Санаториум спря приема на пациенти, останал без персонал

Напуснали са всички рехабилитатори, както и физиотерапевтът
29 май 2023 13:48, Стела Стоянова
15
Санаториум спря приема на пациенти, останал без персонал
Снимка БГНЕС

Състоянието на Специализираната болница за рехабилитация в Котел е много тежко, съобщи пред БНР директорът ѝ д-р Цветан Влахов. Спрян е и приемът на пациенти, макар и временно.

По думите му персоналът постоянно напуска, а няма нови служители. "През май напуснаха всички рехабилитатори, физиотерапевтът, логопедът и други", посочи той.

"Стигна се до положение, че ние няма как да приемаме пациенти, защото трябва 24-часово обслужване и да има кой да извършва рехабилитационна дейност. От гледна точка на медицината няма как да се приемат пациенти. В момента останаха 8-9 служители общо с администрацията".

По думите му приходите на болницата идват по линия на клиничните пътеки. От държавата не се получава нищо. Според него такива болници трябва да минат на бюджетно финансиране, защото парите от клиничните пътеки не стигат.

Приходната ни част в последните 6 месеца са около половината, необходими всеки месец, за да се покриват разходите, подчерта д-р Влахов. По думите му натрупаните задължения до момента са над 300 хил. Той отбеляза, че кризата е започнала след началото на пандемията.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: персоналсанаториум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
До До 11 преди 10 месеца
До До 11 Какво са 30 години след период, в рамките на който са били създадени благоприятни условия за размножаването на определен контингент и привикването му да получава наготово? Не ми пей дитирамби за това как всички учили и работили, а попитай по-възрастни хора в какво се изразяваше и по онова време присъствието на въпросния контингент в основните училища, по заводите и по строежите. За 30 години тъкмо се нароиха още потомци на тези. Разходи се до Котел, но не слизай от автомобила, опасно е
13
1
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 10 месеца
Повече от 30 години минаха,все бай Тошо ви е виновен...Хайде стига,не е сериозно това.При омразния ви бай Тошо имаше образование,работа и всички се учеха и работеха...
12
0
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 10 месеца
Как прованса да се отдели в отделна държава? След като населяващите я изпапат абсолютно всичко, включително и малкото пенсионери, останали по селата, кой ще да им дава соц.помощи? Златната българска провинция заприлича на индийско гето. Внуците на онези, които създаваха половин век златни условия за размножаването на едни и същевременно заставяха други да живеят в условия, генериращи геноцид, нека сега да вземат у дома си индийците и да ги хранят. Тогава българите ще се върнат по родните места.
11
2
 
8
 
! Отговори
НямалоКой даРаботи?! преди 10 месеца
В град Котел, родното място на Софроний Врачански, княз Богориди, Георги Раковски, Захари Стоянов, останаха ли етнически българи? Защо се допусна това градче да се забатачи до такава степен? Къде сте бе, позитанковци? Къде сте, за да ни кажете защо безценният ви бай Тодор докара нещата дотам, че се размножиха точно онези, които ненавиждат всичко българско, не си правят труда дори езикът ни да научат като хората, но цоцат на социал и по цял ден се мотат на тумби по улиците на градчета като Котел?
10
0
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 10 месеца
И? Плащаш, получаваш. Не плащаш.... самолекуваш се! Касата фалира заради кражби и неплащащи! Писна ми всеки месец да плащам 270 лв. И отношението да е като някой на минималка!
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А пък каква Пародия е нац. "болницата" в Овча купел - ИЗТОЧВАТ касата на Макс ,пишат лежащо болни ,а никой не спи там , лечение Никакво -само едни Грязни тряпки посивели слагат от краката на някой на гърба на друг - Отвратително ! Къде е нзок,фандъкова -или Всички точат ,делът и крадът Заедно ?
8
1
 
8
 
! Отговори
Елементарно е преди 10 месеца
Като няма хора, предлагаш курсове за хора, които искат да се преквалифицират. Плащаш им степендия през това време и като преминат курсовете успешно, ги назначаваш на работа за примерно 5 хиляди лева нето заплата. Трябва работодателите да са активни, защото има много хора, които искат да си сменят професията, но не могат да спрат да работят и да не получават пари за да се преквалифицират.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До До 2Парите ги източват тези, които се разхождат "по каса" с връзки веднъж 10 дни до Хисаря и после 10 дни до Поморие, без да имат каквото и да е заболяване.
6
3
 
26
 
! Отговори
До 2 преди 10 месеца
Парите не стигат, защото ги източват частните клиники, получаващи ДЪРЖАВНИ субсидии. Въвеждането на частно здравеопазване и здравни застраховки означава поскъпване в пъти на услугата. Отказ за застраховане на хроничноболни и стари хора. Отказ на изплащане на застраховката, когато се разболееш. Американският режисьор Майкъл Мур е правил филм по тази тема, тъй като здравеопазването в САЩ е преобладаващо частно.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Момо Тогава останалата територия може да се отдели от София, Пловдив и др. в друга държава. За какво ще се потчини като я убиват.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма страшно и ще минат на електронно лечение.
3
2
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 месеца
До Момо. Нали чу колко често се споменаваха:хората,пенсиите,бюджета..... като важност за съставяне на правителство? Всички тези от записа заедно с мисирките и блюдолизците им са национални предатели. Вече се виждат резултатите от обезлюдяването, но те са го осребрили вече.
2
4
 
21
 
! Отговори
>< преди 10 месеца
Много искам да видя всички болници да последват съдбата на този санаториум. Държавата не може да управлява мрежата за здравна грижа. Като не могат да наемат някой да я управлява! Време е да минем на застраховки или нива на обслужване според приноса. Стига грабихте безнаказано!
1
0
 
53
 
! Отговори
Момо преди 10 месеца
Навсякъде извън София, Пловдив, Бургас, Варна и Стара Загора е така. Всичко потъва... Да видим кога ще се осъзнаят, че държавата не е земята, а хората в нея!