Лятото ще е горещо, в края на юли живакът удря 40 градуса

Ще има и дъждовни дни, ще падат и градушки
9
Лятото ще е горещо, в края на юли живакът удря 40 градуса
Снимка: БГНЕС

"Лятото се очаква да е със сравнително високи температури, но няма устойчива прогноза за сухо или влажно лято." Това прогнозира синоптикът от НИМ Анастасия Кирилова пред Nova News.

„Твърди се, че глобалното затопляне засилва екстремността на атмосферните процеси. По отношение на лятото се казва, че за нашата страна може да се очаква по-хладно и влажно лято в резултат на глобалното затопляне. Но засега няма изгледи това лято да бъде такова,” посочи Кирилова.

По думите ѝ юли ще е с температури около и над нормата, с валежи около нормата. „Ще има и дни с повече валежи. Не е изключено температурите да достигнат 40 градуса, по-голяма затова е вероятността към края на месеца, през последната седмица”, прогнозира тя.

Традиционно градушки има през цялото лято, обясни синоптикът: и август, и септември. Опустошителните и едри обикновено са през юли, посочи тя: "Даже още в неделя и следващия понеделник ще има условия за тези процеси", каза Кирилова.

Кирилова направи прогноза и за последната юнска седмица. Според нея днес е най-хладният ден от нея, но нататък с всеки ден температурите ще се покачват. В събота се очаква да е най-топлият ден от седмицата в Горнотракийската низина и в Дунавската равнина.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: лятовреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и юни щеше да е сух и необичайно горещ, а се скъса да вали
2
2
 
2
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 1 година
Прогноза за повече от 10 дни е хвърляне на шарен боб за познаване. Наистина никой не знае какво ще е лятото, при условие, че имаме и 12-часови прогнози с нулева сбъдваемост. Има една много неприятна тенденция - вместо да се подобри процента на верните прогнози, той спада. Причината е заложените по-високи данни за температура и машинните модели грешат. Но нали трябва и затоплистите да ядат хляб. Затова в прогнози се надува яко, после нищо не се казва и всички са доволни. Има въглероден данък, пла
1
5
 
0
 
! Отговори
Асан преди 1 година
И какво ни интересува нас това нормалните ***?