Поскъпва ли билетчето за градския транспорт във Варна?

Въпросът след скока в цените на тока и горивата
21 яну 2022 10:30, Петя Славова
19
Поскъпва ли билетчето за  градския транспорт във Варна?
Снимка: БГНЕС

Заради скока на цените на ток и горива, може да поскъпне билета на градския транспорт във Варна. Над 1,2 милиона лева повече е платило общинското дружество "Градски транспорт" във Варна за ток, газ и дизел през 2021 в сравнение с 2020 година.

По сметките на ръководството на дружеството през изминалата година токът за тролейбусите е поскъпнал средно пет пъти, а дизела и метана - около три пъти.

Въпреки драстичното повишение за момента не се обсъжда повишаване на цената на билета за градски транспорт в морската столица.

Директорът на дружеството инж. Злати Златев обаче предупреди, че "Градски транспорт" - Варна може да издържи на тази ситуация още не повече от месец-два. От дружеството да получили компенсация от държавата от 60 000 лева за октомври, но те са крайно недостатъчни.

Проблем има и със сключването на обществени поръчки за доставка на ток за тролейбусите, тъй като никой от участниците не може да гарантира, че ще успее да доставя електроенергия на предварително договорена цена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15,кифладжията-изложен, щом транспорта е социална дейност, нека е безплатен,както беше в София,до '89,като безплатното им парно и топла им искърска вода,която се лееше без стоп.Контрольори,рядко и проформа,защото България работеше за София.Разбира се че София е виновна.Ако можеше щяха да си пренесат пясъка и морето в бидони
13
4
 
3
 
! Отговори
Варналиев преди 2 години
Вчера се возих с автобус 22 . Ползвах билет, свърших си работата и се качих на обратен рейс, 15мин. до изтичането на часа. Валидирах си билета. Обаче след 20 мин се качва контрола и ми казва, че часът е изтекъл и , или нов билет, или слизане. Защо, питам, нали беше дори минута преди изтичането , ако валидирам билета, мога да си пътувам до края на пътуванвто? То били до преди година, преди да изхвърлят конкурентните кондукторки. Сега е монопол на ел.системата и правят ксквото си искат с цената.
12
8
 
9
 
! Отговори
малко инфо преди 2 години
Само в по-цивилизованите места има градски транспорт и целта е да се преместят повече хора с по-малко превозни средства. Ако няма автобуси и всички ходим с по две, три коли, трафикът ще бъде отврат и ще има поне по 10-15 ПТПта дневно. Така че не се излагайте като кифладжийй, градски транспорт е нужен, а които не е идвал у Варнъта, да не коментира! Общо взето са нови автобусите, но има много диви пътници и вандали. Има драскано с маркер! Има наплюти стъкла!Към Боровец вкарват мотики, кокошки...
11
6
 
6
 
! Отговори
Варненец преди 2 години
Градският транспорт е социална дейност и трябва да се финансира от общината, а не да печели от гражданите, и без това новите автобуси се купуват с кредити, които пак ние връщаме.
10
10
 
10
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Като им знам приказката и манталитета, пак софЕанци ще са им виновни...
9
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На какво отгоре!?Почти всички автобуси са за бракуване!Мръсни,по мръсни от канал.Все по-малко хора ги ползват.Контрольорите без възпитание.Машините за билети бавни и заемат място за трима човека.А иначе Варна е частен град.
8
5
 
15
 
! Отговори
Цхййййхг преди 2 години
Незнам дали ще има увеличение на билета но половината автобуси във Варна за бракуване
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам като физик да ви обясня за ентропията - запомнете едно, като цените е - винаги нараства, не се намалява! Сега вече всички сте образовани със специалност термидинамика и цени!
6
9
 
16
 
! Отговори
Калто всичко преди 2 години
в индийското гето България всичко е скъпо, а услугата по ниско ниво от дъно!! Стар скапан транспорт както всичко в дупката България
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има хора с колела хора пеша там въздуха ли ще плащат ?Бухааааа
4
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-вероятно сега защото са скъпи тока и горивата ще поскъпне билетчето. После като пак намалеят цените на тока и горивата, билетчето ще си остане на същата цена. До сега така става.
3
6
 
12
 
! Отговори
Алко преди 2 години
Пак сънувам! Кога дизела е бил 83 ст, че сега стана 2,50 лв????????????????????????? Какви ги пишете, бе? Малко мислите ли преди това? Редактор има ли тоя сайт или само цензура?
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова на запад имат безконтактни карти за градския транспорт и вдигат и смъкват цените когато се налага , без толкова драми
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не ми се връзва дизела да е поскъпнал 3 пъти?