Ще спрат ли мерките на МВР войната по пътищата?

След всяка тежка катастрофа се правят акции без реални резултати
16 авг 2022 12:34, Анисия Иванова
19

Ще спрат ли тези 13 мерки, обявени от Министерството на вътрешните работи, войната по пътищата?

"Тези мерки дойдоха очаквано. Чухме за линеен подход - нещо, за което ние от Пътна безопасност от доста време настояваме. Пътна полиция да не стоят само на местата "касички" да чакат нарушителите, а да се движат с останалите участници в движението и да контролират", заяви Емил Марков от Института за пътна безопасност в студиото на "България сутрин".

По думите на Красимир Георгиев от Асоциацията на автомобилистите в България всичко се прави не, както пише в нормативната база, а както каже началникът.

Още по темата

"Към тези мерки бих добавил още една, която ще направи излишни останалите. Нека заплатите на контролните институции да бъдат пропорционални на пътната обстановка в страната. Законът е добър. Друг е въпросът, че не се спазва и не се следи за спазването му", допълни той.

"Трябва да има определени промени в закона. Трябва да се промени борбата със системните нарушителите. Трябва тези, които осъществяват контрол, също да спазват правилата", посочи Марков.

Мнението на Георгиев е, че ако децата и техните ръководители бяха с колани, можеше да има по-малко ранени.

"Истината е, че отговорност не може да носи само водача. Тази група е имала ръководител, който предварително трябва да инструктира пътниците. Почти съм убеден, че този водач няма достатъчно опит", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

"След всяка тежка катастрофа правим акции, но реални резултати не се виждат", заключиха Марков и Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
16: така правят във Флорида, полиция с немаркирани коли карат на магистралата и като забележат някой да се прави на състезател го спират и му праската 400$ глоба. Само че това е само за цивиизования свят, където има и спазват законите. Тук в БГ мафията няма интерес да има закони, факт. Има много начини, но ние нямаме интерес да ги прилагаме. Точно за това и 240 депутати не са прекарали един закон за народа, освен закони за тяхните заплатки и подобни глупости. БГ никога няма да се оправи.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нищо няма да спрат, нищо. В Пловдив да видиш полицай е като да видиш бяла гарга. Всеки си прави кой каквото иска, състезания по булевардите, надбгвания с мотори всяка вечер, паркиране кой където пожелае, *** на тумби обикалят кварталите посред нощите и хвърлят бутилки в 2 сутринта. Всеки ден виждам десетки коли да минават на червено, на забранени знаци и т.н. Какви мерки? Сомалия е по добре от това блато.
16
1
 
0
 
! Отговори
Аз пък не съм сигу-- преди 1 година
---рен......Ако полицаите се движат межфу колите със цивилни коли и снимат издънки , а след това записите се разглеждат извън полицията или във някакви спец комисии със променлив ,по- широк състав ще стане интересно ! Не е номера полицията действа показно и парадно, а да е навсякъде, но невидима , И да не знаеш от къде ти е дошло ! А криминалната престъпност може да я разтурят за три дена само, че над нея има цяла глутница която цоца ,а и доста от кучетата пазачи лапат със вълците !
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се че няма да се спре отведнъж положението, но въпроса е да започне да намалява. И умните журналисти да престанат да го наричат война, защото не е война и като го наричат така карат едни индивиди да се чувстват като оцелели герои от война след като слязат от колата.
14
0
 
2
 
! Отговори
Друг път преди 1 година
Криенето с камери по храстите нищо няма да спре. Ефективния контрол трябва да е вътре в самия трафик. Виждаш нарушител и спираш веднага и актувал по улеснен ред. Настигаш го, от бивша го от пътя и действаш. С криене и мишкуване нищо не става. Ефекта е 0. Или ауу не успяхме да връчим фиша/акта и тн. Трябва сериозна промяна в реда
13
1
 
0
 
! Отговори
Убиват с холограми преди 1 година
Иначе престъпниците менкани на власт в София с е ползват само з а мръсни ликвидиращи българския народ проектчета// Подставилите ги на власт крадат през отработени схеми милиарди годишно.. Сега вече включиха системи за тотлано следене на всички собственици на автомобили .Ползват мощни дигитлано холограмни оръжия в антени и нано микрофони в тях.Лепят ги безнаказано на предни стъкла на автомобили .Рекламират ги като ""ЕКО СТИКЕРИ"..С подобни оръжия убиваха в Китай 2019
12
0
 
0
 
! Отговори
Аз пък не съм сигу-- преди 1 година
--рен ,защо мвр се разлага ! Още при подбора всичко е мой човек ,наш човек ,и на наш човек човека ,бсща му е от системата -- става нещо като наследствена професия затворен кръг ,всеки е човек на някой ! Другото е дсмив жиеот нсчина на мидлене на новите поколения идеализма иьобщо го няма ,ама материслиьма е навсякъде . Големината и невъзможността да си платят глобите тласка поврчето хора да опитат да минат по втория начин ,другото е че всеки знае кои са бандитите и те за действат си плаща
11
2
 
0
 
! Отговори
НЕ Пътувайте преди 1 година
НЕ ползвайте пътищата на БЪлгария.. Всеки може д абъде трайно нелечимо увреден по всяко време на денонощието от нагло престъпни ТОЛ КАМЕРИ..НАпомня се че терористи на власт въведоха ТОЛ Системата за да тероризират вкл видео всички ..Уврежданията при всяко снимане са тежки трудно лечими..Следени за убииствено увреждане са всички вкл служители на МВР..При проверка на МВР екипи се констатира че ги следят обемно ОЗверяващо от Турция с нарочно вкарана техника в автомобилите..знаят всяка кола къдее
10
2
 
0
 
! Отговори
СИГУРЕН СЪМ преди 1 година
ЧЕ ако имаше една грамотна мантинела въпреки грешката на шофьора въобще нямаше да има инцидент !!! Такава липса на ,,грамотна ,, мантинела вече за кой ли път праща шофьори във затвора !!! Тая наша държава винаги прави всичко възможно само и само нейните пътища да не са във периметъра на скандала !!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Тот контрол може да превъзпита шофьорите и да намали жертвите.
8
0
 
0
 
! Отговори
Gorskio преди 1 година
Какви мерки? Някакви лентяи снимат минаващите... Даже не им дават да ги спират...
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От понеделник другата седмица,да започне поетапно тестване за наркотици,а за алкохол преди и след приключване на смяната. Че тази разпищолила се орда корумпиран башибозук,мяза на нещо между мексикански дилъри и трапери.От сто хиляди броя, трябва да останат не повече от десетина хиляди честни,доблестни и можещи полицаи с добра физическа подготовка и визия,то и сега има такива само че те хората изнемогват заради корумпетата около тях.То няма престъпление без участието на ченгесай или родата им.
6
0
 
3
 
! Отговори
ШЕ СПРАТ ,БЕ.... преди 1 година
..точно , като оня железничар с червения фенер---гдето спирал диарията на баба си...!Все клатил фенера пред голия *** на бабата и викал----"Аз бързия влак за Варна спирам , с тоя фенер -- та тая ли диария нема да спрем, бе.......???"
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важната мярка за спиране не е "на" МВР, а "В" МВР и съдебната система. Като спрат с "ко праим ся" и др. подобни, сложат им по една камера и микрофон на реверите, започнат да събират глобите, вземат книжките и да си лежат присъдите за целя период, нещата ще се пооправят. Докато фуражките предпочитат да пуснат някой убиец срещу 20-100лв рушвет, войната няма да спре.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С пияни и дрогирани полицаи, малко съмнително!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР не е в състаяние да спре войната по пътищата с този си състав.Нужен е репотбор в МВР за да останат грамотни, културни , вежлими, знаещи и можещи служители. МВР винаги е работила кампанийно след събитията след тежки катастрофи. А къде е било преди това? Къде е профилактиката?В всеко село и град се знаят нарко и алкохолните водачи, тези без книжка, без номера, без гражданска но МВР не искат да стават лоши.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато се крият по храстите и си правят нормата за, деня нищо няма да, спрат
1
2
 
8
 
! Отговори
Шиши преди 1 година
Нищо няма да променят тези мерки. Народа пак ще си кара пиян, дрогиран, без книжка, без прегледи и застраховки и т.н. Щом може да се мине с 20 лв. за какви мерки говорим ? Първо да се започне от полицията и да се разчисти коромпираното бунище,а после да се работи за превенция.