Хората в Смолян искат намаляване на скоростта на главен път

Организирана е и подписка
18

Жители на смолянския квартал "Устово" настояват за ограничаване на скоростта по главния път, който минава през района. Трасето извежда трафика от областния град към Мадан и Златоград. Вече са събраните над 200 подписа.

Улица "Васил Райдовски" е основна връзка на Смолян със съседните общини Мадан, Рудозем и Златоград.

"Когато пътуваме, ни изпреварват младежи с големи скорости, с мощни автомобили. Има пешеходни пътеки, но не се съобразяват с тях", подчерта жител на квартала пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Затова с подписка жители на квартала настояват да се поставят изкуствени неравности или повдигнати пешеходни пътеки.

"Имам надежда, че проблемът ще се разреши, тъй като доста хора сме се подписали и вярвам, че това ще отнеме малко време", смята инициаторът на подписката адвокат Станислав Карагяуров.

Подписката е подкрепена и от инициативния комитет "За Устово". Те настояват за ограничаване на скоростта и по друг пътен участък.

"Става въпрос за улица "Тракия", която също е част от републиканската пътна мрежа. Проведоха се няколко срещи, община Смолян се ангажира да възложи проектирането, а областно пътно управление да задвижи процедурата в Министерство на регионално развитие. Към този момент нямаме яснота какво е направено", обобщи Елена Павлова от инициативния комитет.

Жителите на квартал "Устово" все още чакат решение на проблема и апелират за бързи и адекватни мерки.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърбица на главен път не се слага. Има си други начини за осигуряване на шофиране под определена скорост. Тук обаче има и друг проблем - когато максимални разрешената скорост е много под безопасната скорост за пътя, нарушенията и катастрофите се увеличават.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На пътищата първи клас, какъвто е този,е забранено да има т.нар легнали полицаи,на много места има обаче поставени такива с разрез с наредби и закони, само и единствено да се угоди на интегриращите се плащачи,след като са им сгазили скитащото им по пътя банкоматче. Ако си увредите колата или забележите изкуствени неравности на първокласен път,жалбичка,дело, обезщетение и ги премахват. Досега имам пръст в премахването на над двадесет такива незаконни пътни съоръжения .
6
3
 
1
 
! Отговори
А бе, Васко далавера преди 1 година
Американски гражданин, от Чеплят или от Дунево или от Усойка. Може би от Стража или Кокорово?! Наня ти със ЕСки е изкутена....Кон пърди, вятър дуе, могла са дига....
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той затова е главен път,за да се пътува бързо и удобно ,и по него е забранено да има легнали полицаи, лежащите полицаи са достатъчни.
4
1
 
4
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 1 година
Аз съм там постоянно със ес класата и си пия и карам, защото съм американски гражданин и имаме първа и втора поправка и права.
3
4
 
7
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
Слагай "легнали полицаи" преди и след пешеходните пътеки, бе, хем евтино, хем ефективно, като си натрошат таратайките няколко пъти и ремонта ще им излезе по-скъп от глобата!
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко дето пътищата са леш, ами и бабуни по пет на село. Заради няколко селски пубертета си амортизираме колите всички. Съгласен съм с колегата под мен. Камери, глоби, накрая номерата долу и аре чао!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре да искат камери! Така замърсяването ще скочи много. Шумът също.