От днес изплащат по-високите юлски пенсии

Това ще продължи до 20 юли
Обновена: 7 юли 2022 08:28 | 7 юли 2022 08:10, Петя Славова
20
От днес изплащат по-високите юлски пенсии
Снимка: БГНЕС

Започва изплащането на увеличените от 1 юли пенсии. Това ще се случи по стандартния график от четвъртък, 7 юли.

Изплащането чрез пощенските станции на пенсиите и добавките към тях ще продължи до 20 юли (сряда). То ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от станциите.

Преводите на юлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 7 юли 2022 г., предава БГНЕС.

От 1 юли е в ход изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през май 2022 г. Според данните, предоставени в НОИ от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени 3575 пенсионери. От началото на годината броят на имащите право на тази сума достигна 755 890 души.

БГНЕС припомня, че от 1 юли минималната пенсия става 467 лева, а максималната се покачва до 2000 лева. Социалната пенсия за старост от 170 лв. става 247 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: размерНОИпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
pipi преди 1 година
До ГостТи да видиш! Че от какво да спестяваш? От ниска заплата и високи режийни? Или от или от половин хляб и кофичка мляко 400 гр.? А дойде ред и да избираш между тези два продукта- вече не може заедно!!! Питайте провинцията!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА 4 ЮЛИ БЯХА ИЗНЕСЕНИ РЕШЕНИЯТА НА НОИ ЗА ПРЕИЗЧИСЛЕНИЯТА НА ПЕНСИИТЕ, АКО ИМАТЕ ПИК МОЖЕТЕ ДА ПРОСЛЕДИТЕ АКО НЯМАТЕ РЕШЕНИЯТА ЩЕ ВИ БЪДАТ ДОСТАВЕНИ ОТ БГ ПОЩИ, А МНОГО РАНО ТАЯ СУТРИН БЯХА ПРЕВЕДЕНИ ПО БАНКОВИТЕ СМЕТКИ.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това "ще" в новината в повечето случаи е погрешно. Преди публикуването на новината преведоха пенсиите, които се получават по банков път. Неясно защо не вдигнаха тавана на 3400 лева още сега.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Високи пенсии ще има, когато работещите са стимулирани да се осигуряват на високи суми, а не да укриват доходи, както е сега заради фрапиращата уравниловка на пенсиите. Стимулиране да се осигуряват ще има, когато всеки, който е внасял 10 пъти по-високи осигуровки от друг, получава и 10 пъти по-висока пенсия, а не само 4 пъти, както е в България.
16
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Промяната" пак ви напълни джобчетата май!? А гледайте да гласувате за Дядо си Коледа от Гербче пак..
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам една позната била готвачка. Цял живот парите на ръка. Няколко години преди пенсия се сетила да се осигурява. Вой до небесата сега защо взимала минимална пенсия (малко под минималната даже, че няма стаж + години). Еми, всеки сам си "преценя", както е смешният израз.
14
1
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
И защо, по дяволите, се оплакваш за някаква си в сивия сектор, която е КРАЛА ежедневно от държавата, като не са я осигурявали, че даже и 400лв. пенсия й дават... То бива, бива наглост, ама чак толкова... Какви мътни времена, я кажи? Че и моите родители, лели и чичовци са работили през мътните времена, ама всички са осигурявани. И не, няма държавни хрантутници и комунисти сред тях.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При тази инфлация как не ви е неудобно да пишете, че пенсиите са увеличени. Дано когато вие се пенсионирате мисирките да ви пишат същите бодри статийки.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво ги разправят тия приказки, ама всеки ден ходим до магазина и виждам ква е работата
11
2
 
3
 
! Отговори
Откакто са... преди 1 година
...измислени пенсиите, винаги някой плаче, че взема малко. И до сега. Грамотният човек знае, че пенсията е право пропорционална на образование, кфалификации, специализации и съответните специалности. Мутата 30г. ринеше *** в АЕЦ-а и се пенсионира с тавана, но закъса здравословно. Армия и полиция им смятат 2г. за 3 и си получават шапката с пари. В образованието математик примерно си остава с пълен норматив след пенсия поради липса на кадри и 2-3г. си взема пълна заплата и пенсийка. Зле, а?
10
0
 
5
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Цитат: "не е осигурявана от работодател почти 15 години". От човек си зависи дали притежава знанията и уменията които са търсени на пазара на труда за да може да си избира работодателя. От човек си зависи да не е юридически неграмотен и да си контролира и търси правата. Ако нямаш избор и не можеш да си защитаваш правата си де факто неграмотен роб (дори и висше да имаш).
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Балонът се спука. Хората получиха sms-ите. Разочаровани са. Измамиха хората. С тази инфлация някакви 30 лева как ще подпомогнат възрастните хора? Добре, че сме ние да купуваме на родителите лекарства и да им плащаме каквото можем от сметките. С тези пенсии живи ги погребват мошениците от промяната. Инфлацията е над 50% за повечето стоки от първа необходимост.
8
2
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Закво му е толко олио на тая дядка бе, те такива нeнopмaрници правят цените беэ6ожни
7
8
 
3
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Пенсионната система е най-лошото неко което се е случвало на човешкия менталитет. Вместо култура на отговорно пестене и инвестиране. Вместо култура на помощ от децата към родителите. Се възпита една култура на това да се иска и очаква от някой друг да ти плати пари, да не се стараеш да имаш спестявания за старост, да не се стараеш да имаш много деца. И хем открито хората говорят как не си плащят пълни осигуровки, хем после пишат колко са им ниски пенсиите.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На майка пенсията става 397 лева. Почти 25 лева повече. Работила е над 40г., но в онези мътни времена не е осигурявана от работодател почти 15 години и за това не и достигна стажа. Нямало е навремето как да разбере. Осакатиха и стажа. Сега е доволна, че е жива, но дълги години след като разбра, че са я измамили трудно го преживя.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много оригинално, да сложите снимка на щастлив пенсионер със стекове олио в количката.
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба ми получи преди 15 минути смс- пенсията и е увеличена точно с 23.25 лв. С 23 лева получи повече. Спрете да манипулирате хората. Това не е никакво увеличение. Увеличени са пенсиите на хората, които до момента са получавали над 1300 лева пенсия. На хората с ниските пенсии пенсионирани на ниските заплати-няма нищо. Престъпници!!!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2000лв. пенсия за честни платци, които цял живот са работили отлично платена работа. Еми, от една страна СРЗ у нас е горе-долу толкова, но от друга складов работник взима 2500, а реално СРЗ е много по-висока заради сивия сектор (минава 3500лв.). Би следвало максималната пенсия да стане 5000лв.. моите родители са с около тавана и още работят, защото не им стигат парите. Не, не са държавни служители или партийци, а квалифицирани хора в западни бизнеси.
2
2
 
5
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 1 година
Завършен ваксинационен курс!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде ваксинирайте се да сте здрави,та да намалеят малко социалните разходи.