Донев: Унгария е важен партньор на България

Днес се срещна с унгарския държавен глава
2 фев 2023 17:37, Росен Стойчев
11
Донев: Унгария е важен партньор на България
Снимка: БГНЕС

Премиерът Гълъб Донев проведе среща с държавния глава на Република Унгария Каталин Новак, която е на официално посещение в България, съобщи БГНЕС.

 По време на разговора премиерът Донев изрази увереност, че настоящата визита е израз на ползотворното сътрудничество между България и Унгария.

Още по темата
Министър-председателят изтъкна приятелството между двете страни, което е основано не само на повече от 100 години дипломатически отношения, но и на дълбоките исторически и културни връзки между двата народа.

Премиерът Гълъб Донев посочи, че Унгария е важен икономически партньор на България и е сред основните чуждестранни инвеститори у нас. Министър-председателят изтъкна напредъка в икономическото сътрудничество през последните години и потвърди амбицията ни за по-нататъшно развитие на този потенциал.

Премиерът Донев акцентира също върху сериозната работа на служебния кабинет за гарантиране на енергийната стабилност на България и региона чрез диверсификация, което означава нови възможни източници за доставка и за Централна Европа, включително за Унгария. В тази връзка министър-председателят подчерта значението на сътрудничеството на България и Унгария за реализацията на Вертикалния газов коридор, който допълнително ще допринесе за енергийната сигурност и пазарната интеграция чрез диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на енергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: БългарияУнгариясреща
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пари ? нема ! Дейставйте вертикалния коридор
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В кое е важен, компоти ли изнасяме или има нещо в сивата икономика?
5
1
 
6
 
! Отговори
Не думай преди 1 година
Унгарката сигурно си е измила два пъти ръцете..
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Междиу Будапеща и Белград има влак стрела. Кога ще стигнем Сърбия, която преди 20 години беше във война и срината от НАТО, а не са в ЕС?
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Де да бяхме като Унгерия.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива сорросоиди като Донев не виреят в Унгария.
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСКИ АГЕНТИ НАЧЕЛО С РАДЕВСРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ