Починалото 3-годишно в Русе било недохранено, живеело в нищета

Социалните били отнемали детето от майката
Обновена: 31 мар 2023 08:30 | 31 мар 2023 08:30, Камелия Цветанова
25
Починалото 3-годишно в Русе било недохранено, живеело в нищета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

3-годишното момченце, загинало при пожар в Русе, е било недохранено и е живеело в нищета. Това каза пред Нова телевизия дядото на детето Драгомир Ковачев.

Той и съпругата му са се опитвали да поемат грижите за детето, но майката не е била съгласна.

“Той не беше добре гледан. Изглеждаше слабичък. Ние се грижихме за него, дохранвахме го, купувахме му нови дрехи, защото ходеше все със стари”, каза дядото на момченцето.

Още по темата

Той отрече инцидентът да е бил причинен от взрив на бойлер. Според него пожарът е тръгнал, след като няколко запалки умишлено са били оставени в стаята, в която е било детето. “Стаята беше пълна с дрехи и кашони, като клошари. Мисля, че 5-6 запалки са били оставени умишлено там”, смята той.

Според него дори и с помощта на институциите, фаталният край не е било възможно да бъде предотвратен.

По думите на съседи на семейството, социалните служби вече са отнемали детето от майката веднъж.

Съседи разказват, че са чували често детето да плаче, защото е било оставено само. Имало е случаи, в които са го виждали на терасата.

Майката и бащата са живели на семейни начала до преди около месец.

Съученик на бащата, който познава майката покрай работата си на таксиметров шофьор, разказа, че неведнъж тя е оставяла детето само. Дори, когато е било на по-малко от годинка. Той определи майката като безотговорна и каза, че не е бил изненадан от инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тая ко бра да и заврат главата в газа.
20
0
 
8
 
! Отговори
Шопа преди 1 година
Как така бе хора , детенце на 3 годинки.. " Било недохранено , оставяно само и живеещо в нищета". Въпрос до хората дето са били запознати с положението , а Вие къде бяхте , къде спахте и по-точно как ? Да знаеш за нещо подобно и да останеш безпристрастен е направо грях , майката дори не бих искал и да я коментирам . Този ,които е бил наясно с случващото се там е трябвало да подаде сигнал , да вземе отношение в противен случай и той носи вина не по-малка от "родителите" на детето .
19
0
 
16
 
! Отговори
баща преди 1 година
Ок, майката разбрахме, че не е стока, ами бащата къде е в картинката? Нещо опит да вземе детето при себе си, да го гледа той? Или и той е същия безотговорен тип? И последно- защо по деволите, дете, което е било отнето от тази майка, е било върнато обратно при нея?
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Виден Така е, ама никой не плаща да осинови дете на наркоманка и затова не й е отнето. Истанбулската конвенция няма да помогне при тези обстоятелства.
17
2
 
5
 
! Отговори
Виден преди 1 година
Ми да ни я пробутат. Това дете отдавна е трябвало да бъде отнето от тази среда в която е било. Нормална майка не ходи с пакетче дрога по улиците докато 3 годишното й дете е само вкъщи.
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един удобен случай да ни пробутат Истанбулската конвенция. СучаЕност? Не мислА!
15
0
 
26
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Всички институции са абдикирали от задълженията си. МВР е неспособно да се оправи с наркомани, престъпници, ромски сватби и свади. Социалните нехаят за деца при подаден сигнал. Лудите си се разхождат безконтролно и без лечение докато не убият някой. Сигнали към която и институция да е са глас в пустиня. Май само НАП работи частично.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОВРЕДЕН НАРОД СМЕ!На запад за такова нещо глави ще хвърчат,а тука-нищо!!!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13 Чети бе чешитт да не мислиш, че човека нямаше да разбие врата, ако е бил там и е знал, че има пожар вътре, той говореше по-принцип, че дори да е било само само без да има пожер би разбил вратата, а не теб през малкото ти мозъче някакви пожари ти се въртят.
12
0
 
18
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Наистина живеем в кенефна държава! С кенефни институции, които поне за децата да се грижеха.. Интересно, щом веднъж е отнемано детето, не се ли води в риск, никой ли не е наблюдавал какво се случва с него. Кошмарно!
11
2
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
За кое да ме съди ,че съм спасила детето??? По кой закон спасенението е наказание ??
10
0
 
18
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Как едно отнето дете се връща отново на същите родители при същите условия, от които е отнето? Мисля да спра с коментара до тук. Сещате се защо и какво бих казал нататък.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мен Да и накрая тебе, че те осъди наркоманката, че си й разбил вратата в такава кнефна държава живеем за съжаление.
8
1
 
12
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Всеки път щом оставиха детето щях да им разбивам вратата и да го взимам ! Това ако е в чужда страна много бързо тази уж ,,майка,, щеше да е лежи а детето отнето !!! Заради безотговорността на държавата към децата те измират всеки ден !
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България нищо не работи, вчера някаква шена я изядоха кучета, а сигнали са пускани е виж, ако пуснат сигнал от краварското посолство, нпо или някой онеправдан дженндер всички институции щяха да се размърдат.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После жените не били злобни същества и все мъжете са им криви за всичко.
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възможно ли е да сме толкова оскотели...Сто човека са знаели, че това детенце страда, както никое дете не заслужава, недохранвано, оставяно само... Как, по дяволите, чуваш малко дете в съседния апартамент да плаче и знаейки, че е оставяно само системно, поне не пробваш да помогнеш! Горкото детенце, толкова несправедлива съдба:(
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майката -в затвора за дълго време!Звяр в човешки образ.
3
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиша и плача!За чуждите 4 звездни хотели,за българчетата от социално слаби семейства никаква грижа.В 21 век в България умират деца в нищета и глад и това ще е следващото в статостиката.нищо,че има куп институции ,които не си вършат работата.
2
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Бай Тошо хората не гладуваха. Имаше за всички достатъчно.