Шишков: Предлагаме законност, а не замитане

Столична община още не е внесла предложение за ремонта на жълтите павета
31 май 2023 21:50, Стела Стоянова
8
Шишков: Предлагаме законност, а не замитане
Снимка БГНЕС

Промени в Закона за устройство на територията, които да позволят узаконяването на незаконни строителства, ако те отговарят на определени условия, внесе днес в Министерския съвет министърът на регионалното развитие Иван Шишков. “Не става въпрос за строителна амнистия”, подчерта той пред журналисти.

"Трябва да решим дали търсим законност, или замитане. Ние предлагаме законност", каза министърът.

"Констатирахме редица незаконни строителства във връзка със строежа на пътища, ремонта на “Хемус”, на язовирите. Промяната в закона ще позволи да запазим изградените инфраструктурни обекти, а не да забравим какво се е случило с тях. Всички тези обекти ще бъдат изследвани, ще бъдат създадени строителни книжа и документи, ако те отговарят на нормите", допълни той.

В периода 2018-2020 г. държавата е станала възложител на огромен брой незаконни строителства. Това е изключително важна стъпка с цел да затворим тази наистина срамна страница, подчерта Шишков.

Още по темата

"Надявам се този път депутатите да разберат колко е важно и наистина да вървим в посока, в която да можем да регламентираме строителния бранш по законов ред", допълни той.

В министерството все още не е постъпило предложение от Столична община как да се довърши ремонтът на жълтите павета, съобщи още министърът.

Докато съм министър, ще помагам на Столична община с каквото мога. Надявам се да не се загубят пари по европейската програма, с която се правят ремонтите. Удължихме срока ѝ до септември, напомни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Дрън дрън преди 10 месеца
Предлага, ако може да се узаконят строежите на магистралите,без да се плати на фирмите! Т.е., рекет и те да докопат нещо Иначе, напълно "законно" раздаваме поръчки за милиарди, които някой друг ще плаща. Какво са построили след вдигнатия юмрук, всички знаем.
6
1
 
0
 
! Отговори
Явор преди 10 месеца
Шишков е министър и не може да го каже другояче, но аз бих го казал по следния начин: Предлагам прозрачност, а не ала-бала през някого.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Предлагате ку-кунизъм... да се чуди как ви се връзват още хора на вас.
4
1
 
3
 
! Отговори
Урсула преди 10 месеца
Шишо бакшишо е голям конекрадец :)))
3
0
 
2
 
! Отговори
Сьучастници преди 10 месеца
Са
2
0
 
1
 
! Отговори
Е преди 10 месеца
Тоя ги трепа в банята
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Долу мафиотската кметица, мафията ГЕРБ и съучастниците на мафията ПП! Обявяваме гражданско неподчинение и гражданска война на тези мутри!