Веселин Тодоров: Едва ли ще намерят друга фирма за изборите

Ясни са условията на Сиела Норма
Обновена: 30 яну 2023 11:11 | 30 яну 2023 11:00, Росен Стойчев
10
Веселин Тодоров: Едва ли ще намерят друга фирма за изборите
Снимка: БГНЕС

Компанията "Сиела Норма" ще има нужда от около 50 дни, за да подготви устройствата. Това заяви пред БНТ изпълнителният директор на фирмата, която досега осигурява устройствата за гласуване Веселин Тодоров.

Той уточни, че все още "Сиела Норма" няма сключен договор за доставка и поддръжка на машините за изборите на 2 април. Коментира, обаче, че предвид краткия срок за произвеждане на вота, едва ли ще се намери друга фирма, която да е в готовност да осигури машинното гласуване.

Още по темата

Според Веселин Тодоров промените в Изборния кодекс няма да създадат сериозни пречки около организацията на машинния вот, но е важно до 8 февруари да има яснота какви са изискванията за превръщането на разписката от машината в бюлетина.

 Вероятно компанията ще иска около 10-процентно увеличение на цената за доставка и поддръжка на машини.

За да се превърне разписката от машината в бюлетина, ще трябва да се добавят около 10 см. към дължината ѝ. Тодоров пресметна, че ако това се случи, от една ролка ще могат да излязат около 140-150 действителни бюлетини за гласуване.

24 март е крайната дата, в която БНБ трябва да достави ролките за машините за изборите на 2 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
куфарната търговия тенджери *** тръгна
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм доволен от сегашните управляващи. Винетките поевтиняха, учебницете ще станат безплатни за всички ученици, картите за градския транспорт за ученици намаляват 70 %. Не искам други управници.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като гласуваха това в парламента, така ще е. Увеличиха дебелината на хартията и дължината на разписките, съответно това се отразява пряко на броя разписки от 1 ролка. Промениха изискванията към софтуера - съответно трябва да се пише наново.
2
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
защо се харчат толкова много пари за машини, подръжка, превоз и т.н., както и тези по транспорта. Работа да се вижда, изкуствена създадена дейност, Излишни, грешно изхарчени толкова много пари. Глупост
1
5
 
9
 
! Отговори
Програмист преди 1 година
Мутрата на това се надява, че за толкова кратко време няма да могат да направят друг софтуер и програмисти, които да го поддържат. Десетилетия наред този цоцаше от държавата поръчки за какво ли не и сега си мисли че е незаменим. Едно време ми предлагаше да работя за него и в наглостта си си мислеше че няма как да му откажа.