Община Калояново оптимизира уличното осветление

То ще се включва по-късно и ще се изключва по-рано
27 яну 2022 17:52, Красимир Ангелов
8
Община Калояново оптимизира уличното осветление
Снимка: БГНЕС

Община Калояново ще регулира и оптимизира през настоящата седмица режима на работа на уличното осветление, съобщи кметът на общината Виктория Михайлова.

Още по темата
До режим на уличното осветление засега няма да се стига, но в цялата община то ще се включва с петнадесет минути по-късно (вместо в 17:45 в 18:00 часа) и ще се изключва половин час по-рано (вместо в 7:30 в 7:00 часа).

Управлението на осветителите ще остава в автоматичен режим.

Мярката се налага заради поскъпването на цената на електроенергията. Във връзка с това е и заповедта на кмета от 25 януари за оптимизиране и контролиране използването на всички електрически и отоплителни уреди в общинските обекти. Виктория Михайлова подчерта, че към момента режим на уличното осветление няма да бъде налаган.

През настоящата година местната власт ще подмени и останалите около 300 броя стари лампи с LED осветителни тела, с което ще се изпълнят на 100 процента целите за въвеждане на енергоспестяващо улично осветление във всички населени места на община Калояново, посочи още кметът, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква стана тя, при лошия комунизъм имахме пътища, мостове, ВЕЦ-ове, ТЕЦ-ове, АЕЦ, още един АЕЦ беше на път, значи бях в техникума в Горна Оряховиза 88-92та и тогава раздаваха стипендии за тези, които искаха да работят в АЕЦ Белене, да съм знаел тогава да се включа в далаверата ама на, аз мислител, да се пазя от вредни среди. Сега по демокрацията че стоим на тъмно. Аз се запасих с едни фенерчета с динамо от Китай, сега че въртиме да си светиме.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оптимизира = спира. Честита демокрация! След 33 години я дочакахме - има банани по 2,79лв/кг, но няма ток по 0,57лв/квч, толкова беше на фирмата токът последнота сметка
2
1
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
ЧИЧО от такава ДЪРЖАВА ПРИЯТЕЛ какво да очакващ ПРИЯТНА ВЕЧЕР
1
1
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Секи сам си преценя!