Синдикати против отделяне на пожарната и спешния тел. 112 от МВР

Това е изкуствен проблем, смята Илия Кузманов
19 яну 2022 09:19, Петя Славова
21
Синдикати против отделяне на пожарната и спешния тел. 112 от МВР
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Идеята пожарната и спешният телефон 112 да бъдат изведени в отделна структура не се хареса на синдикати. Предложението е включено в текст за готвена реформа в сектора на МВР. Против промяната се обявиха от вътрешното ведомство и синдикатите настояват за спешна среща с премиера Кирил Петков.

Според синдикалната федерация на служителите на  МВР евентуалното отделяне на пожарна и спешния телефон 112 от структурата на министерството е реформа на парче.

"За наша радост още вчера ръководството на МВР отправи покана към синдикалната федерация за сеща. на тази среща можем да приемем, че много от противоречията са изгладени. състоя се, според нас, един много конструктивен разговор и на този етап нашите притеснения изчезват. Смятам за напълно нормално синдикалната федерация да реагира по този болезнен начин, защото за 12 години вече има три реформи в МВР, които катастрофираха безапелационно и почти винаги са за сметка на служителите и гражданите", каза пред БНТ зам.-председателят на УС на синдикалната федерация Илия Кузманов.

Отделянето на пожарната и спешния телефон от МВР освен, че не съществуват в коалиционното споразумение, по никакъв начин не са аргументирани с полза за гражданите или държавата. Според Кузманов това се е повдигнало като изкуствен проблем.

"Това, с което разговаряхме с коалиционните партньори преди и след изборите, включваше визия и стратегия за цялостна реформа в МВР с 8-годишен период, в който трябва да настъпят други промени, които според нас са много по-важни", обясни Кузманов.

Кузманов подчерта, че неговият синдикат не е полицейски и нямат идея чия е инициативата, но е факт, че се случва със заповед на министъра.

"Не е лошо да има дебати по темата, възможни са всякакви варианти не бих казал, ме и при нас няма радетели на тази идея, но мотивите, ползите и съответно който извади най-добрите аргументи, би трябвало да извади това решение".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Полицай преди 2 години
Аз съм за отделянето на Пожарната. И не се стягам за никакъв протест
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен15 Това с пенсията и заплатата е по вина на Калфин
15
1
 
4
 
! Отговори
РЕФОРМАТОР преди 2 години
Не,отделяне а закриване на 112 и РСПБЗН Отделно
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големия проблем в МВР дойде с псевдореформата на Бъчварова. Тя създаде едни скъпи ЛРТП-та със заплати по-големи от тия на редовия полицай, пожарникар, граничар. Вкара чрез Закона за държ.служител хора, които по ЗМВР на офицерски длъжности не биха пристъпили прага и за да покаже реформи изкара 1000 човека (основно тия без връзки дето бяха и те загубиха всичко-категорията труд и отпуски и пари зс дрехи и всичко друго -въпреки че бяха заварено положение) И разреши пенсия и заплата. Отменете това я!
13
3
 
4
 
! Отговори
БГБГБГ преди 2 години
До Анонимен10 Тия "Телефонистки" отдавна са трета категория!
12
4
 
5
 
! Отговори
Основно правило... преди 2 години
Когато една система се е доказала, че работи не се опитвайте да я подобрявте. Рискът да я провалите е по-голям от очакваните "ползи" от реформата !
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четохме вече щела да ходи в ДАНС, ами и пожарната да иде в ДАНС и тел 112 в ДАНС всичко в ДАНС. МВР има нужда от спешна реформа във всичките и служби. Пенсионери на пенсия и заплата у дома.Важни службички и важни хора зад бюроаа - на улицата или на границата.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
регистрациите на МПС също не е работа на МВР
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да не е обосновано? Нали като се водят към МВР ще се пенсионират като редовия полицай, цял живот стояла пред телефона и реди пасианси и накрая се пенсионира на 50 и получава 20 заплати! Какво търси телефонистка в структурата на МВР! Затова реват от синдикатите и 112, защото ще се водят вече нормални служители в администрация и няма да имат благините на МВР! Махайте ги от там, да стават отделна структура!
8
1
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До Колапс Това на мешерете , като мнение ли го взехте?
7
3
 
7
 
! Отговори
Колапс преди 2 години
112 работят за корумпираното МВР но не за гражданите
6
10
 
7
 
! Отговори
Ss преди 2 години
И гранични трябва да бъдат извадени от МВР!
5
3
 
5
 
! Отговори
112 преди 2 години
Е единен европейски телефон. Ще ядете *** на Европа.
4
5
 
6
 
! Отговори
МВР не ни пази преди 2 години
112 работят за Мафиоти, при сигнал за тежък тероризъм извършен от Пернишки милиции тези женици от 112 затвориха телефона! Последствията бяха 1 тежко ранен, изнудвания, откраднат имот след терор, заплахи за глоби от 5000 лева, гонения!
3
2
 
3
 
! Отговори
Запомнете го преди 2 години
Освен че, макар че, въпреки че
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В МВР пак реват за пари. И колкото повече пари им дават повече престъпления има.Ясно е , че проблема не са парите а друо
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе по-добре да са разделени , че от милицията много обичат да манипулират фактите когато имат пълен контрол