Във вторник остава много горещо с температури до 36°

В сряда и четвъртък градусите ще паднат и ще вали
0
Във вторник остава много горещо с температури до 36°
Снимка: БГНЕС

През нощта времето ще бъде предимно ясно. В източната половина от страната ще духа слаб изток-югоизточен вятър, който до сутринта в повечето райони ще стихне. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане още ще се понижи и след обяд вече ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в източните райони от страната до умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 31°.  

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.  

Над планините ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд ще започне да се развива купеста облачност и на места в масивите от западната половина от страната ще превали и прегърми. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър, който до вечерта по най-високите части на Рила и Пирин ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 18°.    

В средата на седмицата, под влияние на приближаващ от северозапад студен фронт, въздушната маса над страната ще се лабилизира и на много места в Западна, през нощта срещу четвъртък и в четвъртък, с преминаването на фронта - и в Централна, и Североизточна България, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. Повишава се вероятността за локални значителни количества валеж. В сряда в Източна България вятърът ще е умерен от юг-югоизток, температурите ще са все още високи - до 34°-35°. В Западна България със северозападен вятър ще започне захлаждане и на места там дневните стойности ще остават под 30°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: жегавремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари