Спешни ремонти при тунел "Дупница" на Е-79

Те ще продължат и утре
29 май 2023 11:45, Стела Стоянова
4
Спешни ремонти при тунел "Дупница" на Е-79
Снимка БГНЕС

Въведена е временна организация на движението  при тунела "Дупница" на главния път Е-79 заради спешни ремонти, съобщиха от полицията в Кюстендил. Слагат се аварийно нови лампи по осветителната система.

Днес действията се осъществяват в дясната тръба в посока Благоевград, а в лявата тръба движението е организирано двупосочно. Утре – 30 май, ремонтните действия ще се осъществяват в лявата тръба, а в дясната ще бъде организирано двупосочно движение.

Предвидено е ремонтните действия да се осъществяват и през двата дни от 8 до 17.30 ч. Състоянието на тунелната тръба в посока Благоевград е лошо и от години.

Осветителната система е амортизирана и  компрометирана напълно. Наскоро депутатът от Дупница Радослава Чеканска отправи питане по време на парламентарния контрол до министър Иван Шишков кога ще бъде ремонтиран изцяло тунелът при Дупница. Има изготвен проект, но той още не стартира - вероятно по финансови причини, коментират пътни специалисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: тунелремонти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Prеебан преди 10 месеца
Крушките ли ще сменят или някой ще го изравят..
3
0
 
2
 
! Отговори
ШИфьор преди 10 месеца
Ще имали някога поне един ден без да ремонтирате пътища и магистрали, другаре ? Въведете празник " Ден на шофиране по пътища без ремонт " ! И всеки откраднал и един левот строителство на пътища да пътува безплатно към затвора !!!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още 100 милиона ще потънат при фирмажии.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
баце на 39 години съм...тия тунели там...откакто се помня ВСЕ са в ремонт.... бай тошо верно излезе прав че построеното не могат да го боядисат даже...