След взрива в "Арсенал": Сградата е разрушена, изхвърлено е тялото на мъж

Има опасност от вторичен взрив
4 окт 2022 16:45, Нели Христова
99
След взрива в "Арсенал": Сградата е разрушена, изхвърлено е тялото на мъж
Снимка: БГНЕС

Цехът, в който е станал взрива в оръжейния завод "Арсенал" е напълно разрушен. Това съобщи на брифинг пред медиите Тодор Деянов, апелативен прокурор на град Пловдив. Той уточни, че става дума за един загинал, двама изчезнали и един ранен след инцидента.

Разпитан е началник смяна на цеха, като по думите на Деянов, взрива се дължи на нарушение на технологичните правила, свързани с безопасност на труда.

Още по темата

Един от починалите е 55-годишен мъж, чието тяло е било изхвърлено от взрива. Две жени на 53 и 43-годишна възраст, които са били в цеха, засега са в неизвестност.

"Все още не са започнали спасителни мероприятия и разчистване на отломките, тъй като съществува опасност от вторичен взрив. В момента пътува група от специализиран отряд за борба с тероризма. До половин час ще бъдат на място. Те ще ръководят операцията по разчистване на останките и търсене на двете жени.  На този етап не мога да кажа те дали са живи или са починали", обясни Деянов. Пострадала е и жена на 43 години, която се е намирала в близост до цеха. Тя е с черепно-мозъчна травма и е транспортирана в София.

Шансът двете жени, които са в неизвестност, да са оцелели, е малък.

Инцидентът е станал около 11.06 часа днес. Сигналът на тел. 112 е подаде в 11.13 часа на тел. Образувано е незабавно досъдебно производство, което се наблюдава от окръжна прокуратура Стара Загора. Разпитан е началник смяна на цеха.

"Все още е не е ясно как е станал взрива", допълни апелативният прокурор. В цеха са се изработвали изделия със звуково-светлинен ефект.

"Ако всеки си върши работата, както трябва, няма да се стига до такива нещастни случаи. Това е едно рисково производство и винаги съществува реална опасност, при най-малката грешка, да се случи нещо", заяви Деянов. Ще бъде разпоредена проверка в "Арсенал", като засега не са налице предпоставки за спиране на работата на завода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.