Глобяват строители на АМ "Европа" за лоша организация на движението

Санкцията по закон може да е до 5 хил. лв.
16
Глобяват строители на АМ "Европа" за лоша организация на движението
Снимка: МРРБ

Строителите на автомагистрала "Европа" ще бъдат глобени заради лошата организация на движението.
 
Санкцията е за фирмите, които извършват ремонт на трасето между граничния пункт „Калотина“ и Драгоман. Регионалната дирекция за национален строителен контрол им изпрати покани за съставяне на актове по реда на Закона за административните нарушения и наказания, съобщиха от МРРБ. Санкцията, която може да им бъде наложена, е между 1000 лв. и 5000 лв.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов разпореди проверката на участъка, след като получи десетки сигнали от граждани. Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол инж. Лиляна Петрова и експерти от РДНСК Софийска област извършиха проверка на 11 януари т.г.

В по-голямата част от пътя са констатирани сериозни пропуски по временната организация на движението – липсват ограничителни табели, светлинната сигнализация е недостатъчна, като такава има единствено в началото и края на трасето. Светлинна сигнализация и указателни знаци липсват и при прехвърляне на движението „от ляво в дясно“ или от дясно в ляво“, а поставените ограничителни табели са недостатъчни.

Констатирано е, че липсват знаци за вход или изход към съществуващите пътища по трасето. Проверяващите са установили още, че на места пътните знаци са поставени на земята, облегнати на стойка, ограничителните табели и знаците са замърсени, а временната маркировка е в лошо състояние.

Агенция „Пътна инфраструктура“ също е започнала проверка, а резултатите трябва да са готови до края на тази седмица. АПИ проверява проекта за временна организация и планира да санкционира фирмите за нарушаването му.

Министър Гроздан Караджов се извинява на всички български и чуждестранни граждани, които са били принудени да пътуват по опасното трасе, пише още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименБойко нищо не е построил. Всичко се строи на наш гръб!
15
1
 
2
 
! Отговори
БАИКО преди 2 години
Еи мом4е кир4о живел си в държава със закони знае6 как стават не6тата направи ги за тов а те избрах ме държиме на теб аконе ти стиска даваи на друг кокал4ето нема време за губене и тиквта в затвора времето върви 6те стане ло6о за вси4ки.
14
1
 
4
 
! Отговори
Бат Сашо преди 2 години
До Анонимен Че нали текста в закона, където е описан размера на глобата е Боко и компания. Защо да правят големи глоби за техните си фирми. Поимисли пак дали са ***. Просто са нагли и алчни
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този лот нали след 6 месеца го завършват?
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега чак ли се сетиха? И само 5к?? А къде бяха лятото? Обиколния през Драгоман, 1км се минаваше за 20мин, а ако имаш камион отпред може и повече. То е прах, дупки, един знак нямаше. Никога не знаеш дали не си в насрещното.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е истина - Супер ,най- сетне да го отнесе истинския виновен , а не т.н "недобросъвестни " шофьори ,не съм фен на новата власт ,но ако новината е иснинска , а не кьорфишек така трябва да се работи , а "ощетените" със заплати строители да не пищят ,ами да потърсят отговорност на тези ,които са им шефове , и чиито нареждания изпълняват ,без да се замислят дали е законно ,имаше един ,дето им подаряваше сака ,ама май *** пропусна да им подари..глобата е супермалка
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Символично е, че лошата организация е на Европа.
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква власт мечтаете за Тиквата, бе герберляци? Отива в килията вашата Тиква, доживот!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6ДГД Боко!
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 65км магистрала от Март 2018 до Февруари 2020-та бяха построени 33км, от Февруари 2020 до днес са построени 1.4км и са изхарчени 194 милиона. Не искам да казвам че Бойко не е крал, ама до сега щеше да я е завършил. Няма мостове, няма тунели иска се да се шусне асфалт още 30км и за 2г нищо не е направено!
6
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям срам е за България ,че няма магистрала до Калотина.Преди години обвинявахме сърбите ,че не искат да строят до нашата граница,сега те имат магистрала ние членка на ЕС нямаме,за съжаление скоро няма и да има!Освен ,разбира се ако Боко дойде отново на власт.
5
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече няма да видим строежи на нищо, камо ли на магистрали. Каквото построи Борисов това ще остане. Сега важното е да чегъртаме и да си назначаваме наши хора на власт, а народа кучета го яли. Апропо те вече го заръфаха с цените на всичко.
4
2
 
9
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
Всеки ден проверки ,и глобите да са високи ,а не колкото струва бутилка ракия !!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5000лв? Това ли е? За толкова няма да си мръднат малкия пръст и проблема си продължава. Кога ще се научите че с малки глоби и несъбирането им нищо няма да се промени. Точно за това и на запад всичко слуша и изпълнява. Глоба 100000лв и гонене до дупка докато си свършат работата. И така всеки месец. Скапан държава която никога няма да се научи.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Муха ги ухапала.
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберските айдуци и Гешев са в траур че не могат да напълнят пак чекмеджетата..