Какво ще се случи с бежанците от Украйна след края на месеца?

Хотелиерите - доволни от програмата за настаняването им при тях
16 май 2022 19:57, Петя Славова
73
Какво ще се случи с бежанците от Украйна след края на месеца?
Снимка: БГНЕС

Хотелиерите са доволни от мерките на държавата, която помага на бежанците от Украйна като ги настанява в български хотели.

Още по темата

"Това е добра помощ за нас след 2 години на затворени хотели заради COVID пандемията. Плащанията бяха извършени навреме, с това проблем нямаме", коментира пред БНТ хотелиер, в чиято база в курортния комплекс Златни пясъци са настанени бежанци от Украйна.

Имаме готовност да продължим настаняването на бежанци, допълни той. По думите му са направили изчисления, че биха се справили с издръжката на хората в рамките на 30-40 лв. на човек на ден.

След 31 май няма къде да отидем, заяви пред БНТ една от бежанките, настанени в Златни пясъци. Хората разказаха, че искат да бъдат в големи градове, за да могат да се интегрират и да не взимат работни места на хората в малки населени места.

Елена Андонова, която е хотелиер в Слънчев бряг заяви, че са се обединили в сдружение и настояват за повече информация от държавата за това какво ще се случи с украинските бежанци в края на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
10
 
! Отговори
Жана Д,арк преди 1 година
Явно че е започнало вече пълното унищожаване на страната ни, с помощта на платени краварски шпиони /Хр.Иванов и Кирчо/ по върховете на власта.Започна се с газа, ще продължи с електроенергията,водата и храната. И когато местното население бъде изтребено или прогонено, ще могат спокойно да дойдат тук оцелелите джалатите от АЗОВ и ДЕСЕН СЕКТОР, за да си основат "новата" държава !Защото от старата им, няма да има и помен . . .
67
0
 
14
 
! Отговори
Защо нас преди 1 година
трябва да ни интересува? Където искат да ходят да си веят знамената. Цял свят има.
66
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ооооо напълно я разбирам тази, която е настанена в хотел на Златни пясъци, че няма къде да отиде..... Ами да дойде в град Добрич, нашата баничарница си търсим хора, ще й плащаме и ще може да се установи. Ама друго си е на Златните и то безплатно.
65
2
 
13
 
! Отговори
Darth shadow преди 1 година
да се връщат откъдето са дошли, в България не са желани укрите
64
2
 
14
 
! Отговори
Амииииии преди 1 година
слабо ме интересува, но най-доброто, което може да се случи е да си съберат парцалите и да се връщат в кокаина!
63
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Какво ще се случи с бежанците от Украйна след края на месеца?. . . . Аз питам пък какво ще се случи с БЪЛГАРИТЕ от БЪЛГАРИЯ ПО НАТАТЪК?
62
1
 
18
 
! Отговори
дедо от село преди 1 година
какво ще стане? Ами да питаме пенционерите,учителки,лекарки,фермери ит.н.За 360лв. пенсия сънуват хотелско обслужване или пък тези с заплата 1000лв. Едва ли има нормални българи да си помислят въобще почивка 2м. и 1200лв.месчно на море или в СПА център. Но, Кирчо и Кокорчо не мислят така. Затова всички утре на митинг.Да изгоним продажните .
61
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо няма да се случи, но респект, че са оцелели в общежитията на Равда. Трябва да си кален, за да ти се получи.
60
2
 
12
 
! Отговори
разбира се ,че няма. преди 1 година
да работят.на украинките им дай Prada,Louis Vuitton,Roberto Cavalli и така.сега настава една бясна конкуренция между Българските труженички по морето и украинките.Те са и по-евтинки.ко им трябва?само да изкарат някой лев за чантичка и парцалки.другото нали държавата ще го поеме.мъжкият туризъм от съседните държави ще се утрои.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е интересно че русофобите сорросоиди същевременно мразят и бежанците. Но все тая.
58
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питат ни какво ще се случва с чужденци, бежанци били...Мястото им е в бежанските лагери! А може още сега да си вземат куфарите и да се прибират. Украйна печели войната, вече е в Русия. На две трети от територията й бой не се води, а в освободените градове и села има нужда от работна ръка за възстановяване на щетите. И ние искаме безплатни възстановителни дълготрайни почивки на море, в хотели, с чистачки, с летящи линейки и загрижени за здравето ни доктори.Защото бедните ни вече и за хляб нямат!
57
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се върнат от дупките от които са изпълзяли
56
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На село има работа за целия китайски и индийски народ. Да кОпат и да жънат щом им се работи толкова много.
55
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това правителство се притеснява повече за украинците отколкото за нас...
54
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе,каква е тая паника?Ще им се намери място,няма да ги оставят на улицата.А ако 2 милиона българи не бяха избягали,а бяха останали тук,какво щяхме да ги правим?
53
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четох преди малко, че не харесвали скумрията, била храна за бедни. А на въпрос търсят ли си работа, отговаряли, че не са дошли тук да работят.. Не знам вярно ли е.
52
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха, Капките по Нова тв печели млада украинка! Слава Украина!!!
51
5
 
24
 
! Отговори
мда преди 1 година
С високите цени на горивата плащаме издръжката на укрите.
50
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 50 Как ги изчисли тези 8 евро, след като на 28 април, ЗА РАЗХОДИ ПО БЕЖАНЦИТЕ, Еврокомисията ни преведе 148 млн. ЕВРО.
49
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде по 30- 40 лева на ден, след като ЕС дават по 8 евро за ден на бежанците от Украйна?