От -5° до 30° през април, средните температури около 10° - 13°

Студен фронт ще премине през страната в неделя
13
От -5° до 30° през април, средните температури около 10°  - 13°

През април се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 10 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета – между 8 и 14 градуса, а за планините – от минус 5 до 3. Най-ниските температури през април ще са предимно между минус 2-3 градуса, а най-високите - между 25 и 30, съобщават от НИМХ.

Месечната сума на валежите средно за страната ще бъде около нормата, която за равнините е между 30 и 75 л/кв.м, в планинските райони – между 60 и 100 л/кв.м.

В началото на месеца ще бъде сравнително топло, но още на 1 срещу 2 април през страната ще премине студен фронт, от запад на изток на много места ще има валежи, а температурите ще се понижат и ще са близки до нормите. И през следващите дни от първото десетдневие облачността ще е по-често значителна, остава с повишена вероятност за валежи от дъжд.

Около 4-5 април температурите ще се понижат още и тогава е възможно на места във високите полета и ниските планински райони дъждът да се примесва със сняг. Към края на десетдневието температурите относително ще се повишат, но ще останат близки или по-ниски от климатичните норми.

През първите дни от второто десетдневие се запазва тенденцията за предимно облачно време с чести превалявания и температури около обичайните. Към средата на десетдневието вероятността за валежи временно ще намалее, температурите ще се повишат и вече ще са над обичайните за средата на април. Впоследствие, през втората половина от периода, отново се очаква температурите относително да се понижат, но да са близки или по-високи от климатичните норми и да има валежи на повече места в страната.

Изгледите за третото десетдневие са температурите да са сравнително високи. Относително по-голяма вероятност за валежи на повече места в страната има през първите дни от периода и в края на месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятни сънища.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Любимото катериче!
6
2
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До Една българка Много готин прякор!!!! И правилно с графика щеше да е добре, но и те не знаят за това и няма :). И аз чакам някои ски да направя за последно ако застудее, макар вече да съм на пролетно настроение, а и курортите за българи правят отстъпки за Бог да ги прости въпреки че лифтовете въртят празни (напр. Пампорово).
5
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
малко над, малко под, малко около, малко наоколо..
4
3
 
4
 
! Отговори
Септември ще бъде преди 1 година
май, кой ще оцелее...не се знай...
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 12-ти Април над 20 градуса :))
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма амплитуда
1
5
 
8
 
! Отговори
Една българка преди 1 година
Една графика да бяхте сложили за улеснение. Много трудно се четат така цифрите, примерно по Великден какво ще е времето?