7 г. затвор за шофьор, употребил дрога и убил мотоциклетист

Случаят е от съда в Стара Загора
29 сеп 2022 21:09, Петя Славова
27
7 г. затвор за шофьор, употребил дрога и убил мотоциклетист
Снимка: БГНЕС

Седем години лишаване от свобода при първоначален "общ" режим на изтърпяване наложи Окръжният съд в Стара Загора на 29-годишен шофьор, който е шофирал след употреба на наркотици и е причинил смъртта на мотоциклетист.

Присъдата е за мъж с инициали А.А., поданик на Кралство Великобритания, пребиваващ в България, става ясно от справка в официалния сайт на институцията.

Още по темата

Мъжът е признат за виновен, че на 3 октомври 2021 г. на кръстовището на ул."Генерал Столетов" и ул."Цар Иван Шишман" в Стара Загора при управляване на лек автомобил е нарушил правилата за движение.

Шофьорът е предприел забранена маневра "завой наляво" и отнел предимството на насрещно движещ се мотоциклет. В резултат на това е причинил по непредпазливост смъртта на 42-годишен мотоциклетист, както и средни телесни повреди на 16-годишно момиче и на 53-годишен мъж (пешеходци, намиращи се на тротоара).

От събраните по делото доказателства е установено, че деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – метамфетамин, а шофьорът е избягал от местопроизшествието.

"Наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура- Стара Загора няма да обжалва наложеното от съда наказание", съобщи пред БТА говорителят на Окръжна прокуратура- Стара Загора Георги Видев.

Осъденият е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от седем години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
и преди 1 година
добре, че дъртата умря, чи иначе и него щяха да си го приберат англоквазимодотата и тя да го помилва...
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според някои 7 години са малко, но ако разгледаме обективно, ако не беше с наркотици щеше да е с условна, защото моториста има голям принос за развитието в посока гробищата
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
7 г. за един отнет човешки живот. И да не съм чул повече за правосъдие в територията.------Що? Прокурорският син сгазил двама пешеходци отиде да изучава висше образование във Франция за наказание. 7 години си е направо тежка присъда.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Властите в българия нямат лигитимност, особено съдебните...а гласуването само им дава публично прикритие. Това е реалността.
16
1
 
11
 
! Отговори
Ибахура обичаме преди 1 година
7 г. за един отнет човешки живот. И да не съм чул повече за правосъдие в територията.
15
1
 
7
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 1 година
Това е правосъдието по български. Убиваш от безразсъдство и получаваш 5 години вместо доживот или 20.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това България не е държава
13
2
 
3
 
! Отговори
Гешев ни дава правда преди 1 година
Правова държава Сотир Цацаров
12
12
 
4
 
! Отговори
свидетелите на йехов преди 1 година
в крайна сметка намериха изкупителна жертва с този. Помня го случая и знам мястото: основно виновен си беше мотоциклетиста. Движел се е със над 120 километра по нанадолнището и изобщо не е гледал светофара, когато се е ударил с голяма сила в колата на британеца. от удара мотора отскача и убива момичето което е стояло на другия тротоар. Но не може да осъдят мъртвия виновник и затова живия го отнася. нали трябва да има виновни...
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди години за убийство се даваха по 20 години затвор или доживотен, а сега по 7 години но в някои случаи и 5 години. След време за убийство ще се дава условна присъда.
10
1
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Всичко живо е друсано и напушено *** възраст 15-30г най-често.. карат коли и трепят народ невинни по пътя, пеша или с коли няма значние. Няма закон, няма спазване.. за какво да гласуваме??!
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Присъдите трябва да се изтърпяват при по-тежък режим. Този ще го пратят в общежитие и ще си намери работа извън затвора и цял ден ще бъде на свобода и ще се прибира само вечер да спи в общежитието. Това не е наказание. И за наградата да бъде на свобода, ще получи и награда намаляване на наказанието и след 2-3 години ще го освободят или пуснат условно. Увеличаваме срока на присъдите, но намаляваме тежестта на изтърпяването.
8
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А лекето убило Цветков и лекето пазено от полицаите Семерджиев кога ще ги видим осъдени ефективно.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британец е, ама е Ахмед и ученичката как оцеля, ако сте гледали клипа - магия е. Как така са му дали 7 години, само за дрогата трябваше толкова. Отделно, бяга, отнема предимство, влиза в забранена улица, отричаше, отказа да съдейства първоначално на съда, докато не го подучиха. Май го спаси и това, че моториста летеше със 90 и пак го хвана червеното
6
1
 
16
 
! Отговори
Вероятно сте преди 1 година
забравили. Тоя е бил пиян и дрогиран. Прави завой на червен светофар. Моторджията също на червено с бясна скорост се движи направо и се нахака в колата. Имаше клип от произшествието. Единствените невинни са пешеходците.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуснете човека
4
1
 
14
 
! Отговори
ехааааа преди 1 година
7 години за убийство. А някои получават и 5. Това коя партия ще го промени на доживотен за да мога и аз да гласувам.
3
0
 
11
 
! Отговори
ндаа преди 1 година
Тоя,до като лежи 7 години,и да му забранят и да кара кола в кафеза,си е трагедия отвсякъде!
2
5
 
21
 
! Отговори
Тираджията Z преди 1 година
7години затвор за съдията който е взел решението
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тези седем години какво ще върнат ли живота на убития? Не. Ще върнат живота на убиеца. Не е правилно убиец да се пуска на свобода. Да е ситуация при която не е могло нищо да се направи е едно, но да се друса и да управлява превозно средство е умишлено действие. Вместо да се изчистват такива от обществото завинаги, те ги пускат да си опитат пак късмета да убият още някой.