Двама братя от Русия: Там е пълен хаос

Предпочели са да избягат в България
28 сеп 2022 11:13, Росен Стойчев
83

Двама братя, противници на режима на Путин, намериха спасение в България. Единия е роден тук, а другият - в Русия. И двамата са живели известно време у нас. По-малкият, Александър, е студент в Русия.

"Имаше много малко хора на протестите. Това прави протестът по-опасен, когато хората са по-малко никой няма да те защити от полицията.

Още по темата
Още на 24 февруари получих уведомление, че трябва да се явя за проверка на документи с перспектива за повикване. По моя преценка целта беше да знаят с какъв мобилизационен резерв разполагат за по-нататък. Още тогава бях напрегнат, беше странно за мен. Прецених, че е по-добре да напусна Русия", каза Александър Танев в студиото на Bulgaria ON AIR.

В България го посреща брат му Петър. Той определя случващото се като пълен хаос, а по думите му се случва под диктатура.

"Майките ще излязат на протестите. Режимът на Путин е гнил и корупционен. Цари абсолютен хаос, дори самите пропагандисти са шокирани от начина на разпределяне на хората- всичко се прави без правила и аргументи", коментира Петър Танев пред Bulgaria ON AIR.

Той е убеден, че напускането на Русия ще става все по-трудно.

"На 30 септември Путин ще се обърне към Федералното събрание, вероятно ще затвори границите, защото много хора напускат, напълно вероятно е да обяви обща мобилизация", прогнозира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
3
 
! Отговори
Магелан преди 1 година
Шок и ужас.От десителетия е факт че кадетп стъпи руски болшевишки пиянски ботуш трева не никне!Само смърт ,мизерия,корупция,терор и глад.Повтаря се съдбата и историята на Русия от 1917гд.Това е нацията в света която е довела от глат до смърт милиони свой сънардници и избиването милиони мужици от репресиите на Сталин.3.
69
0
 
1
 
! Отговори
Офффф преди 1 година
Това е малко, като една жена от съседния вход на 3етаж, каза 😅
68
1
 
15
 
! Отговори
Романтик преди 1 година
-Чистокръвен руснак ме родиха-Моя майка татарка и баща удмурт-В дагестански аул растях-Дорде ме Путин призова:-"Идете, руски воини, до Киев,-Да свалите нацистите от власт! -За два дена ще превземете Украйна, -А после ще прескочите до Рим и Лондон!"-Хохлите направо ни е***а във г*зеца, -Тък както и чеченец не ни е**л.-В ротата ми половината са мъртви,-другите лежат в калта с откъснати крака!-"Байрактари" танковете ни взривиха-Де да се скрия, и аз не знам - -"Джевалини" се взривяват тук и там. -Ще да взема аз да се предам, -Че да умра аз Пу-тя ме е срам!
67
2
 
19
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Наистина пидо-рашката "армия" по-скоро предизвиква съжаление отколкото омраза... Милите те - сбирщина от маломерни дребосъци и видимо повечето умствено и физически непълноценни татари, буряти, удмурти - гладни, жадни и окъсани се маят като улави из храсталаците, надявайки се да ги пленят и нахранят...
66
5
 
23
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Ами стигнал им е акъла да се махнат навреме оттам!
65
60
 
8
 
! Отговори
Теодоро преди 1 година
МАЗЕН ПАСКВИЛ!!! СЛАВА НА РУСИЯ И НЕЙНИЯ ПЪЛКОВОДЕЦ ВЛАДИМИР ПУТИН
64
11
 
46
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Може да са двама ,, но са изпитали всичко на гърба си! И има ли някой , който да се съмнява, какво се случва в Русия? За да съберат 300 хиляди, значи са изпратили призовки поне на половин милион! И нали не смятаме, че ги изпращат в окупирани територии да си пият кафето ? Отиват като окупатори, където ще с е сблъскат с украинската "любов "!
63
40
 
22
 
! Отговори
аз преди 1 година
ПЛАТЕНИ ЛАЛАДЖИИ, ОТРАЗЕНИ ОТ ПРОСТИ ***.
62
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не напредват ама си върнаха и Купянск вчера.
61
57
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама муйковци взели, че се появили по тв. и разказали, че в Русия е пълен хаос. Ало - в цял свят е пълен хаос и то благодарение на вашите задокеански господари. За Русие не се притеснявайте - Русия е била и ще бъде световна сила.
60
26
 
14
 
! Отговори
До 64 преди 1 година
Напредват ама не напредват. Напредването е в дрогираните мечти на зеленото чевече.
59
37
 
14
 
! Отговори
Една жена каза, преди 1 година
Двама братя рекоха, три сестри предположиха...съвременна обективна джурнаГлистка,баце!Да бяха пратили поне един новинарски екип на място, да предават на живо, но по-лесно е от студиото на топло и "да тА видАт пУ тиливизиятЪ"!Айде стига, че пак ще ме трият :)
58
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на мес моята комшийка ми разправя за цените напраза в Еквадор. ЕЖК! Новите медийни информатори.
57
49
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама братя от Русия: Там е пълен хаос4 - това е от агенция "Една жена каза" :)
56
8
 
8
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен 55 , по всяко време има сборове на запасни. За преподготовка и подобни. При 140 млн население, колко са извиканите на сбор в този момент, например? Не им знам плановете, но 300 х. за толкова голяма държава са нищо, вероятно само от тези регулярни сборове ги имат в казармите. Целта едва ли е била политическа-такъв ход носи напрежение. Явно целта е точно в бройката - не стигат облечените! Не им стигат тези 300 х., те толкова без да се забележи ще призоват.
55
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АТАКИСТ Хихихихи. Не знаеш за какво говориш, а Донбас е "руски" колкото Кървавото джудже е демократ - само твърди така.
54
19
 
54
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Руснаците нямат работа в Демократичния Свят.
53
52
 
17
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Пълен хаос е в чутурата на този росен, който намерил кого да пита за положението в Русия??? Да отиде на място да провери ситуацията и тогава да дрънка...
52
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АТАКИСТ Ама как така, нали русНАЦИте само "отбраняваха своите"? Какви са тези приказки за "чужди територии"? Излиза, че русНАЦИте отказват да "защитават своите". Мдааа.
51
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия вече обяви обща мобилизация. Затова член 7 от заповедта на кървавия диктатор е секретен. Там пише колко са мобилизираните. Ако това беше както твърди Кремъл, нямаше да има нужда да се засекретява.