Облачно и мъгливо ще е днес, с температури 6° - 11°

Разкъсвания на облачността ще има на много места в Южна България
6 дек 2022 07:27, Елка Василева
1
Облачно и мъгливо ще е днес, с температури 6° - 11°
Снимка: архив, БГНЕС

Днес ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има на много места в Южна България. По поречието на Дунав мъглата ще е по-трайна и на места ще преръмява. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София около 9°, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще бъде облачно, на места в сутрешните часове и мъгливо. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 10°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, на места и мъгливо. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над масивите от Западна България. Ще духа умерен вятър, от запад-югозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около 0°.         
 
В сряда и четвъртък ще преобладава облачно, а в равнините - и мъгливо време. Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските райони. В западната част от Горнотракийската низина и по поречието на Дунав мъглата ще е трайна и на места ще има ръмежи. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните - между 7° и 12°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това тире може да се вземе и а минус