Голям пожар бушува в Сакар планина

Той е разположен между селата Полски градец, Светлина и Мъдрец
Обновена: 11 авг 2022 21:37 | 11 авг 2022 17:45, Красимир Ангелов
3
Голям пожар бушува в Сакар планина
Снимка: БГНЕС

Голям пожар бушува в Сакар планина между селата Полски градец, Светлина и Мъдрец, Старозагорско, съобщава БГНЕС.

Към мястото на пожара пътува комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН в Стара Загора, за да организира гасенето на място.

Към мястото на пожара са пренасочени тежки машини от "Мини Марица-изток", които бяха на другите пожари в региона. Силният вятър спомага за бързото разрастване на пожара и затруднява работата на огнеборците.

В борба с огнената стихия се включи и хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-та авиобаза - Крумово, от състава на Военновъздушните сили, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на огъня чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха, посредством системата за пожарогасене bambi bucket.

В област Стара Загора втори ден военнослужещи от 38-ми механизиран батальон от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада оказват помощ при потушаването на пожара в землището на село Пъстрово. Под ръководството на капитан Герасим Златинов 20 военнослужещи продължават борбата с огъня и оказват помощ на служителите на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Стара Загора.

В област Хасково 20 военнослужещи и пет единици техника от 31-ви механизиран батальон, също от състава на 2-ра механизирана бригада, действат на един км североизточно от село Брягово. Ръководител на групата е капитан Йонко Йонков, заместник-началник на щаба по огневата поддръжка на батальона. За момента пожарът е локализиран, като военнослужещите извършват обход по периметъра и правят просеки с цел недопускане на разпространението на огъня, отчитат от военното министерство.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Обрезаните преди 1 година
Съсипаха България.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората палят гората за да има какво да секат и да се греят. В изгорените територии на гората могат да си секат готови изсушени дърва без никой да може да им каже нещо. 200 лв кубик дърва ги направоха мутрите. Това ли са евтините дърва на Крушовица