Полицаи обезвредиха шофьор, заключил се в кола на АМ "Хемус"

Мъжът е задържан
29 сеп 2022 14:18, Петя Славова
9
Полицаи обезвредиха шофьор, заключил се в кола на АМ "Хемус"
Снимка: БГНЕС

Шуменски полицаи обезвредиха и задържаха шофьор с оръжие, заключил се в автомобила си на автомагистрала "Хемус", съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Малко след 7.00 часа тази сутрин в дежурната част на полицията в Шумен е приет сигнал от водачи, пътуващи по АМ "Хемус", за шофьор на автомобил, който криволични по пътя. Към 346 километър на автомагистралата, на етапна връзка Търговище, е изпратен полицейски екип. След обход по участъка, служителите на реда установили спрял в аварийната лента за движение лек автомобил с търговищка регистрация. Мъж лежал на шофьорската седалка и държал оръжие в дясната си ръка. 

Мястото било обезопасено. За съдействие на място пристигнал и екип на сектор "Специални тактически действия" към МВР- Шумен.  

Мъжът в автомобила не изпълнил полицейско разпореждане да отвори вратата, която била заключена. Предприети са незабавни действия, в резултат на което оръжието е иззето, а той е изведен от автомобила.

Установена е самоличността му - 21-годишен мъж от Търговище. Оръжието, газов пистолет, не е регистрирано по определения ред.

Автомобилът е бил с прекратена регистрация, след като му бил съставен акт на водача за дрифт в началото на месец септември в Търговище. Той имал и друг съставен акт за същото нарушение, които обжалвал, както и издадени 22 фиша за превишение на скоростта. Всички, освен два, са платени.

Мъжът е правоспособен водач от година и половина. За неизпълнение на полицейско разпореждане е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Както БТА съобщи, друг млад водач, на 18 години от Шумен, който има шофьорска книжка от пет месеца, снощи причини катастрофа в областния град при която загина жена. По данни на полицията, с управлявания от него автомобил "Волво XC60", след употреба на наркотични вещества, той ударил навлезлия в кръгово кръстовище на шуменския булевард "Симеон Велики" автомобил "Ситроен Саксо", в който била жената.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
докато слушал васко жабата започнал да мисли за сам оу бийство ама като видял тея про ш ляци в униформи и получил али ръз а момент и разбрал, че има и по-зле от него и решил да продължи ми зер ното си съществу ване за да им помогне... всичкото тва било придружено с отделяне на няколко крокодилски сълзи в стил ана долска идилия, било е грозна гледка, и със сигурност поне на още един двама от присъстващите са започнали да им минават мисли за самоуб ийство:))))
7
0
 
2
 
! Отговори
късмет преди 1 година
Добре че шофьора е спал и полицайте са оцелели.
6
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Заключил се вътре в жабката и слушал - на китарата Васко Жабата...
5
4
 
3
 
! Отговори
Тъжно преди 1 година
Разбрал е че Бойко Борисов няма да управлява никога повече и е решил да сложи край на живота си.
4
0
 
4
 
! Отговори
Мъка. преди 1 година
Забранили са му да се дрогира и да пие зад волана и е решил да си тегли куршума. Живота му е изгубил смисъл.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния ненормалник, който по чудо не е успял да убие някой невинен... Най-вероятно е и надрусан, за да заспи на пътя.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, не карайте със заключени врати по магистралата! Ще ви обезвредят!
1
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честита Промяна!