Щети в Берковица след проливен дъжд и преляла река

Десетки къщи са с наводнени приземни етажи
Обновена: 2 юни 2023 09:26 | 2 юни 2023 08:06, Елка Василева
19
Щети в Берковица след проливен дъжд и преляла река
Кадър: БНТ

Частично бедствено положение обявиха вчера в Берковица заради десетки наводнени къщи. Причината е проливният дъжд, който се изля в следобедните часове и прелялата река. За щастие няма бедстващи хора, предаде БНТ.

Около 27 литра на кв. м дъжд се е излял за изключително кратко време в следобедните часове вчера. Река Раковица е излязла от коритото си. По пътя си е повлякла много боклуци, има отнесени и автомобили. Десетки къщи са с наводнени приземни етажи. Хората са останали по домовете си, но са били много притеснени. Инфраструктурата в целия квартал "Раковица" е разрушена.

"Към тази сутрин няма бедстващи хора. Три екипа на пожарната работиха снощи на място. Имаме помощта на областната управа, на пожарната и полицията в Берковица и на АПИ. Трябва да започнем да разчистваме всички дървета и боклуци, донесени от реката и да мине комисия, която да направи оценка на щетите, за да можем да кандидатстваме към междуведомствената комисия. Между 17 и 20 къщи бяха наводнени снощи", заяви Димитранка Каменова, кмет на Община Берковица.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
При проливен дъжд водата тече не само в реки и дерета ,а и по наклонените пътища ! Аман от невръстни разбирачи,бая безмислени глупотевини се коментират.
16
0
 
5
 
! Отговори
Roki преди 10 месеца
А кой ви напълни реката с тези ***?Помощ, държавата да помага?????
15
0
 
2
 
! Отговори
До 16 Димо преди 10 месеца
Точно така е! Перловската река няколко пъти е преливала въпреки че има огромно чисто корито! Просто не може да поеме дебита когато се ИЗЛИВА а не капе или вали дъжд!.....Наистина виждаме в различни държави в Европа и по света,какви катастрофални наводнения с разрушения и човешки жертви има- в Холанди,Франция,Швейцария,Германия,Турция,последно само преди две седмици части от Хърватия бяха потопени от дъждовете!
14
0
 
1
 
! Отговори
Димо преди 10 месеца
Доста глупави коментари тук.Нищо не може да помогне ,ако ще да е ниските части и дерета да са идеално чисти и гладки ,срещу природната стихия,когато се изсипе дъжд с над 50 литра на кв.метър! Виждаме го по цял свят.......Бях в Истанбул когато беше големият порой/за един ден се изсипа ГОДИШНОТО КОЛИЧЕСТВО ДЪЖД/.Имаше автомобили по дърветата,двуметрова водна стена се беше вдигнала там където не е имало река,а само наклон!Автобуси,коли ,къщи и отнесени хора ! Природа 1нищо не може да и се опъне!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е ромската махала на Берковица Всички живеещи и пребиваващи там си изхвърлят *** в реката.А колкото до къщите , повечето са не законни.
12
3
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
прави впечатление че където кметовете са от герб там са пораженията отнаводненията
11
0
 
7
 
! Отговори
Абсолютно преди 10 месеца
Ако коритото е задръстено с ***, нормално да прелее и да наводни къщите
10
0
 
6
 
! Отговори
ИВАН преди 10 месеца
ПУТИН Е ВИНОВЕН!
9
1
 
12
 
! Отговори
да е ясно преди 10 месеца
крайно време е живеещите покрай реки да разберат че тези реки трябва да се почистват а коритата да се поддържат , и най вече че реките не са място за изхвърляне на битови отп. и остатъчни строителни материали .
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Карлос Сайнц То си е направо римлянски град.. каква ти махала?
7
0
 
5
 
! Отговори
Пролетен дъждец преди 10 месеца
И сега, капачки ли ще събират или ще има благотворителен концерт на берковската духова музика?
6
0
 
1
 
! Отговори
до анонимен 5 преди 10 месеца
До АнонименИма взрив в главата ти. И балонът е там Кога и къде е имало равномерни дъждове, снегове и суши по света?
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така ще е цяло лято.Онзи ден ви казах да си направите застраховки против наводнения.И друг път е било така,а сега след взрива на СП1 и СП 2 се е получил газов балон и не могат валежите да се разпределят равномерно.На места в Европа ще е суша,а на други наводнения.Благодарете на Бай Дрън,англетата и укрите.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой е дал разрешение за строеж толкова близо да реката???? Хората навремето са знаели, че реките могат изведнъж да прелеят и са строили нависоко, ако теренът е позволявал. А тук поволява. Още повече, самите собственижи на къщите казаха пред камери на тв, че всяка година реката ги наводнявала. Е, това с какъв акъл хора са? Те ли ще ръководят природата??!!!
3
0
 
23
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 10 месеца
Каква поредна евроромска драма, дами и господа!А на една от племето, водата и отнесла фАргона......
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е *** махала на Берковица, дето почти всички къщи са незаконни. От друга страна петрохан го обезлесиха с прекомерен дърводобивд и вече няма какво да запира дъждовете и то ефекта вече е видим. Просто няма какво да се чудят, ами да започват да залесяват. Не случайно горското се намира в Берковица...........
1
1
 
26
 
! Отговори
Карлос Сайнц преди 10 месеца
Бил съм в Берковица няколко пъти.Прекрасно градче и природа.Това на снимките е римлянската махала.