15 дървени скари и екотоалетни - бъдещият къмпинг на Шофьорския плаж

Димитър Димитров: Няма да правим поредния хотелски комплекс
5 юли 2022 09:00, Анисия Иванова
45

В последните няколко дни социалните мрежи бяха залети със сигнали, че на емблематичния Шофьорски плаж и защитена местност "Алепу" отново започва да се строи. Хората се притесняват от новопоявилата се ограда и пускат сигнали, че достъпът до плажа е забранен.

"Намираме се върху урбанизирана земя, която не е държавна, а е частна. Придобита е по абсолютно легален път, за което имаме скица, доказваща всичко. Оградата, която сме поставили, не ограничава достъпа до плажа, не сме заградили и плажа, защото ние се намираме върху твърда земя, няма и един квадрат пясък при нас. Тук предстои да бъде изграден екосъобразен глемпинг, който ще се състои от 15 декинга. Върху тях ще бъдат поставени метални рамки, покрити с шатри от акрилов плат. Вътре ще има два стола, две масички и едно легло", обясни управителят на фирмата инвеститор Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че идеята е да не се изгражда поредният хотелски комплекс, който ще превърне плажа в бетонова джунгла, а да се направи по абсолютно екологичен начин, по който не се вреди с нищо на околната среда.

Още по темата

"Изграждането на екокъмпинга е спрян от екоинспекцията в Бургас поради назначена преценка ОВОС, за която РИОСВ решиха да ни спрат, защото изграждаме дървени скари. Преценката на ОВОС бе за поставяне на санитарни контейнери и изграждане на eл. и ВиК мрежа. От община Созопол получихме писмо, което ни убеждава, че на нас не ни се изисква разрешение за строеж да поставим 15 дървени скари и екотоалетни, защото по никакъв начин не нарушаваме структурата на съседния парцел, от който трябва да минем, за да прекараме ЕЛ и ВиК. РИОСВ неправомерно спряха монтирането на скарите от нас след фалшиви сигнали, заради което ние сме потърсили мнението на адвокат Марковски и ще се борим в съда", каза още Димитров.

Той подозира, че има и други интереси към този терен, защото служителите на РИОСВ ги нападат целенасочено, държат се арогантно и ги спират по всякакви параграфи.

"Преди да оградим къмпинга и земята за глемпинга, тук заварих над 10 каравани с които беше много труден разговорът, че трябва да напуснат. Скачаха срещу нас. В момента се вижда как има над 10 или 15 кемпера, които са разпънали шатрите си върху дюните. Преди малко в разговор с директора на РИОСВ попитах как така ние не сме в правото си, а хората, които са върху дюните и къмпингуват, са в правото си. Тя ми отговори, че те не са върху дюни," коментира Димитър Димитров.

Той иска да успокои природозащитниците, местните и всички, които се притесняват, че е твърдо против бетоновите джунгли и подкрепя екосъобразните неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Буден Гражданин преди 1 година
Само Една Телевизия и 2 сайта написа всичко по този и това е продажната телевизия Bulgaria ON Air, сайтът Флагман, и вие да може да му дадът време,че извикани националните телевизии от създала се на плажа група във Фейсбук : ДА СПАСИМ АЛЕПУ след агресивното поведение господина към създателя и и неговата приятелка.Интересна е информация,че не е купил земята,а я в получил чрез Апортна Сделка от Алепу Вилидж Хотелът Подпорна Стена т.е без да плаща!
37
0
 
1
 
! Отговори
човека е решил преди 1 година
да направи нещо екологично и щадящо на часния си парцел и вместо да получи адмирации една администрация която явно действа пристрастно го спира. И какво правят наистина тези каравани на пясъка. Не боло дюни а какво е. Скарите откровенно не са на плажа но караваните се вижда с просто око къде са.
36
1
 
3
 
! Отговори
Този Димитров преди 1 година
Лъже,ще го съсипе това място.Закона е ясен и една клечка не може да се забие от човешка ръка на Алепу-забранено със закон,какви скари и винкели бе,а и ми говориш за екология.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еха... тоя си е говорил с каравани, които скачат. А сега има 10-15 кемпера, които сами се управляват и разпъват бивак. Илон Мъск, водиш ли си записки? С какво се друсат тия журналисти, че пишат такива глупости?
34
1
 
1
 
! Отговори
миро преди 1 година
До Анонимен 35 на миродато е супер
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема се наядат ей,един квадратен метър незастроено и неусвоено няма да оставят по черноморието.Природата изтриха,гледката унищожиха,плажа ще заградят,алчност.Всичко на 100 м от плажната ивица да се одържави,никаква частна собственост до брега,нагли и алчни хора ще оставят населението без плаж и природа.Национализация,ако е необходимо пак социализъм,тая демокрация на бедните нищо не носи,само на богатите облаги
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това аз ходя и на пазар и на всичко из Миконос, Авдира ,Миродато,Солун малко по скъпо на плаж е в Корфу, Пирея ,Родос ,Халкидики и Закинтос Не искам да ви виждам мутрите неадекватни противни и корумпирани На плажа побил колове и обяснява. Това в Гърция е доживотен затвор цялата земя на България е държавна сулььо.
31
0
 
6
 
! Отговори
КОй преди 1 година
До Solar PowerНяма земя която е плаж(изключение ако си купиш остров разбира се),да е частна собственост.....Такова нещо няма, съжалявам че го намесвам но.....ако се спре с това виене по зпада и хората се вземат в ръце( тук много ме съмнява).Вярвам че такива набези ще приключат. Ако почнат да влизат по затворите, и да се конфискуват нещата им в ползва на държавата.Тогава може и да има някво начало.До тогава ще си пишем глупости по фруми и новинарски сайтове.
30
1
 
11
 
! Отговори
.. преди 1 година
НАГЛИ СТЕ И МНОООГО АЛЧНИ НО СЕ НАДЯВАМ МОРЕТО ЕДИН ДЕН ДА ВИ ПРИБЕРЕ ВСИЧКИЯ БИЗНЕС Б0КЛУУУУУЦИ
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми не си е платил където и както трябва. Не знае ли, че за такива работи трябва минимум да наеме архитект от общината и тогава се случват нещата без проблем.
28
5
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Анонимен: Mожеш защо не ? Ако земята е твоя какво ти пречи ?
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как я узаконихме плажната ивица?Ей така,хоп и ставаш собственик!Дребни крадливи душички!
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хотелите празни, а те продължават и продължават да строят като си мислят не да ги развиват а да ги продадат на някой балък. Но балъци с пари вече не останаха.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз може ли да си туря 15 скари край плажа ???
24
0
 
20
 
! Отговори
аха преди 1 година
мутрите вече къмпинги правят - за справка градина. По 200 лв. нощувката в тези къщички с етикет еко.
23
1
 
27
 
! Отговори
ТАНЯ преди 1 година
Голям зор да го застроят тоя шофьорски плаж!
22
3
 
6
 
! Отговори
Янис преди 1 година
Нямате представа ... колко щофьорски плажа има в Гърция !
21
0
 
7
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Какво е глемпинг?
20
1
 
20
 
! Отговори
Granik преди 1 година
Има собственици на гори ,които попадат в Натура 2000 и на тях не им разрешават и една дървена барака да сложат в тях. Но тия които са собственици на земя на 50 м.от плажа им се разрешава да забиват пилони и да строят уж еко бунгала върху тях.И къде отиват фекалиите от тия бунгала и навеси,къде са тоалетните, как изграждаш без да имаш проект и разрешително за септична яма и канализация?
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еко къмпинг ще е ако всичко е на скари без бетон и желязо. Тия бетонират малко по малко и това трябва да се спре.