В Русе бетонираха стогодишно дърво, жителите в недоумение

Общинска фирма трябвало да изгради нов бордюр
17 май 2022 10:26, Петя Славова
20
В Русе бетонираха стогодишно дърво, жителите в недоумение
Снимка: Кадър, Нова тв

Множество негативни реакции сред жителите на Русе предизвика бетонирано дърво. Снимка от възмутен гражданин обиколи социалните мрежи и стана повод за  дискусия за това чия е идеята и кой е излял бетона.

Дървото се намира на малка улица в центъра на града, известна с архитектурните си шедьоври - Семизовата и Симеоновата къща. Около ствола на дървото е изграден кофраж, а в основата, върху корените е излят бетон. Минаващи край него русенци изпадаха в недоумение

"Те ще изсушат дървото, защото цимента е в корените. Tо сигурно e стогодишно дърво, див орех, но това ще повреди дървото", заяви пред Нова тв жителка на Русе.

Човекът, разпространил снимката в социалната мрежа, лично дойде на място да се увери дали замисълът за изграждане на бордюр около ствола няма да повреди дървото. Мирослав Малчев обясни, че русенци са били подразнени най-вече от вида на бетона, изсипан в корените. Добави, че никой не е знаел кой е извършил това и на кого му е хрумнала идеята.

"В първия момент като видях как е бетонирано дървото се възмутих, защото ми се видя много недомислено - стогодишно дърво да бъде по този начин бетонирано. Сега на място го виждам и има някакво циментово мляко, което ще се махне и дървото ще може да се полива, но както изгледаше по снимките - беше като кофраж някакъв", твърди Мирослав Малчев.

От градската управа обясниха, че старото заграждение около дървото е било начупено. На общинска фирма е било възложено да премахне изпочупената каменна кашпа и да изгради нов бордюр, който след това ще бъде засипан с пръст и мястото около дървото ще се облагороди

От общината в Русе уточниха, че сместа, с която е залят коренът на дървото, е циментово мляко. Предстои, след като изсъхне, то да бъде премахнато.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: дървобетонРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Anon преди 1 година
Заглавието нищо общо със статията, уволнете редактора!
8
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Не се прави така. При нас една фирма купи едни площи със сгради, ама и се стори малко мястото, изсече дърветата, включително една кайсия, от която и ракия съм правил и бетонира всичко. Сложи ограда и вече никой не й не може да се сети, че там е имало 40-50 годишни дървета, засадени за облагородяване през комунизма :) Е, след 3-4 години същия тоя му продадоха имуществото заради някакви мафиотски истории, но дървета няма, сега другия собственик ползва паркинга :). Това е като да переш пари.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто можеха да го обградят с бордюр, да вържат едно капково напояване и да го покрият с корк. Ама мисловна дейност нема.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно е дадено на ид*при да свършат тая работа. За всяка работа си трябва им, а в България сериозно намалява.
5
2
 
8
 
! Отговори
До Просто киро преди 1 година
каква промяна те гони бе?! Това са старите тарикати, отдавна известни с усвояването на поръчки водещи до унищожяването и обезличаването на градовете ни. Кметове на ГЕРБ, БСП и ДПС и ти много добре го знаеш.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
брашно от чакъл има ли
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От пътни строежи работниците са на това ниво.Добрите майстори работят на частно в България.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така съсипаха и Старият Бряст в Сливен, хомо сапиенс дегадейшън
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще строят мини мол около кората му, като за снижени мизерници или тия които гласуваха за киро и шайка!