Служители на МВнР протестират, искат по-високи заплати

Настояванията им са от месеци
30 ное 2022 12:05, Петя Славова
44
Служители на МВнР протестират, искат по-високи заплати
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин в двора на Министерството на външните работи се събраха служители с искане за увеличаване на ниските възнаграждения спрямо високите изисквания.

Още по темата

Сред исканията на демонстратите са още отсъствието на прозрачност, липсата на интерес към професията, занижаването на критериите за прием, лошите условия на труд, съществуването на "специални" индивидуални заплати за определени служители, нелогичното изчисляване на заплатите на младшите служители спрямо старшите, липсващата практика за преизчисляване на заплатите и т.н., предаде БГНЕС.

От месеци служителите в МВнР настояват да бъдат преразгледани правилата за определянето на трудовите им възнаграждения, както и адекватното прилагане на Наредбата за командировъчните средства при задграничен мандат.

От Професионалното обединение на държавните служители от дипломатическата служба обявиха, че предприетите в средата на октомври символични стачни действия не са дали резултат, поради което от 2 декември, петък, се преминава към ефективни стачни действия.

Тази сутрин се проведе предупредителна стачка, по време на която протестиращите хвърлиха жълти стотинки пред входа на външно министерство като символ на ниската оценка на техния труд.

Очаква се днес организаторите на стачка да бъдат изслушани в парламентарната комисия по външна политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: протестМВнРзаплати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Ветеринар преди 1 година
На времето заради това ново изградено министерство, комунистите изместиха и съсипаха ВВМИ проф. Г. Павлов от София в Стара Загора.Бяхме на гърба на министерството и според тогавашните държавници не можело чужденците да виждат млади хора в бели престилки да се"разхождат " на метри от министерството. Ветеринарния института беше чудесен.
38
0
 
1
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 1 година
Хубаво е да си млада и хубава дама в МВнР. Внимание , по висока заплати и още нещо. На всякъде е така.
37
0
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Прави са служителите. Работят в условията на война. Само министъра е доволен от заплатата.Посланиците ни в чужбина също не доволстват.
36
0
 
1
 
! Отговори
Николай преди 1 година
Какви оръжия, бе, ***???
35
1
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Всичките коментиращи са анонимни и един не е застанал с името си. Заповядай на моето място, свърши моята работа и ще ти дам моята заплата. Тогава вече няма да си толкова щастливо анонимно коментиращ. С този негативизъм и тази омраза скоро няма да се оправим.Още повече правят коментари хора, които не могат да направят разлика от МВнР и МВР.
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От край време работещите в МВнР в България са с много ниски заплати, още от преди 1989 година. Само командированите зад граница получаваха прилични заплати. Сега с тази инфлация заплатите вече не стигат.
33
5
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
като не сте доволни напуснете свят широк има място за всички
32
5
 
2
 
! Отговори
Чета и плача, преди 1 година
Организирана престъпна група финансирана от държавата. Служебни - униформи , оръжие, и какво ли още не.... ! Иска по-големи заплати. До кога ще ги търпим да мачкат народа.
31
5
 
4
 
! Отговори
komitata преди 1 година
че та ккава са я свършили че заплати искат само дипломати гонят и санкции и всички духаме здраво
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да протестирсте - напуснете. Ама не ви стиска да оставите държавната софра
29
4
 
5
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Да протестират пред работодателя им пред Козяккк ,какво общо имате с България американско министерство ?
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и сегашните си заплати не заслужават
27
4
 
8
 
! Отговори
Ахахахах преди 1 година
Оттам за работа не съм прочел да е свършена някаква, ама за няколко малки котета излязоха новини как придружават дъртаците по екзотични дестинации и са на хранилка. Да вземат от техните пари, щом имат за антураж, ще имат и за заплати.
26
6
 
8
 
! Отговори
0808 преди 1 година
... това са 70 000 клатику-овци, струващи ни 2.5 милиарда годишно. Но работа от тях -НЕ.50% уволнете..Не знаят езици, коремно не могат да направят, да пробягат 50 метра, пълна некомпетентност. Но всяка година правят по 3 стачки за повече пари!
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яааа,тука един от министерството е прочел коментарите и не е доволен.Сори брат,истината боли,знам.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търсете си парите от калинка Захариева.Тя ги даде за подпорната стена на съпруга си,която сега не знам дали е клетка за птички или хотел!?
23
4
 
15
 
! Отговори
Венци преди 1 година
Протестират позастарелите лели. Младите момичета там да добре подбрани и им се дават специални заплати. Бай Марин Райков всеки ден плющеше различна мадама докато беше министър на външните. Най - хубавото министерство, пълно с сочни млади котета жадни за кекс с шефа
22
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По цял ден се скъсвам от работа за същите пари.И нито стотинка отгоре.Ще ми се да отида на почивка в МВнР поне за няколко месеца.Вземете ме,бе.
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не стига,че в това министерство са като на курорт,ами ревнали за по-високи заплати.Я да кажат преди това в какви жилища живеят,кой им плаща наемите,плащат ли си сами осигуровките,колко им струва кюфтето в стола?А почивките през лятото и зимата?А бонусите?
20
5
 
19
 
! Отговори
Страхил преди 1 година
Увеличаване на заплатите с 50%, след съкращаване с 50% на състава. И без това половината са разни бръмчалки, които не знаят къде се намират.