Варна е един от петте най-подценявани градове на Балканите

Списъкът е на списание Forbes
5 дек 2022 22:30, Нели Христова
118
Варна е един от петте най-подценявани градове на Балканите
Снимка: БГНЕС

Морската столица на България Варна влезе в списък на списание "Форбс" за "Петте най-подценявани градове за посещение на Балканите". В списъка, публикуван на сайта на списанието, са включени и градове в Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина и Република Северна Македония.

„Въпреки че често е засенчвана от столицата София, Варна разполага с един особено привлекателен за туристите елемент – бреговата ивица. В слънчев ден, дългият плаж с бял пясък е перфектното място за плуване и слънчеви бани, докато близкият Археологически музей на Варна е дом на римски бани, антични бижута и едно от най-старите в света златни съкровища“, пише в статията.

В албанския град Берат туристите могат да се насладят на архитектурното разнообразие, река Осум, както и на главната атракция – замъка Берат.

"Форбс" посочват също Добой, град в босненската Република Сръбска, като един от подценяваните от туристите градове в Босна и Херцеговина. Там може да се види крепостта Добой, която „е изградена през тринадесети век по времето на Кралство Босна, въпреки че вековете на конфликти водят до нейното разрушаване, а след това и реставрация, осъществявана близо 20 пъти през годините“.

В Сърбия туристите могат да обърнат внимание на близкия до границата с България град Ниш, който впечатлява с историята си, започваща още от римско време, препоръчва списанието.

В Република Северна Македония град Охрид е посочен като една от най-подценяваните туристически дестинации на Балканите. Охрид приютява множество елементи от списъка на ЮНЕСКО като византийските църкви и Охридското езеро, в което живеят различни видове риби и водни растения, посочва "Форбс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Някой Те са се събрали с теб, затова са станали такива. С каквито се събереш, такъв ставаш.
92
0
 
8
 
! Отговори
Във преди 1 година
Варна най-яко е да идеш до морето и да го гледаш в тишина. Всичко друго е излишно.
91
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Варна е страхотен град, ходим всяка година по няколко пъти! Поздрави от Пловдив!За тези, които казват, че не било хубаво - кое не е хубаво? Къде другаде в България има такива ресторанти с такава гледка на морето, делфинариум, увеселителен парк за децата, басейните за плуване на плажа, където децата наистина се научават да плуват, военоморския музей, панорамната площадка от Галата и куп други. Можете да го преоткриете, ако искате:)
90
0
 
7
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 година
Варна трябва акивно да рекламираме пред света, защото е територия на много исторически ценности
89
9
 
9
 
! Отговори
Геро от Пловдив преди 1 година
Най-са ми смешни местните с техните нелепи сравнения на Варна с Барселона и Генуа. Варна има едно море, което е от Господа, всичко, произлизащо от населението е тотал щета.
88
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Никой не иска руснаци във Варна, те се заселват, защото имат вкус. Единственият варненски русофил е Копейкин, но го прави за за пари от руснаци и мутри. А русофилите живеят на жълтите павета и в парламента, далеч са от Варна. Видиш ли русофил във Варна, значи е платен чурулик. Или бивш кмет, избран от Москва и наложен от София.
87
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ариел Ами не ви искаме във Варна и без това. Можем да се изхранваме и без вас. Какво се влачите постоянно тук? Ако не се мъкнехте, нямаше да строят хотели и увеселителни места.
86
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как за какво подценявана Варна, територия пълна с руснаци, русофили че и комплексари!
85
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-свестните арменци са във Варна.
84
11
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Във Варна и околията живеят много залупени хора дето не съм и предполагала. Някой са добре промити чак до психични състояния да го кажа. Там е много шантаво....Хубавото което са имали е унищожено.
83
8
 
12
 
! Отговори
Ариел преди 1 година
Просто хората не искат да идват във Варна, най-мафиотския град в България. Мутрите, съвместно с политиците взеха Морската градина и си я направиха жилищен комплекс, взеха първа линия на крайбрежието и си го направиха ресторантски комплекс, взеха Стадиона и без малко да го унищожат с жилищни комплекси, взеха яхтеното пристанище и си го направиха място за завличане на много пари, сега предстои да вземат пристанище Варна Изток и да го направят място за увеселения и така.....
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Варненските бижутери са най-добрите.
81
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Варна си е Варна. Няма такова място. Тук се случват най-много културни събития на глава от населението. Постоянно. Единствено парите за литература са приватизирани от 1-2 п.одло.ги на София. Балетът и галериите са върхът.
80
0
 
11
 
! Отговори
Май - май... преди 1 година
То като цяло България е доста подценявана държава от към туризъм. Хората в Европа знаят само за морето - лятото и ските през зимата. Нищо друго. Но както всичко друго у нас и това не е случайно. Важно е да се пълнят хотелите по морските и планинските курорти, които съвсем не са на случайни хора, а не да се популяризира например един културен туризъм, защото туристите ще се пръснат из цялата страна, където има доста какво да се види...
79
5
 
1
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Някога от Варна най-много обичах мъжът ми и паша Дере докато никой не знаеше за този плаж. Уникално беше. Странното явление е, че нито той иска да се върне в неговият край, нито аз в моят.
78
6
 
10
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
Да, брегова ивица, често оцветена от мизерията на корабите. Допълваме и аромата от спуканата тръба, и картинката започва да се запълва. Слагате и невероятните цени на крайбрежните заведения, с допълнение от безвкусно ядене, направихме вече половин картина на красотата .
77
3
 
2
 
! Отговори
Лудост преди 1 година
Някой трябва да види и за безопасността на кораборемонтните фирми в Белослав.
76
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Замрял, умиращ град. Съсипаха това което имаха. Жалко
75
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свястното море е на север, софийското - на юг. И слава Богу!
74
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обикновена завист към Варна. Тва е. Единственото хубаво на София са Витоша и Искъро.