Рок групи от лекари се събират за уникален фестивал в Стара Загора

Условието е във всяка група да има поне един медик
28 юни 2022 13:52, Красимир Ангелов
3
Рок групи от лекари се събират за уникален фестивал в Стара Загора

Първият по рода си рок фест с участието на лекарски групи – "Dr. Rock", ще се проведе на 8 и 9 юли в Стара Загора.

"Фестивалът, който лекува душата“ ще събере феновете на добрата музика и атрактивните музиканти на Античен форум "Августа Траяна", като първи акорди ще се чуят в 19.00 часа, съобщават от община Стара Загора.

Входът е свободен.

За първи път в България рок фестивал ще обедини появата на сцена на рок групи, в които свирят лекари. Да има поне един доктор в групата е единственото условие за участие в предстоящия рок фест Doctor Rock, подчертават организаторите.

В първото издание на фестивала се включват рок бандите: Covers on Slippers – София, Restart Rock Band – София, The Doctors – Пловдив, GP Band – Бургас, A.CP.C – Велико Търново и домакините, LED 7 - Стара Загора. Шестте групи от различни краища на страната ще вдигат градуса на двете стаозагорски рок вечери под звездите с авторски парчета и техни версии на популярни рок песни.

Идеята за единствения по рода си лекарски рок фестивал у нас идва по време на Ковид пандемията. Във времето на ограниченията д-р Станимир Трошев, известен офталмохирург и басист на LED 7 BAND, който в свободното си време често заменя операционната зала с репетиционна, представя проекта си за фестивал за непрофесионални "лекарски" рок групи пред останалите участници в бенда и получава пълната им подкрепа.

Оказва се, че в България има много лекари – музиканти, желаещи да вземат участие.

Амбицията на организаторите на "Doctor Rock Fest" е той да се превърне в традиция и да се провежда ежегодно през първите горещи юлски вечери.

Събитието е подкрепено от Община Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари