговори
Дд преди 2 години
Абе сериозно какво значи "лилава зона"?Зелена,оранжева,червена, жълта сме чували...ама са някакъв нов цвят се появява!Как така?
18
1
 
18
 
! Отговори
Lina преди 2 години
То и един лекар германски така разделял хората в редици , с махане на ръката. д - р менгеле. Та и днес така, но билС звучи притеснено нещо. Ще събира пазара на експерименталките, много смърт излезе наяве .Опитва последно . До следващия път.
17
2
 
38
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Такива глупости всеки ден! Зелени лукови глави имат на раменете си някои хора! Абсолютно малоумие е този сертификат!
16
0
 
13
 
! Отговори
КЗЛД преди 2 години
СТАНОВИЩЕ:Към настоящия момент националното ни законодателство не регламентира разширеното използване на лични данни от Цифровия COVID сертификат на ЕС за цели, различни от улесняването на правото на свободно движение в Съюза по време на пандемията от COVID-19 и само в рамките на определения от Регламент (ЕС) 2021/953
15
4
 
42
 
! Отговори
ED преди 2 години
Фашисти!
14
2
 
16
 
! Отговори
Бургаска Батка преди 2 години
Бургас - градът на 3те ленти, спрайт и менти
13
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гражданска война ли искат да предизвикат - хората искат отпадане на сертификатите не проверки
12
1
 
65
 
! Отговори
T преди 2 години
Помислих, че за започнали масови проверки на шляещите се в работно време безработни младежи по анцузи и с агресивен вид, каращи чисто нови джипове за по над 100 хил. евро. То какво се оказа...
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам някой големи вериги усетиха накъде духа вятъра и вдигнаха цените при пазаруване във физически магазин. За едни и същи продукти цената през онлайн магазина е до 10% по ниска. Почнаха да дават и безплатна доставка. В магазините никой вече не ходи а самия бизнес вече ще се усети че има много по голяма далавера да поддържаш един голям склад и с него да обслужваш цялата държава отколкото да поддържаш магазин във всеки град.Банките и те вдигнаха таксите при обслужване в офис.
10
1
 
21
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Въй...
9
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Инспекцията е факт само ден, след като Бургаска област влезе в лилавата зона по разпространение на COVID-19." Бога ми, има явно една група от култисти, които не поддържат никаква връзка с реалността, и които все още си мислят, че нео-фашисткото разрешение за придвижване по някакъв начин спира заразата.
8
3
 
9
 
! Отговори
100 кила преди 2 години
Опитват се със чужди грехове да ме наредят.. Куките ме дебнат, но не могат да ме спрат.. Защото във клуба- палиме.. във града- палиме.. гумите - палиме.. Котките - галиме..
7
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то и ваксините така са донякъде нелегитимни. И тестовете, и те също са донякъде нелегитимни. На Пешо му трябва отрицателен PCR тест и праща Гошо да отиде в лабораторията и се представи за него. Казва ЕГН-то на Пешо, но лаборантката бърка в носа на Гошо.Целият този цирк с протовоепидемичните мерки е нелегитимен! Донякъде...
6
1
 
15
 
! Отговори
100 кила преди 2 години
Куките ме дебнат
5
2
 
22
 
! Отговори
Кокорчо преди 2 години
Ще напълним хазната :-)
4
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как чакам да ме спрат такива. Първо техните сертификати ще искам. След което в съда :)
3
6
 
45
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ТАКА БЕШЕ И В ГЕРМАНИЯ 1933- 1945 г. ПРИ ДРУГАРЯ ХИТЛЕР
2
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глобите на РЗИ падат много лесно.