Сезонът в Черноморец пред провал, заведенията на плажа не работят

Няма чадъри и шезлонги, спасители също
Обновена: 4 юли 2022 12:06 | 4 юли 2022 12:05, Камелия Цветанова
54
Сезонът в Черноморец пред провал, заведенията на плажа не работят
Снимка: БГНЕС

Централният плаж в Черноморец остава без водни спасители и медицинско обслужване за целия летен сезон. Причината е съдебно оспорване на спечелилия концесията върху плажната ивица. Делата са насрочени за септември. Хората се опасяват от провал на сезона, съобщи Нова телевизия.

На плажната ивица няма заведения, нито чадъри и шезлонги. Според кмета на Созопол Тихомир Янакиев съдът играе много важна роля, тъй като той определя съдебните процедури. "Държавата или да даде в компетенцията на общините стопанисването на плажовете, или да вземе самата тя плажовете", призова той.

Според кандидат-наемателя Георги Мавров, спечелил концесията в съда, той е изпълнил всички критерии. Областната управа е назначила двама спасители. Собственици на заведения на плажа се оплакват, че няма с кой да сключат договор и не могат да започнат работа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Прас преди 1 година
Имат вина архитекта на общините. Затова няма плажове а само бетон. Защо. Всеки строи зграда. Различна от сьседната. Купи ли парцел. Никой не го е грижа. Как ще изглежда улицата и града след 20г. Да има сгради. Колкото се може повече. Това са будали. Красота няма. И не а да има. Как правят на запад. Общините. Имат план на града. И така трябва да изглежда. Имаш място за строеж. Но ти трябва да построиш зграда която общината ти даде като архитектура. Селяка знае че парцела е негов. Строи 8 етажа.
44
0
 
7
 
! Отговори
Верно преди 1 година
Айде като през 90години на миналия век, няма нагли концисеонери, всичко за хората свободно, взимаш си чадър хавлия, хладилна чанта с бира и сандвич, и на плажа
43
2
 
1
 
! Отговори
Velos преди 1 година
Още с изграждането на безсмисленото яхтено пристанище централният плаж на Черноморец замина...сега се посещава само от нашенски и чуждоземен лош материал...а заведенията там са без коментар, едно от култовите Ам Гъл вече е пълна пародия, като персонал и кухня за съжаление.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да умрат селските бизнесмени без нас, не ги мислете, ще маат замрязена риба докато стоплят. И после пак няма да им стъпиме.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
молим, черноморските кукери да си траят хаха
40
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кеф без кръчми джангър на плажа както ди ходехме началото на деветдесетте....
39
3
 
3
 
! Отговори
от Черноморка преди 1 година
До АнонименГлавата ти е уранова, вярваш на политически игри и задкулисия. Само ако беше малко прочел щеше да ти е ясно защо има радиция там. Земята не е застроена там и искат да вземат на безценица. Пусни си гугъл и виж месност Акра-урановата долина. Аман от празноглавци
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черноморец три в едно. Селяния,радиация и ***.
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото незастроено място по черноморието е залив Вромос. Водите от флотацията на урановата мина над с. Атия се вливаха там. Много от сградите в Черноморец са изградени с радиоактивен пясък.
36
2
 
30
 
! Отговори
Няма значение преди 1 година
Не мисля, че сезонът ще се провали, поради липса на заведения, шезлонги и чадъри. Напротив, плажът си е там, слънцето също ...прекрасно е....
35
12
 
17
 
! Отговори
Укротуристи?! преди 1 година
Богатите хохли са наели апартаменти вече. Ще останат за дълго. Пари имат, но са нахални и нагли безкрай.
34
1
 
16
 
! Отговори
Местен гларус преди 1 година
Ха, ха.... А накрая ще включат и такса" няма туристи", ама те наистина ги няма... и няма от кой да я вземат. И ще си ги чакат да дойдат целият сезон... Ей бре, курооортееееее!!!!
33
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога повече в БГ. Мръсотия, скъпотия и мошеници. Вдигнете цените още, намалете порциите, орежете допълнителните услуги в хотелите - това със сигурност ще оправи нещата. Комбинацията от алчност и лошо отношение към клиентите дава резултат.
32
2
 
31
 
! Отговори
до 35 преди 1 година
Черноморец НИКОГА не е било хубаво място. НИКОЙ нормален човек не почива до уранова мина, както 34 е написал. Радиацията е тотално извън нормите. Купи си гайгеров брояч- навсякъде ги има и виж сам.
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черноморец навремето беше много хубаво място.За съжаление днес е Кафявоморец...:(
30
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Черноморец при урановите мини не знам кога някой нормален човек е ходил. Мерси.
29
1
 
2
 
! Отговори
а бе,джендър преди 1 година
До Анонимен 21 В колко форума ще си дращиш простотиите?
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък на мен охраната на брендо не ни пусна семейно на плажа на къмпинг юг и ни уведоми любезно , че на плажа свободен достъп имат само симпатични бели дами под 40 г и под 50 кг
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комуниста и мутрата с партийни куфарчета и хотел, си остават комунист и мутра...... тва е положението с Черно Мутрйе и бетономорието. Клоака за пропаднали алкохолици и наркомани
26
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски и украински туристи няма . Какъв сезон очаквате ? Българите не стъпват заради спекулативно високите цени . Една седмица в Египет с включен самолет излиза по евтино от една седмица в Албена