Над 190 спортисти са без ток на Белмекен

Как се тренира в такава обстановка, пита Румяна Нейкова
13 яну 2022 13:20, Красимир Ангелов
33
Над 190 спортисти са без ток на Белмекен
Снимка: БГНЕС

Олимпийската шампионка Румяна Нейкова алармира чрез Дарик радио, че от понеделник на вископланинската база в Белмекен, където се коват спортните успехи на България, няма ток.

Над 190 спортисти се отопляват и тренират благодарение на генератор, но няма топла вода. Подготовка в момента там водят освен гребци, боксьори, джудисти и доста чуждестранни спортисти.

"В момента се намираме на Белмекен, на истински натурална среда - без ток, без топло, без вода. Всъщност сме с топло, защото шефът на базата е осигурил парно, но за да имаме парно и храна, няма как да имаме топла вода. Нали се сещате как се тренира в такава обстановка. Ние сме много хора - 190 човека от различни държави, различни спортове. Лично аз се притеснявам, че се излагаме пред чужденците“, заяви олимпийската ни шампионка от Пекин 2008.

"Проблемът е от понеделник и тези, които доставят тока не взимат никакви мерки. Вече спряха да вдигат телефона. Явно за тях това е нещо нормално. Ние живеем в 21 век. Това е стряскащо, недопустимо", заяви още Нейкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да стоят така белким се научат да Защото всичките там освен прости нечетящи книги са с огромно самочувствие.. ще спестя имена.Меси който е гений във футбола освен смирен добър е скромен . А тея пишман спортисти броци които нямат хал хабер представа от истинска борба и подобни на тях се мислят за велики. Отдавна бг спорта и спортисти не са за харесване.
28
2
 
2
 
! Отговори
На Дедо Ми Дедо Му преди 2 години
Гребците да си палят лодките и да ходят да помагат на ЕР Юг да вдигат жиците. Гребците ще им носят стълбите от стълб на стълб, даже може основен ремонт на електропровода да направят. Жем тренировка, хем ремонт. После ЕР Юг ще платят банкета във вископланинската баз от благодарност и .... синергия ще има. Гребците, като приключат със спорта ще имат професия. Кеф ти ЕР Юг, кеф ти ЕР Север, ЕСО, БЕХ ... глей к'во става.
27
0
 
0
 
! Отговори
до хм от Белмекен преди 2 години
Правим, правим, ама вече се изтощихмел От понеделник е така....Ще трябва и малко ток все пак.
26
3
 
2
 
! Отговори
Хм преди 2 години
да правят кекс.
25
3
 
10
 
! Отговори
356н преди 2 години
От там винаги се връща поне по една бременна....Да им сложат по едно колело с генератор и готово...хем ток, хем тренировка....
24
6
 
16
 
! Отговори
Малкия Иванчо преди 2 години
Тея пък гребци какво точно тренират? При тези отицателни температури, всичко е замръзнало с 10 см лед сигурно. В какво гребат? Или просто са отишли да похапнат, да попийнат и ако има някоя сгодна женица, да поеб.....Що не се хванете да поработите в някоя частна фирмичка, машиностойтелна. Да видите какви хубави тренировки стават всеки ден, като прехвърлиш 5 тона желязо на ден и вечерта няма да се сетиш нито за баня, нито гладен ли си, жаден ли си. А пък накрая на месеца даже и ще ти платят.
23
4
 
7
 
! Отговори
Кирчо Петков преди 2 години
Важното е, че Продължаваме Промяната, г-жо Нейкова! И не бива така, да се огласят тия работи, защото ще се изложим, не само пред чужденците;))) Чакайте да ми мине Карантината и утре, петък и с вас ша врътна един разговор, ще ви се усмихна, озъба и ококора и токът ще дойде! Бъдете позитивна! Нас, на Запад, каквото и да става ни учат да сме позитивни! А тук на Балканите сички са мрачни, квото и да става;))) Нека чужденците там не се учат на нашта лошотия;))))
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даааа, готино местенце, огън, трепане по цял ден, то там не се и потиш, абе идилия, чак им завидях
21
1
 
6
 
! Отговори
Балкан Турис слоган преди 2 години
Гледката си заслужава лишенията
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тези щели с туристи да се залеят хааха на свещи в студ и глад ще ги посрещнат
19
3
 
9
 
! Отговори
aaa преди 2 години
Хаха, притеснявала се, че се излагаме пред чужденците.Не се притеснявай бе моме, на чужденците им е пределно ясно къде са попаднали и какво да очакват. Те така се правят истински шампиони.
18
1
 
3
 
! Отговори
gio преди 2 години
Катрин Тасеева че включи централното захранване заедно с нейните дружки
17
0
 
8
 
! Отговори
Роки 5 преди 2 години
Ами аз как съм тренирал пита ли ме някой а? И пак ги тупах най-големите, ранъ, свещи и дърва за огреф като имат да не се оплакват! Ток, къф ток, още малко и телефон и УйФай ше поискат.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се калява стоманата
15
1
 
14
 
! Отговори
Има нещо не наред. преди 2 години
Не знам дали си спомняте , но преди 2-3 години Кобрата също направи остри критики към състоянието на Белмекен и тогава веднага му направиха контра. Подчертавам , че не съм му фен, а дори ме дразни. Сега пак има проблеми, явно не е чак толкова розово положението с уж най-добрата база за подготовка в България.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А до Триград пътя как е? На спортистите им спряли топлото, тока и водата и сетили че в България има подобни неуредици. А преди това нищо, удобни на всяка власт.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да тренират по светло :DАко имат печки с дърва, да топлят вода за къпане там и готово
12
13
 
11
 
! Отговори
адолф преди 2 години
Така е при управление на комунисти.Я тока няма да има,я водата ще спре,я хляб у магазина няма да има,я долара ще стане 3000лв.,я 17 банки ще фалират.......
11
6
 
14
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
Румееее, навремето баба ти се на ток е тренирала.
10
8
 
6
 
! Отговори
3737 преди 2 години
Рундьо, Рундевица и заместничката дето е като малачка, да отиват да оправят нещата.