Кметът на Богдан: Беше напрегната нощ

Наводнените карловски села отново живеят в страх от ново подобно събитие
27 яну 2023 10:25, Красимир Ангелов
9

Преди ден обявиха частично бедствено положение в селата Богдан и Каравелово. Причината е, че през последните две седмици нивото на водата в реките, които преминават през селата, се е повишило значително. Това докара на местните жители жестоките спомени от големите наводнения в района в началото на септември.

"Нощта при нас мина напрегнато и в очакване да намалеят количествата валежи, евентуално да спадне нивото на реката ни. Притеснения винаги има, но ще се опитаме максимално бързо да изчистим довлечените наноси и пръст", каза кметът на село Богдан - Христо Иванов за "България сутрин".

Той подчерта, че верижните машини вече са на място и всеки момент ще започнат почистване.

"Голяма част от хората обитават домовете си, за ремонтни дейности е още рано да се говори, тъй като влагата по къщите е доста сериозна и не позволява никакви строителни дейности, въпреки че някои хора започнаха такива. Сега мерките бяха адекватни и бяха взети навреме, ситуацията е такава, че малко над селото има места, които са засипани с огромно количество пясък", допълни Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му рано или късно този пясък ще премине през коритото на тяхната река.

Христо Иванов поясни, че в момента хранителни доставки и такива на вода няма, тъй като няма и толкова голяма нужда: "Възстановено е водоснабдяването на селото. Имаме годна питейна вода."

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Mногознайко преди 1 година
Община Карлово и държавата защо спаха до сега, или както всичко в БГ в последния момент е най яко.
5
0
 
1
 
! Отговори
Баба мара преди 1 година
събираите си даренията на обществени начала не допускаите кметовете до ресурситекоито ходи по избори да мисли какво прави и защо го прави а сега реве
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка местна власт реве за пари , но от Държавата. Като взима Партиини пари си ги раздават като заплати. Село от 1000 души иска милиони. Само с. Хитрино успя да вземе.
3
1
 
3
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
До ВъпросЗащо над 30 години всичко се неглижира от т.нар. възрастни/зрели хора? От всяко елементарно ъгълче (тротоари и бордюри) до по-сложни неща като асансьори, осветлениеи т.н.... Всичко се разпада, защото всичко е неглижирано по всички параграфи... никой нищо не поддържа - чичкото ли, лелката ли.. бабата ли, дядото ли... всички гледат боба и леба и само т'ва, нищо друго. После като стане белята "Ама то защо стана така..." "ние не очаквахме да стане така.." и т.н....
2
1
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Защо изсякахте горите?!
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕТО ВЕЛИКИЙ РЕЗИДЕНТ РАДЕВ КАК РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ!