Българите се готвят да празнуват Великден. Засилен интерес по хотелите

Заради инфлацията обаче цените са с 20% по-високи
10 апр 2022 09:50, Петя Славова
65
Българите се готвят да празнуват Великден. Засилен интерес по хотелите
Снимка: БГНЕС

Засилен интерес на български туристи по Северното Черноморие. Хотелиерите, които не са приютили украински бежанци се подготвят да посрещат туристите.

Така, например около 40% от местата в хотелите в Балчик вече са резервирани за Великденските празници. Интересът по традиция е от страна на туристи от България и Румъния. Заради инфлацията обаче, цените тази година ще бъдат поне с 20% по-високи.

Тази година в Балчик очакват повече гости за Великденските празници в сравнение с миналата. Според хотелиери, интересът щеше да е по-голям, ако беше отпаднало изискването за зелени сертификати към северната ни съседка.

Още по темата

"Ще бъдат отменени от 15-ти май. Какъв е смисълът, какво пречи да бъдат отменени от 15-ти април, за да могат в края на месец април и в началото, 2-ри май мисля, че беше официален празник в Румъния, нашите гости да могат спокойно да почиват в България." - пита пред БНТ хотелиерът Виктор Лучиянов.

Той казва, че към момента в хотела няма отменени, а само отложени резервации и добави, че тези, които са платили предварително, има възможност да им върнем парите или да изчакат за следваща година или за края на лятото, ако все пак нещата се променят.

Лучиянов коментира, че дори за този момент няма да повишава цените на нощувките, тъй като се е възползвал от компенсациите, които държавата отпуска заради високите цени на тока. Други собственици обаче казват, че са принудени да вдигнат цените заради инфлацията.

 "Може би с 20%-25% сме вдигнали цените, за да можем да посрещнем качествено туристите, които ще дойдат. Ресторантите ни също вдигнаха цените, пак с около 20%." - признава Мариана Иванова- управител на хотел

  "Ние се опитваме да не правим драстични увеличения на цените, но все пак за тази година между 10% и 20% ще трябва да ги вдигнем." - казва Сослан Кокаев, управител на хотел

Тази година румънските туристи нямат интерес към пакетите "ол инклузив", казват хотелиери.

    "Те търсят свободно посещение на ресторанти, свободно движение по исторически забележителности. Това, което предлагаме в момента като великденски пакети, са нощувка плюс закуска с официален обяд на самия Великден." - казва Виктор Лучиянов, хотелиер

Войната в Украйна ще има негативни последствия за летния туризъм, казват от бранша, но не крият надежда да разчитат и тази година на летовници и от Германия и скандинавските страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Гергьовден на вилата с приятели. Великден в къщи със семейството.И никакви полусурови чевермета по 40 лв. килото с бонус разстройство! Един път го ядох вече в Златоград! Агнешко на фурна с розмарин и картофки обилно полято с червено винце е по-близко до представите ми за вкусно и приятно преживяване!
37
0
 
0
 
! Отговори
а бе преди 2 години
няма ли да им скъпо по хотелите на митилите като ,,ревът,, непрекъснато
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато някой не знае как да живее,той просто пречи на другите да живеят!
35
0
 
4
 
! Отговори
Къв Великден преди 2 години
Време е този сатанински свят да върви в ада
34
3
 
5
 
! Отговори
Моля? преди 2 години
При нас в погребалното бюро точно по празниците има най-много работа; хората умират, но тези които имат парици, те са готови на всичко и да поръчат за своите близки и роднини ковчег с чекмеджета, все пак на покойника трябва да му се сложи за отвъдния Свят доста неща, в това число и пари. Заможните роднини ни дават кеш за да помогнем да им помогнем техния човек да замине в охолство. Пари се дават, а мен не ме интересуват празници или резервирани почивки по морето. Масивен ковчег е вече на цена от
33
1
 
10
 
! Отговори
Ужас! преди 2 години
Нещо ни шментят. Че то Северното черноморие е баш в Украйна...
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще видите "бедният" българин по празниците как изнемогва и са му високи цените на горивата и хотелите! Това щото в ЕС е лошо и гладуваме. А ако бяхме с Русия, ех какъв живот имахме....
31
8
 
5
 
! Отговори
Дано се задавят преди 2 години
Празници по време на криза и нещастия - тези хора заслужават да се задавят и да пукнаат докато се веселят.
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30 и 31 Ще видиш изтребване, като ни въведат еврото! За това е "битката" за шеф на БНБ и валутния резерв.
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу мръсната германка. Тя позволи на Америка всичко и сега цените са високи. Мръсната германка ни окраде и съсипа целия ЕС. Иисусе, моля те. Ти виждаш всичко. Започвай да ги унищожаваш. Не им позволявай вече да станат политици. Нека децата им, родата им до 10 поколения да бъде проклета и да страта и робуват. Те да изплащат кражбите на германката, на целия Брюксел.Господи, чуй молитвата ни. Унищожи ги!!!
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чиновниците ще празнуват Великден. В частния сектор хората ще работят.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иисусе, ти знаеш кои са твоите агнета. Иисусе, защо позволи на тия МАФИЯ-БРЮКСЕЛ. Те имат къщи, хотели. Ние сме техни роби. Слизай Господи и почвай да ги съдиш. 20 лева е коло агнешко, олио 5 лв, брнзин 3 лева. Спестяванията ни се изпариха, за да може сина на германката да гълта с шепи от файзер. Колко е стоманата Господи? Колко е бетона? Защо Господи има строителна камера?Иисусе, слизай и ги хвърляй в ада. Защо се бавиш?
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господи, всичко свърши. Кражбите на Брюксел и специално на германката и сина и. Сега ние ще трябва да ги плащаме. Господи, цял живот ние сме техни роби и сега, когато се опитахме да махнем оковите се оказа, че Брюксел ни е окрал спестяванията. Вече нямаме нищо. 100 бона са нищо вече. Олиото е 5 лв, бензина 3 лева. Иисусе унищожи ги. Те са Мафия от Брюксел. Те съсипаха ЕС. Избий ги Господи. Никаква прошка за тях. Новия ковид да ги съсипи Господи.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господи, унищожи всички политици, които ни окрадоха чрез тази инфлация. Всичко е на тройна цена. Богатите помпеха евра ит Брюксел и сега, кой ще връща парите? Господи, парите ще ги връщат бедните роби. Господи, изтреби ги до 10 коляно. Никаква прошка Господи. Започни от германката от Брюксел и нейния син дето получава пари ит Файзер.Господи, нима тези хора ще наследят твоята Земя?Моля те Иисусе. Почвай да ги удряш. За всяко евро да им трябва три пъти повече за лечение. Ние сега плащаме трой
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господи Иисусе, настана времето на твоето светло пришествие. Господи, не оставяй МАФИЯТА, не оставяй тези, които си построиха хотели с парите на Брюксел. Господи те си купиха и построиха евтини хотели, а после дигнаха цените и сега всичко е на тройни цени. Господи, те си направиха СТРОИТЕЛНА КАМЕРА-СУПЕР МАФИОТСКА СТРУКТОРА. Вече не дават на обикновените хора сами да си строят повече от 100кв.м. Господи, щом така Ти трябва сега да ги УНИЩОЖИШ.ГОСПОДИ, ИЗТРЕБИ ГИ! ВСИЧКИТЕ. ПОЧВАЙ ОТ БРЮКСЕЛ!
23
1
 
8
 
! Отговори
ЦСКАр преди 2 години
Как ще разберете че е Великден? Всички качват снимки от Гърция....
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иисусе, въздай на Брюксел. Тези мизерници създадоха един нов свят, където всичко вече е супер скъпо. Въздай Господи справедливост. Тези политици ни окрадаха и малкото, което спестихме. Нека НОВ СУПЕР ОПАСЕН КОВИД ДА ГИ ИЗТРЕБИ ДО КРАК. И ЗАЕДНО С ТЯХ РОДАТА ИМ ДО 10ТО КОЛЯНО.Господи, въздай справедливост. Те направиха инфлацията висока и всичко стана на тройна цена. Вече никой нормален човек не може да си купи къща, апартамент. Въздай им Господи. Не ги оставяй. Унищожи ги Господи
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номера няма да мине. Господи Иисусе Христе. Във България се краде яко. Същито положение е и в Германия и Брюксел. Мутри-Мафия си построиха къщи, хотели и сега увеличиха цените. Бедния стана три пъти по-беден. Господи, ВЕЛИКИТЕ ДЕМОКРАТИ-КРАДЦИ направиха този Свят само за тях. Останалите сме едни роби, бедняци. Дори, това, което спестихме инфлацията го изяде.ВЪЗДАЙ СПРАВЕДЛИВОСТ ГОСПОДИ. НЕКА ВСИЧКИ ВЪВ БРЮКСЕЛ ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ. ЦЯЛАТА ИМ РОДА И МАФИЯ ДА ЗАБОЛЕЕ. КРЪВ ОТ ОЧИТЕ ИМ ДА ПОТЕЧЕ!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пукница пл юскан и раз врат празнуват на великден а не възкресение!
19
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия българи, освободете хотелите за украинци - за тях идват два големи празника - великден и рождения ден на Хитлер.