Криза и в туризма: Спрели са резервациите за летни почивки

От бранша искат кризисен пиар
Обновена: 24 мар 2022 11:49 | 24 мар 2022 11:49, Петя Славова
37

След здравната криза, туристическият бранш трябва да се справи и с последиците на военния конфликт Записванията за летните почивки у нас на практика са спрели, посочват туроператори.

"Буквално са спрели записванията ни за летния сезон. Валят и анулации. Всяка една положителна новина би привлякла интереса на международните туристи, нашето Черноморие е зависимо от тях. А в Германия единствената информация е за мините в Черно море", алармира председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и член на УС на Германо-българска индустриално-търговска камара (ГБИТК) Сийка Кацарова в "България сутрин".

Тя е категорична, че за спасяването на летния сезон трябва да се прибегне до кризисен пиар.

"Хората са тотално депресирани от 2 години пандемия, 2 години мерки. Сега искат свобода, но са притеснени от войната. Ние сме в региона и липсата на всякаква информация... Мълчанието не е злато", подчерта Кацарова.

Според председателя на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, украинските бежанци се очаква скоро да бъдат поканени за сезонна работа.

"Ако не се удължи "60/40" обаче, колко хотелиери ще могат да планират да назначат персонал? Основният проблем е отново в социалната сфера", посочи Кацарова пред Bulgaria ON AIR.


По думите ѝ дигиталната реклама на родния туризъм не е достатъчна в чужбина.

"Не съм от поколението, което стои онлайн. Да, дигиталната реклама е важна за младото поколение, но не и в Германия за работещите хора със семейства", изтъкна тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Инчето преди 2 години
Само да махнат сертификатите в Турция и Гърция или около Хърватска,на нашето море един няма да остане!
27
0
 
20
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Държавата трябва да спре помощите на бизнеси, които години наред са били в сивият сектор. Да се подпомагат производствени предприятия и фирми. Миналото лято реваха, получаваха помощи, а се оказа един от най-силните сезони. Всеки сам да си направи бизнеса си печеливш. Когато са строили палати и унищожавали природата и плажната ивица безразборно да са мислили.
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На море се ходи с деца. Тия без децата като станат на 30 и масово спират да ходят, щото им омръзва. Не трябва да се лансира този бизнес изкуствено. Времената се менят, на хората им се изменят приоритетите. За кво ми е да ходя на хотел, нали идеята е да изляза на природа. Кеф ти каравана, кеф ти палатка, хамак, планини, бунгала. Насила ли от София в града, да се изсипя на асфалта в Срънчака? Оставете ги да банкрутират какво е това изкуствено съществуване на неизползваеми услуги?
25
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на мен пък ми писна с моите данъци да подпомагат хора, в пъти по-богати от мен! Никакви мерки не трябва да се продължават! Който може да се справя, който не - да си търси друга работа. Щом на обикновения данъкоплатец никой не дава нищо, а му забраняват дори да ходи на работа заради някакъв измислен вирус, значи всеки да се спасява както може.Най-правилното щеше да е просто да се вдигне народа и да измете слугите краварски, дето ни подлудиха да се ваксинираме с някави отрови за един грип!
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ее дано най сетне фалират мутрите
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нета има кадри как се взривяват мините на украинския бряг . Как ще обясняват на туристите кое е шамандура и кое е мина :))) Няма да дойдат .
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално. Кой е луд да плаща и да почива на 200 км от бомбандировки и опасност от плуващи мини в морето.
21
0
 
23
 
! Отговори
Хазяина преди 2 години
За стая с климатик се доплащат по 10 лв. на ден. За паркинг също по 10 лв.
20
0
 
38
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Тези наши хотелиери и ресторантьори могат ли нещо друго,освен постоянно да искат държавни помощи.Миналото лято хотелите и ресторантите бяха пълни.Сега пак искат помощи.Стига помощи.Време е за труд.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер!!!Няма да ми *** тука :)))Колкото по-малко,толкова по-добре !!!
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква криза бе, нали се отдадохте на хуманност. Обслужвайте бежанци
17
1
 
50
 
! Отговори
"Валят анулации преди 2 години
Нали дойдоха любимите ви туристи-укрите, те ще спасят сезона! Почвайте да ревете сега и за квалифициран персонал! След 15 години в бранша и съсипано здраве, давам път на младите талантливи украинчета да ви бачкат за мизерни заплати и безбожни часове, на минимални осигуровки! Наяжте се, хотелиерчета!
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
спреха ли!? сега ше ви спре и тока, чакайте американците на почивка да дойдат
15
3
 
28
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
БЯГАЙКИ ОТ КРАЙБРЕЖИЕТО , ПОКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ МИНИРАХА ПРИСТАНИЩАТА !!! ЗА ПЪРВИ ПЪТ И САМО ТУК СЕ КАЗВА ,ЧЕ МИНИТЕ БИЛИ РУСКИ !!! ДОРИ НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДА ГО СПОМЕНА !!! ПРЕКАЛИХМЕ В СНИЖАВАНЕТО И ЛИЗВАНЕТО !!!
14
3
 
35
 
! Отговори
Беден хотелиер преди 2 години
Нали хотелите ви са пълни с ХОХРАИНСКИ туристи, кво сте ревнали. Сега е момента на жътвата ви НЕДОДЯЛАНИКРЕТЕНИ!!!Стига сте ревнали, вашия сезон така или иначе започна бомбастично, ДавиготурявгъзЪ!!!
13
2
 
20
 
! Отговори
Вики преди 2 години
Сега като грейне слънцето и стане лято ще се записват българите в последния момент ама няма да има места...Миналата година беше много силен сезон,направихме страхотни кинти
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПрограмистЧестита промяна, за нищо не ставате!
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как нали уж луди ставали туристите като резервирали в бетономорието а то не било така
10
26
 
11
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Умно момче си, харесвам изказванията ти винаги, но украински мини в Черно море няма. Това са руски мини. Не един и два пъти Украйна заяви, че няма кораби, които да ги поставят. Прости справки навсякъде показва същото. Пак някой пиян руснак 3.6 not great not terrible се е проявявал.
9
4
 
39
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ИДВАТ ВРЕМЕНА В КОИТО ТУРИЗМА ЩЕ НИ БЪДЕ ПОСЛЕДНА ГРИЖА