Обновяват детски площадки в София

Разглежда се предложението в общинския съвет
Обновена: 7 фев 2023 14:05 | 7 фев 2023 14:04, Росен Стойчев
15
Обновяват детски площадки в София
Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет ще разгледа предложение на председателя Георги Георгиев и зам.-кмета по екология Десислава Билева за отпускане на 3 000 000 лв. за ремонт и поддръжка на 150 детски площадки в 24-те столични района, съобщи Bulgaria ON AIR.

От 100 000 до 135 000 лв. ще бъдат разпределяни по районните администрации за възстановяване и поддържане на детските площадки в междублокови пространства на територията на Столичната община, като средствата ще се отпускат както за изграждане, така и за извършване на възстановителни и ремонтни работи.

Още по темата

В началото на годината шефът на градския парламент Георги Георгиев представи инициирания от него План за действие за обновяване на детски площадки в столицата.

"Приоритетно ще се работи за обновяване на най-старите и опасни съоръжения, друг критерий е фокусът върху кварталите, които са населени предимно с млади семейства с малки деца. Столичната община осигурява средствата за обновяване и изграждане на детски площадки, кои пространства да бъдат рехабилитирани определят районните кметове. Изпълнението на ремонтите ще е тяхна задача. Част от площадките ще са изцяло нови", коментира Георгиев и апелира новите съоръжения да се пазят и да не стават обект на вандализъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 1 година
за пореден път прах в очите на софиянци! : (отпускат се "някакви" пари, не комнетираме за кои квартали(то е ясно де,където са гърбавите с районни). Парите се отпускат на фирмата "Х" (разбирайте наша фирма), която в 99.99% са строителни сформирования(я пътни, я жилищно), което предполага, че могат да свършат работата. Да, вероятно могат, но без проект се получават стотици поредни безумия, като по-малка формичка сложена е по-голяма!!!БЕЗУМИЯ!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приоритет ще са Пак кварталите на богатите ,а Люлин,Обеля,Надежда и всякви там работяги тръни,храсти и пустош !
12
0
 
3
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Ще правят площадка пълни глупост и защо, тези площадки се запълват от глутница свирепи тонейджари които чупят наред, драска с графити едни *** от село без родителски контрол. В унисон с тях кучкари водят проклетите помири и ги люлеят на люлки, пързалят ги на пързалки те, пикавт и друсат *** около площадките и това е така защото ония които би трябвало да се грижат за зелени площи и детски площадки подпишат бюрата и нехаят на заплата, дреме не от какъв зор да ги е грижа. Един законняма
11
0
 
5
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Пак ще се краде
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има коалиция ДПС,ГЕРБ,БСП,БВ,ИТН и Възряждане.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София вече има кратери, а не дупки.В Малдост 3 София до Била има два крарера. От две години са.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че се пазари на кило.Нали с БСП-то и ДПС-то върнаха хартията.В Младост- София няма да успеят.Тук чакаме изборите за да се освободим от ГЕРБ и ВМРО.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Епа ,епа досега спахте.Надупчи се София.Та добре че има избори та да свършите нещо.Иначе крадем та крадем.Кметицата да каже защо миналия път предизборно обеща парк в Малдост 3 София ,но вместо парк построиха блокове.Ставя въпрос за имотите на Военните, които Шкембе Войвода и Новия Хитлер Джабазин, продадоха на частни лица и сега ще имаме и имаме няколко блока вместо парк.Става въпрос за имотите до метростанция Младост 3 .
6
1
 
7
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Точно преди изборите три милиона лева от Данка. Явно гербаджиите ще пазаруват гласове.
5
2
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Избори идват ,мутрите от герб ги тресе страх.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, първо ги направиха да се чупят за две години, а сега ги обновяват периодично. Важното е парите да се вътят, нали така.
3
0
 
6
 
! Отговори
А дупките КОГА? преди 1 година
Кога ще се оправят пътищата и улиците в града?
2
0
 
11
 
! Отговори
пред изборно мазнене преди 1 година
Нищо друго освен усвоени комисионни и нови заеми и дългове.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
млади не останаха, освен ако бабите не раждат. пари пак у нечий джеб