Арбанаси е претъпкан от студенти, кувертите между 50 и 100 лв.

По време на празника полицейското присъствие в района ще бъде засилено
8 дек 2022 16:09, Анисия Иванова
33

На 8 декември зимните курорти посрещат студенти. Повечето хотели и къщи за гости в Арбанаси са запазени за празника от месец.

В една от най-автентичните арбанашки механи първите студенти пристигнаха още снощи. Камината е запалена, а партито тепърва започва.

"Пристигнахме по-рано и решихме да останем два или три дена, зависи накъде ни отвее вятърът. Наши колеги, приятели, ни препоръчаха тази механа и Арбанаси като курорт, тъй като е по-стар и могат да се видят много повече туристи, много повече студенти", каза Раиса Симеонова.

Цената на кувертите в механите тази година е между 50 и 100 лева, нощувките в хотелите и къщите за гости са в диапазона между 60 и 90 лева на човек.

"Ние сме резервирани още преди 20 дни. Първите гости вече са седнали и са в настроение и чакаме другите гости, за да се напълни кръчмичката. Има студенти от Варна, от Бургас, от по-централни градове като Казанлък и Плевен. Заредено е всичко и трапезите ги очакват", сподели управителят на механа Тодор Марков.

По традиция след вечерята в механите, купонът продължава до ранни зори.

"Отдавна познавам Арбанаси, винаги съм празнувал тук, ще има изпълнения в Търново в дискотеката и с колегите мислим да отидем", отбеляза Мартин Георгиев.

"Миналата година след уникалното преживяване в механата, продължихме купона в Търново в една от местните дискотеки, там също продължихме много добре и приключихме вечерта", коментира Никола Хаджиев.

Често на 8 декември в Арбанаси започват и нови романтични истории.

"Тука даже стават предложения за сватби, за годежи, за кръщенета, страхотна атмосфера и много са доволни и ние се отзоваваме като най-близки наши приятели", каза собственичката на хотел с механа Генка Атанасова.

По време на студентския празник полицейското присъствие в района ще бъде засилено.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Лекар 1987 преди 1 година
Gaudeamus igiturjuvenes dum sumus т.е.веселете се докато сте млади!!!И правилно.От студентските години са ми най-хубавите спомени!Беше яко учене но когато купонясвахме беше още по-яко!!!Така че Честит Празник на всички български студенти особено на медиците!!!
27
0
 
1
 
! Отговори
Еуфория преди 1 година
Дзидзай, нане!
26
0
 
6
 
! Отговори
доналд преди 1 година
Помня как когато бях студент, банковата ми карта беше постоянно блокирана и как по принуда пазарувах само в магазини тип Лидл. Купуването на билет за градски транспорт редовно да ми докарваше системно недохраване, но малкото пари които ми оставаха инвестирах смело в купон. Не ми пукаше как съм облечен, какво ям, къде спя и тн. Цялото ми имущество се побираше в една чанта. Сега, 20 години по-късно и зягубил се по пътя на материализма, си давам сметка, че никога не съм бил по-щастлив от тогава.
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 26 Деца? Станали на 25 години, а живеят още с мама и тати и им плащат семестъра. На 25 години нашите родители вече имаха по 2 деца отделени от родителите си.
24
0
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Абе това ще им остане на децата. Да се веселят, пият, на танцуват, на.. т, че после или скучни офиси или терминал 2.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100 лева за 100 грама ракийка, салатка и пържолка с гарнитура с чаша вино! Честито!
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехе какви яки кръчми имаше в Търново по времето на моето студентство - Сферата, Попа, Текила , Улицата.Златни години - един апартамент съм изпил сигурно там.Яко пиене да има момичета и момчета!Весел празник!
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Студентски живот - безгрижен живот Яжте, пийте и си носете новите дрехи.Каквото хапне човек, пиене и си сложи на она.я си работа - това остава.Всичко друго е глупост.
20
3
 
7
 
! Отговори
Хах преди 1 година
4 години в Търново студент, толкова безгрижни години няма. Вярно, сега харча на ден колкото за седмица в Търново, но и грижите и нервите са доста повече. Весел празник!
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Традицията повелява всяка студентка втори курс до 48 кг,която е в Арбанаси трябва да докосне любовната писалка на Пищова.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Студенти - все така да сте на черешата!Всеки ден да ви е като 8 Декември.Купони, веселби.
17
7
 
13
 
! Отговори
до 16 преди 1 година
Не съм бил щастлив като беден. От бедно семейство съм, много скромен бях. За бала пари за костюм нямах и едвам си купих втора употреба и на ресторанта отидох с 30лв.. Прибрах се пеша след него- пари за дискотека нямах. Като студент работех нощни смени да си плащам семестрите. Започнах 3ти курс преди 12 години работа за 1500лв. и от там всичко се промени. Днеска само вноската на автомобила ми е повече. Вили, апартаменти- кеф. Но не съм забравил откъде тръгнах. Да, парите ме правят щастлив.
16
9
 
3
 
! Отговори
Стругарофрезист преди 1 година
Аз не съм бил студент обаче много Търновски студентки педагожки съм ги въртял на моя струг на тоз паметен ден
15
0
 
4
 
! Отговори
Обичам Велико Търнов преди 1 година
Там ставаше огромна веселба.Дано и сега да е така.Айде веселете студенти!Само напред и Нагоре!
14
4
 
6
 
! Отговори
Някой към Митака преди 1 година
И ние това забелязахме, че като бяхме бедни бяхме по-щастливи или повече ни радваше всичко. Сега имаме повече, но нищо не е същото и не ни доставя такова удоволствие както преди и вкус и т.н. Винаги има какво да се иска още, но някак не е същото и хората не са .... Има много нови усещания и чувства в хората който не знаем още как да се обяснят и опишат
13
0
 
12
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Кой казва,че народа е беден?
12
1
 
11
 
! Отговори
Катя преди 1 година
А така! Сега ви е времето за веселие.Много забавления да има, който не е бил студент все едно не е живял :)
11
2
 
20
 
! Отговори
Митака преди 1 година
Най-хубавите ми години и на мен - студентските в Търново.Бях беден, но мноооого щастлив :)Сега изкарвам доста добри пари, но не е същото.Пийте, яжте и се веселите студенти - това са ви най-хубавите години.
10
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Да са живи, мама и тате
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кога ще учите бре, неграмотници? Току-що влезли в университета и първата им работа била да организират 8. декември.