Започва черешоберът в Кюстендилско, изкупната цена над 1 лв. за кг

Тази година кампанията се забави заради дъждовете
7 юни 2023 12:12, Анисия Иванова
12
Започва черешоберът в Кюстендилско, изкупната цена над 1 лв. за кг
Снимка: БГНЕС

Започва брането и изкупуването на череши в Кюстендилско - тази година кампанията се забави с около 10 дни заради дъждовната пролет, казаха земеделски производители. Изкупната цена се очаква да е над 1 лев за килограм, съобщи БНР.

Пунктове за изкупуване могат да се откриват само върху имоти общинска собственост, наемът е 15 лв. и 20 стотинки за килограм, каза Мирослав Миланов, завеждащ организационния отдел на Общината.

Очаква се надницата на берачите да е до 1 лев за килограм, което означава, че изкупната цена на плодовете не трябва да е под 1,50 лева за килограм, за да остане някаква печалба и за производителя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 10 месеца
До АнонименНа Красно село, в неделя бяха на 7, 8, 8.50 лева килото. Дори на едно място бяха 10 лева едри и сладки. Затова написах средно аритметично. Както и да го погледнеш, скъпички са...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Пловдив са по 6 или 7 лева.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До До 7 Koй пазар това? Софе?
9
2
 
9
 
! Отговори
До 7 преди 10 месеца
8 лв е цената при прекупвачите .Аз си ги купувам на 4 лв за кг от пазара директно от производител .
8
6
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 10 месеца
Така ли бе копейка ? Много "умно", как може да бъдеш такъв мозъчен "новатор" ?
7
1
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 10 месеца
А защо на пазара са 8 лева???
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
у наше село са по 150 лв кг, оправданието било украйна
5
1
 
13
 
! Отговори
ОВОЩАР преди 10 месеца
Само много много много НЕумен черешопроизводител ще позволи някой друг да му определя цената на продукта. Лично аз отдавна си пласирам цялата продукция на краен потребител и прибирам целия марж вместо да го деля с накой тарикат !!
4
3
 
4
 
! Отговори
хм преди 10 месеца
Кой ги пише тези статии? Няма ли поне редактор да ги пооправя малко? Някой разбра ли колко е изкупната цена в крайна сметка? Щом само за бране отиват 1 лв, за серията нам колко стинки.
3
3
 
8
 
! Отговори
Емигрант преди 10 месеца
"За да остане НЯКАКВА печалба и за производителят" ???? Испания е на първо место в ЕС и светът по производство на селскостопанска продукция знаете ли това в България и знаете ли защо е така което е ПО-ВАЖНО ? ЗАЩОТО ЗА ПРОИЗВОДИДЕТЕЛЯТ НЕ ОСТАВА "НЯКАКВА" ПЕЧАЛБА А ЦЯЛАТА ПЕЧАЛБА ТУК ДЪРЖАВАТА Е ПОСРЕДНИК НА ПРОДУКЦИЯТА ТЯ И ОСИГУРЯВА ПРОДАЖБАТА НА ПРОДУКЦИЯТА НА ЧАСТНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ! Имате много да учите в България, но пък не искате да чувате истината от нас емигрантите, като не искате стой
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това звучи като подигравка за производителите. Приходите на всички по веригата са 3/4 от стойността на продукция а за производителя 1/4. Не е редно и правилно.
1
1
 
4
 
! Отговори
Се некой преди 10 месеца
Накрая требва и да ги купи, та да внимават до какви висини се издигат, последния преди крайния клиент може и да си ги има за постоянно тези череши.!рокфелерови няма да наминат по сергиите